Arkadaşlar "Disk knight" nedir, lütfen yardım !!!

rapmatic

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar "Disk knight" nedir, kırmızı balon şeklinde bi simge çıkıyo sağ alt köşede. O çıktı çıkalı bilgisayar sorunlu çalışmaya başladı. " mobil disk virüs" felan yazıyo ne yapmalıyım, lütfen yardım edin...

arkadaşım anladığım kadarıyla disk knight adlı (daha önce hiç böyle bir uyarı duymadım) bir virüs olması muhtemel. ne yapmam gerek diyosan virüsün adından anlaşıldığı gibi hard disc inin içindeki dosyaları baya bi etkilemiş, umarım yanılıyorumdur, kesin bir çözüm bulamadım şimdilik format dışında geçmiş olsun tekrardan iyi bayramlar!

disk knight flash disklerden pclere bulasan autorun calısan bir virus zararsız gibi gorunsede ram kullanımını acayip arttırıyo yani tam bi bas belasi disk knight bulunan makineye bence flashdisk takma bizim kongrelerde kullandigimiz laptoplara devamlı bulasıyo.temizlemek icin once gizli dosyaları goster de sonra eger virius flashta ise autorun.inf dosyası bulursun onu sil pcinde c de aynı dosya vardır onu sil bide yine c de Disk Knight.exe olması lazım onuda sildikten sonra baslat -calıstır-regedit-knight yaz cıkan tum dosyaları sil sorunu bu cozer heralde

Arkadaşlar knight.exe yada disk knight visual basic ile yazılmış başbelası ve çok çektiren bir WORM'dur. İlk bulaştığında zararsız gibi gözükür pek birşey anlamazsınız. ancak zaman geçtikçe çoğalır ve bilgisayarınızın atardamarı olan RAM'i yemeye başlar. Knight.exe nin aktif hale geçmesi için internete bağlı olmanız gerekir. internete bağlandıkça kendini bir şekilde klonlar. knight.exe en son ram'inizi bitirir, ve winamp açıldığında bile bilgisayarınız kasılmaya ve mouse imleciniz bile oynamamaya başlar. Flash disklerden yayılır. Ağda dolaşabilir. Görüldüğünde önerm NOD32 ile bulunması yada formattır (hem makinaya hem flasha) NOD32 ile ben birçok kez temizledm ama hiç bir zaman tam anlamıyla kurtulamadım. Bunları nerden mi biliyorum. Bizim okulun yurdundaki herkes Knight.exe victim 'iydi :)

Geri