arkadaşlar windowsum 19gb yer kaplıyo??

ysfky87

New member
Reaction score
0
sorunu düzeltmek icin ne yapmam gerek yardım lütfen!

Nasıl bir windowsmuş o öyle ? :) Arkadaşım windows' un 19 GB yer kaplamaz ama hard disk' in C sürücüsüne fazla program ve oyun kurduysan kaplayabilir... Ayrıca ne gibi bi sorun yaratıyo sende bu durum açıklamamışsın ? Sen bu durumun ne gibi bir sorun yarattığını anlat bizde yardımcı olmaya çalışalım...

c sürücümde yer kalmaması gibi bisorun yaratıyo! windows klasorune ozellikler dedigimde 19gb ve surekli artıyo ama icindeki dosyaların hepsini secip ozellikler dedigimde 2gb ?

Nasıl oluyo o ya??

Format atmayı dene...Toplam Kapasiten kaç C: de?? SS koyarsan daha açıklayıcı olabilir...

Vista ise Kaplayabilir çünkü Vista kurulumda eski sistemi silmiyor C: ye Windows Old die bi dosya olarak atıyor. Onu silmen yeter!:..

ya windows xP bilgisayrdan anlamayan biri deilim formatsız sorunu halletmeye calısıyorum ise yaramayacak yorumların geregi yok! su an 18.6 gb yer kaplıyo ve surekli artıyo 2 hafta once 13 gb dı

öncelikle windows 19 gb. yer kaplamaz senin windows klasörüne gelip sağ tıklama ile kapasiteye bakma olayında windows içersindeki gizli dosyalarıda kapasiteye kattığı için 19 gb. gözükebilir. windowsun içine girip hepsini seçerse gizli dosyaların seçilmez
tahminim temp ve temprory internet files ların fazla birikmiş onları temizlemeyi deneyebilirsin. Sorun bunlarda değil ise format esnasında C: bölümünü sil kapasitede hiçbir değişiklik yapmadan yeniden oluştur ve biçimlendirmeyi hızlı yapma.
Anlayabildiğim kadar yardımcı olmaya çalıştım :goz:

Sadece Windows klasörümü yoksa C' nin tamamı mı 19 GB anlamadım tam olarak. Eğer sadece windows klasörü ise o zaman windows un içinde hangi klasörün en fazla yer kapladığına bak. Eğer çok yer kaplayan bir klasör bulamazsan Klasör Seçeneklerinden Gizli dosyaları gösterini işaretli ve Korunan işlerim sistemi dosyalarını gizle yi işaretsiz yap. Bir araştır bakalım neler çok yer kaplıyor.

ya tam olarak anlattıgım gibi windowsum 19gb yer kaplamakta ama bu sdc kaplıyomus gibi gözüktügü icin icindeki gizli dosylarla birlikte 3 gb felan normalde vede surekli artıyo temple felan ilgili bisi deil anlayamadım

Bi ara buna benzer bir sorun gelmişti başıma ama nedendir onu bilmiyorum :D
Ben avafind ile error.exe ve notepad.exe diye büyüklüğü çok anormal 2 dosya bulup silmiştim acaba buna benzer bir sorun olabilirmi ayrıca sistem temizleme programı kullandınmı özellikle güvenli kipte dene derim kolay gelsin.

TuneUp Utilities 2008 forumda arat. bi sistem bakımı yap bakalım düzelcekmi.

temp dosyalarını silmeyi dene internet seçeneklerine gir orda dosyaları sil de

sorunu düzeltmek icin ne yapmam gerek yardım lütfen!

Windows kendini kurtarmaya çalışmıştır arkadaşım onun için windows dosyası kabarmıştır.
Format atınca düzelir aynı sorun bendede vardı ben pcyi teknik servisine götürdüm onLar böle yaptıLar hiç uğraşma dosyaLarının yedekLerini al sonrada format at Herşey eskisi gibi yolunda gider.:durdurun
Eğer birdaha böle olmasını istemiyorsan windowsu devamlı düzgünce başlat'tan kapat...Direk power dan yada fişini çekmeyi deneme derim ben sana:D:durdurun

Büyük ihtimalle windows üzerine windows kurmuşsun farklı klasör oluşturarak..
Fazla windows dosyalarını silebilirsin sistem üzerinden o zamanda sisteminin normal hale gelir.

Geri