Arkadaşlar diski bölemiyorum.

icemen

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar benim sorunum şu: Benim Hardiskim C: 20 gb D: ise 130 gb olarak bölündü. ben bu C sürücüsünü 40 gb yapmak istiyorum nasıl yaparım? Partiton magic programı var. ama bunda üçüncü sürücüyü açıyo. Yapamıyorum bi türlü. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

bildiğim kadarı ile format atmadan bölemezsin.
xp cd sine (boot ayarlarını 1.sürücü cd yaptıktan sonra) tak.Sonra kendini vindowsun kollarına bırak.Yönlendirecektir.Bölüm sil e geldiğinde d yi sil.ve yeni bölümleri oluştur.c ye dokunma.belki yeniden yükleme yapmadan sorunu çözersin.
ama d dekileri kaydetmeyi unutma.çünki hepsi uçacak.

bildiğim kadarı ile format atmadan bölemezsin.
xp cd sine (boot ayarlarını 1.sürücü cd yaptıktan sonra) tak.Sonra kendini vindowsun kollarına bırak.Yönlendirecektir.Bölüm sil e geldiğinde d yi sil.ve yeni bölümleri oluştur.c ye dokunma.belki yeniden yükleme yapmadan sorunu çözersin.
ama d dekileri kaydetmeyi unutma.çünki hepsi uçacak.
Sadece degazor35e katilmak kaliyor
Sadece degazor35 e ayni sekliyle FARKLI BIR ACILIM AYNI KAPIYA CIKAR [(elinde Partition Magic Var olduguna göre )DOSYALARINI kurtar C ve D den baska bir cd ye kopyala yani bilgisayardan güvenli CD LERE YAZDIR kI önemli dosyalarin foto video oyun vs ler kaybolmasin !!!!ilk önce
1:bios da cd-dvd.rom starpozisyonu olarak /primäre sec.( BILGISAYARIN ilk önce cd-DVD-ROM sürücüsünden baslamalidir )umarim elinde cd vardir:saskin
2:WINDOWS program CD SINI CD-DVD-ROM yerine yerlestir :victoryve PC YI baslat:clap
3WINDOWSU alisilagelmis ekraniMAVIekran C VE D yi tamamen sil simdi TOPLAM hafizayi istedigin yerlere .C:40 VEYA D.110 veya E . ekleyebilirsin YANI GÖNLÜNE GÖRE:biggrin
4 WINDOWSU alisailagelmis sekliyle yeniden yükle :biggrin
ANLIYACAGIN verilerini cd lere güvenli bir sekilde bilgisayardan aldir ve bilgisayarina WINDOWS Vista yükleme yapicaksin aksini idda eden varsa:vur BUYURSUN :vur/COLOR]

Arkadaşlar bu işlemi format atmadan nasıl yapabilirim. Şu an elimde bi windows cdsi yok. Bunun bi programı filan yok mudur. D den alıp C ye ekliycem İlla format mı gerekir? (Format atıp bölmeyi biliyorum zaten).

hanig versiyonu nu kullaniyorsun ? SÖYLEDIGIM ISLEMI cd siz yapamiyacagin icin YAZIK OLDU amaistersen yardimci olabilirim YENIDEN BIR VISTA CD SI INDIRIP YAZDIRMA IMKANIN VARSAolabilir VEYA söyledigim sekilde üzgünüm böyle bir sonuc aldigin icin.. detayli bilgi verebilirsen

Win. xp professional kullanıyorum.

yaw bole ayıran bır program var arkadaslar sız neyı tartısıyosunuz arastırırsanız var ...ıstedıgın bolme ıslemını ekleme ıslemı yapan var ıyı bakın...

partition magic le nasıl yapabilirim bunu anlatabilir misiniz?

Yaptım Arkadaşlar. Partition Magic le yaptım öyle bi seçeneği zaten varmış.

Geri