Arkadaşlar Lütfen Yardım Edin

HsynPasha

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar benim modemimle bilgisayar arasındaki bağlantı yani ethernet sürekli kopuyo ışık uzun süreli sönüyo tekrar geliyo felan internet bağlantısı kopup duruyo bilgisayar kapalıyken ışık sabit yanıyo açınca gidip gelio birşey indiremiyorum video izleyemiyorum sayfalar açılırken sürekli bağlantı kopuyo msnde yazdıklarımın çoğu iletilmiyo kabloyuda değiştirdim fark eden bişey olmadı bi yardım edin allah rızası için şimdiden teşekkürler ...

modemının markası nedır arkadasım...?

Eterneti onbord 'dan alıyosan sana tafsiyem bir eternet kartı al Bide onda dene sorun hala devam ederse modemle ilgili bir proplem var demektir

kardeşim 3 yıldır internet kullanıyorum yeni oldu 2 defa bilgisayar değiştirdim yeni bilgisayrımdada başda böyle bi problem yoktu sonradan oldu

kardeşim 3 yıldır internet kullanıyorum yeni oldu 2 defa bilgisayar değiştirdim yeni bilgisayrımdada başda böyle bi problem yoktu sonradan oldu

arakadaşım format At Diyecem Böyle Bir Şey İçin Format atılamaz yine sana ddiğim gibi bir eternet kartı al öle dene sorun çözülmesse büyük ihtimal modemde ( Windows danda kaynaklanıyo olabilir bazı virüsler internetin kesilmesine neden olabliyo) bilgine

sanırım windowsdan kaynaklanıyo dediğim gibi windows kapalıyken sabit yanıyo windows açılırken kesilmeye başlıyo :S

arkadaşlar bilgili olanlar lütfen yardım etsin

sorunun iki aşamalı olabilir.

1. Splitter kullanıyorsan bağlantılarını kontrol et. Ters bağlantı yaparsan sürekli kopar bağlantın. Ayrı her telefon çaldığında da telefon meşguliyeti bitene kadar bilgisayarında bağlantı göremezsin.

Bunu test etmek için gelen telefon hattını direk modemine bağlayabilirsin.

2. Eğer rapidshare downloader benzeri programlarından birini kullanıyorsan ve o programında modeme reset atmak gibi bir özelliği varsa onlardan biride sapıtmış olabilir. (iki download arasında)

Bunu test etmek içinde güvenli modu dene.

şimdilik aklıma gelen ihtimaller bunlar. Umarım işine yarar

Arkadaşlar ellerinden geldikleri kadar yardımcı olucaktır...

Sitede msn adresi vermek yasaktır... Umarım mesajınızı editlersiniz...

Arkadaşım güvenli modda açtım ışık sabitlendi fakat bu seferde bilgisayar modemi tamamen görmedi internete girmedi hiç

ağ desteği ile güvenli modu seçersen internete de girebilirsin.

Eğer bu yöntemle ( güvenli mod ) internette sorunsuzca girebilirsen karşına yeni bir ihtimal çıkar :)

Kurmuş olduğun uygulamalardan biri yada bir virüs neden oluyordur. Dolayısıyla ya o programı kaldırmalısın yada virüsü temizlemelisin. Aksi takdirde format yolu görünüyor.

Kardeşim denedim aynı problem ağ desteği ile güvenli moddada devam ediyor

ok ozaman kablolarınıda kontrol ettiysen geriye tek problem kalıyor oda modem. modeminin marka ve modelini tam olarak yazarsan yardımcı olmaya çalışayım.

ilk olarak modemi tamamen resetlemeyi dene. sonuç alamazsan aşağıdaki adımları izle. en alttaki linkte tamamı var.

Son olarak maalesef bu konuda sabıkalı bir modem kullanıyorsun. :melek

14.My DSL service’s PPPoE is always disconnecting.
PPPoE is not actually a dedicated or always-on connection. The DSL ISP can disconnect the service after a period of inactivity, just like a normal phone dial-up connection to the Internet.
• There is a setup option to “keep alive” the connection. This may not always work, so you may need to re-
establish connection periodically.
1. To connect to the Gateway, go to the web browser, and enter http://192.168.1.1 or the IP address of
the Gateway.
2. Enter the username and password, if asked. (The default username and password is admin.)
3. On the Setup screen, select the option Keep Alive, and set the Redial Period option at 20 (seconds).
4. Click the Save Settings button. Click the Status tab, and click the Connect button.
5. You may see the login status display as Connecting. Press the F5 key to refresh the screen, until you
see the login status display as Connected.
6. Click the Save Settings button to continue.
• If the connection is lost again, follow steps 1- 6 to re-establish connection

http://config.emule-inside.net/routeurs/img/ag241_img/linksys_ag241.pdf

Arkadşım ttneti aradım sisteminizle ilgili bir problem diyor biz yardımcı olamayz dedi modemin ayarlarıda yanılmıyosam tam ... off delirce ya bunları bile yazmak için 30 defa sayfayı yeniliyorum

1.usb bağlanıyosan modemi yeniden yükle..
2.sorun devam ediyorsa modemi dinamik ip ile bağla .. olmazsa manuel yapılandır..
3.modemin arayüzüne gir(192.168.1.1 yaz explorera)
4.orda modemi yapılandır ( modeminle ilgili yapılandırmaları google dan öğrenebilirsin)
5. elektrik voltajıyla ilgili bir soru olabilir... (yani kimi zaman voltaj o kadar düşere ki modemle bilgisayarı aynı anda çalıştıramaz) bunu bazen bende yaşıyorum..
6.modemini al başka bir bilgisayarda dene.. eğer sorun yoksa bilgisayarına temiz bir format at ve windows yüklerken ağ yapılandırmasını tam olarak yap ..
sorun çözülmezse yeniden dön buraya ..

arkadaşım ben eminim ki senin ethernet bağlantı kablonda sorun var veya kablo ince olabilir bence herhangi bir bilgisayarcıya gidip durumu anlat ve bu durum karşısında sana yeni kablo almanı önerdiğimizi söyle onlar da sana uygun bir kablo vereceklerir onu tak yeniden dene yine olmazsa başka türlü yardım ederiz ama büyük ihtimalle sorunun ortadan kalkacaktır...

Geri