Arnavut Ciğeri

baal

Fırtına tanrısı
Arnavut Ciğeri

Tarif genel olmakla birlikte yapılış sistemi tamamen bana aittir çok özel ve güzeldir

Malzemeler

500 gr Dana ciğeri
200 gr Un
tuz
karabiber
pul biber
kekik
kimyon
ayçiçek yağı
100 gr zeytin yağı
kırmızı toz biber

Yapılışı

500 gr dana ciğerini bütün olarak alın kasapa doğratmayın sallama yaparlar çünki
kendiniz dışının zarını alıp
kuşbaşından biraz daha ufak parçalar halinde doğrayın (okey zarı büyüklüğünde)
bir süzgece koyup tuzlayın bir gün dalapta beklesin
ertesi gün ciğerimizi çıkaralım
bir kızartma tavasına iki parmak yüksekliğinde ayçiçek yağı koyalım
yağımız normalden fazla kızgın olacak ve işimiz bittiğinde aynı yağı bir daha kullanamazsınız
şimdi ciğerleri çok az parçalar halinde un a bulayın ve elimizle fazla olan unları çırparak
kızğın yağa atın
yağın içinde yaklaşık 10 saniye kalması yeterli ciğerler zaten yağın üzerine çıkmaya başlayacaktır
hemen çıkarın ve kapaklı bir kabın içerisine koyun ve kapağını kapatın
tamamını aynı şekilde kızartın ama unutmayın ciğerleri hem küçük parçalar halinde
hemde yağ çok kızgın halde pişirmemiz gerek

tatamını kızarttık ve kapaklı kabımızın içine koyduk şimdi baharatların tamamı ve zeytin yağımızıda üzerine ekliyoruz ve az tuz
biraz karıştıralım yarım saat kadar kapak kapalı halde beklesin
şimdi yemeye hazır kuru sağanla yenmesi tavsiye edilir :)
afiyet olsun :goz:
 

~PRENSES~

Romantizmin Delisi
ben sevmem ama elinessağlık:)
 

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
ciğeri çok severim; ama yağlı olmaz mı baal. kızartılmasa da kavrulsa...

ben kızartma yiyemiyorum. ağır geliyor. :saskin
 

HTML

Üst