Sercan merhaba dostum, hoşgeldin. Seni tekrar görmek çok güzel.
Derdini çok net anlayabiliyorum, çünkü çoğumuz bu anlattığın gibidir.
Acizane tavsiyem, iman üstüne çalışman olacak.
Zira, dalgalanmalar karşısında alınabilecek en etkili tedbir, imanı öncelikle muhafaza etmek,
sonrasında kuvvetlendirmeye çalışmak olacaktır.
Bu konuda en etkili çözüm, hiç şüphesiz ki belli periyodlarla, Allah için biraraya
gelen sohbet guruplarından birine dahil olman. Emin ol, bu en kolay, en az yorucu, en keyifli ve
en koruyucu yöntemdir. Biz arkadaşlarla haftada 2 gün muhakkak, tabiri caizse iki elimiz kanda
olsa yine de biraraya gelmeye çalışıyoruz. Bir tanesi kaçsa, kesin bir sonrakine kadar
bunun boşluğu hissediliyor. Aynen sendeki durumlar ortaya çıkıyor. Tek başına imkânsız demiyorum
ama çok zor bu zamanda başa çıkman. Etrafında seni sürekli iyilik ve güzelliğe teşvik
edecek dostların olsun. Hiçbir görsel ve işitsel medya izlemen ya da dinlemen, hiçbir ekstra ibadet
gibi kişisel çözüm yolları sorununa tam manasıyla derman olmaz. Unutma, ilk ibadet emri, ilk ayetler
inmeye başladıktan tam 13 sene sonra geldi. İlk inen ayetlerin tamamı iman ile ilgilidir. Yani, imanın ya da
inanmış olmanın ne demek olduğunu henüz anlayamamış bir topluma direkt namaz ve diğer ibadetlerin
ayetleri inseydi, belki de bizler bugün "sahabe" diye bir topluluktan bahsetmiyor olacaktık.
İnşallah, iyilerle beraber bir ömür sürersin...
Not: Bu arada, zihni tamamen arındırma gibi birşey hayal ediyorsan bunu unut.
Böyle birşey yok. Nefsin oyunları ömrünün sonuna kadar devam edecek.