Arkadaşlığın yanlış anlaşılması

ozgur6009

New member
Reaction score
0
Genç erkeklerle arkadaşlık eden bir çok kızların çok geçmeden ''çapkınca bir eda'' takındıkları görülüyor;manalı sözler,şakalar yapmakyan geri kalmıyor ama bunların hepsine ''ARKADAŞLIK'' denilmesini istiyorlar.Bir çok delikanlılar için genç kızlarla bu çeşit arkadaşlık etmenin önce yeni ve çekici bir tarafı vardır ama,bu arkadaşlıkla neler kaybettiklerini çabucak anlar ve kendilerini yükselten bir arkadaşlığın hasretini duyarlar.İki cins arasındaki sağlam ve dürüst münasebetleri anlatmak için ''ARKADAŞLIK'' sözü uygun degildir zaten.Arkadaşlık ancak cinsleri ve durumları aynı olan kimseler arasında mümkündür.İki cins arasında çok asil ve açık nünasebetler olabilir,ama bu münasebetlerde cins farkı süni olarak giderilmemeli,iki cinsin temel ayrılığı her zaman göz önünde bulundurulmalıdır.Erkeklerle bir gezinti yapan bir genç kızın bir ^^KRALİÇE^^ gibi vakur olması gerekir,asla bir ''ARKADAŞ'' gibi candan olmamalıdır.İki cins arasındaki münasebetlerin terbiye edici ve yükseltici tesiri ancak aradaki mesafeyi korumakla elde edilebilir.
Bu modern kızlar arasında tabiatın emrini yapmadan da hayatı değerlendirecek olgunlukta hiç kimse yok mu?Erkeklerle boy ölçüşmeyen,bazı şeyleri de reddedebilen,aradaki mesafenin lüzumunu anlayan.yakınlığı sorumluluk veren,hiç bir şey söylemeden konuşan,sevgisiyle hasret ve ızdırap duyuran kızlar nerede?

ALINTIDIR.......

BEYLER BAYANLAR BUNLARI ALDIĞIM KAYNAK 50 YIL ÖNCESİNE AİT YAZAR BİR PSİKOLOK VE ALMANYADA 2. DÜNYA SAVAŞI BAŞLADIĞINDA AVRUPADA BAŞKA BİR ÜLKEYE SIĞINMIŞ İSTEYEN ARKADAŞLAR OLURSA KİTAP HEM DERS AÇISINDAN HEMDE GENEL KÜLTÜR AÇISINDAN ÖGRENİLMESİ GEREKEN BİR ÇOK KONUYU İÇİNE ALIYOR......

İLGİLENEN ARKADAŞLAR KİTABIN ADI:İYİ İNSAN İYİ VATANDAŞ
YAZARI:fF.W.FOERSTER
BASIM EVİ : DOĞAN KARDEŞ YAYINLARI A.Ş
DİĞER ADIYLA:FR.FİLOZOF.FR.W.FROERSTER
KONULARDAN BİR KAÇ BAŞLIK VEREYİM
1.AİLE HAYATI VE ŞAHSİYET
2.AİLE EGOİSTLİĞİ
3.ERKEK TİPİ
4.TEK BAŞINA ERKEKLİK KAFİ DEĞİLDİR.
5.KADININ HÜRRİYETİ VE SONUÇLARI
6.KADININ POLİTİKA HAYATINA GİRİŞ
7.KADIN ERKEK MÜNASEBETLERİNİN DÜZENLENMESİ
8.CENTİLMEN KİME DENİR
9.SERBEST AHLAK

VE DAHA BİR SÜRÜ GÜNÜMÜZE O KADAR UYAN YAZILAR VARKİ OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM

BU BİR REKLAM DEĞİLDİR.BU KİYAP YAPI KREDİNİN 10 YILINA ÖZEL YAZILMIŞ BİR KİTAPDIR ONA GÖRE NE KADAR ESKİ OLDUĞUNU SİZ TAHMİN EDİN.TOPLUMDAKİ KİŞİLERİN KENDİLERİNİ GELİŞTİRMELERİ VE İNSAN İLİŞKİLERİNE YARDIMCI OLACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM BİR KİTAP.ERKEK KADIN FARK ETMEZ OKUYUN ZATEN BU KONUYU BURAYA AÇIŞIMDAKİ NEDEN BAYANLARIN TOPLUMU NASIL ŞEKİLLENDİRDİĞİNİ ÇOK GÜZEL BİR DİLLE ANLATTIĞI İÇİN BAYANLARA DAHA FAYDALI OLACAĞINI UMUYORUM ERKEKLER İÇİN İSE AİLE HAYATI VE İŞ HAYATIYLA İLGİLİ ŞEYLERİDE KİTAPTA BULURSUNUZ AMA EGER ZAMAN OLURSA FORUMDA BU KİTAPI TARANMIŞ HALİ İLE YAYINLAMAYA ÇALIŞACAĞIM HERKESE SEVGİLER
HERŞEY DİLEDİĞİNİZ GİBİ OLSUN

arkadaşım flood yapmışın ama istersen son yazdıını bi önceki msjına ekle..

Güzel Yazi Kardeş Saol

oooo piken valla uyarmaya baslamıssın bakalım daha sonra nasıl olacan sen :):)

nie bea,ben modluktan öncde uyarırdım:D bana bööle öörettiler:)ayrıca özgür tşkkrler

bende bole bi farklılık gordm..ehehee....

ben o kitabı yazan amcama katılmıyorum.
arkadaşlıkta cinsiyet farklılığının bi önemi yok bence,
tabi taraflar mantıklı düşünebiliyorlarsa.

paylasim icin teskkurler

Geri