Arkadaşlar..Bu hatanın Anlamı nedir????

ilhan.44

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Merhaba;

Win 98 vardı .hata verip açılmamaya başladı.Bende dosyaları kurtarmak için windows'a format atmayıp, dos'tan dosyaları sildim.şimdi yüklemek istiyorum başlangıç disketi ile giriş yapıyorum."kur" yaptığım zaman scandısk yapıyor.alanı tarıyor.Bir problem yok diyor.fakat kur dosyalarını yükleyeceği zaman
"standart mode:fault outside of ms-dos extender"
"EC:0000 CS:031F IP:0F09 AX:01A0 BX:0192 CX:0001 DX:0000
SI:0040 DI:005E BP:01A6 DS:0277 ES:038F SS:027F SP:0190"

diya hata veriyor ve pc'yi yeniden başlatın diyor...format attım ...
3-4 defa fdısk yaptım.(tam anlamıyorum ama) yine de aynı hatayı veriyor.Lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim...
:eek: :ter: :ter:

dostum teşekkürler..
Ama ne yapmam gerekiyor.Üç kuruşluk makine için beş kuruşluk servis ücreti mi ödemem gerekiyor.Nasıl düzeltilir bir yardım LÜTFEN?:( :(

5kuruş servis ücreti ödiceğine daha başka çözümler bul bikere 98 niye yüklüyosun artık kalmadı yaa xp yükle vista yükle

bilgisayar 3 kuruşluksa XP yi kaldırmaz :D:D:D:D

İnanamıyorum...Kimse bilmiyor mu bu hatayı?

....XP kurmak istedim hata veriyor.Sistem diski takın diyor....
....Format attım ...yine de aynı hata veriyor...
.....FDısk yaptım olmadı....
....Ram lerin yerlerini değiştirdim ..olmadı .(256 sdram) ramleri okuyor..
....Bazen 98 yuklemeyi denediğim zaman format attığım halde için de bir işletim sistemi olduğunu söylüyor.yine de devam etmek istiyormusunuz diye soruyor.ben evet diyorum...dosyalar kur'a hazırlanırken yine ilk mesajda yazdığım hatayı veriyor..

Lütfen yardım edin.....
:( :( :(

ilhan.44' Alıntı:
İnanamıyorum...Kimse bilmiyor mu bu hatayı?

....XP kurmak istedim hata veriyor.Sistem diski takın diyor....
....Format attım ...yine de aynı hata veriyor...
.....FDısk yaptım olmadı....
....Ram lerin yerlerini değiştirdim ..olmadı .(256 sdram) ramleri okuyor..
....Bazen 98 yuklemeyi denediğim zaman format attığım halde için de bir işletim sistemi olduğunu söylüyor.yine de devam etmek istiyormusunuz diye soruyor.ben evet diyorum...dosyalar kur'a hazırlanırken yine ilk mesajda yazdığım hatayı veriyor..

Lütfen yardım edin.....
:( :( :(

xp kurmaya çalışırken boot the system disc vs.... mi diyor?

eğer öyleyse o harddisk hatası. çıkan hata yı birebir google a yaz bi sonuca varırsın bence

Geri