Arkadaş; Nedir Türk'le derdin

emobozkurt

New member
Reaction score
0
Arkadaş; Nedir Türk'le derdin

SON yıllarda, “Kürt kimliğini” çok konuştuk.
İsterseniz şimdi biraz da “Türk olmak” nedir, onu konuşalım. Rahmetli babamdan bana kalan en etkileyici vatan menkıbesi şudur:

“Oğlum, burası bizim son vatanımız. Gidecek başka vatanımız yok.” Ben bu cümleyle büyüdüm.

Bu cümleyle ülkeme bağlandım.

Ordumuzu bu cümleyle sevdim.

İşte bu cümle yüzünden kendimi, iç dünyamı, içimdeki asıl “Ben”i ifade edebildiğim en kudretli araç anadilim oldu.

İşte bu yüzden bir tek anadilimde seviştiğim zaman, o sevişmek oldu.

Ve bu “son vatanın” bana verdiği tutkuların, duyguların, hayatı yaşama keyiflerinin altında toplandığı tek kelime “Türk”
tü.

O kelimeyi de bütün hayatım boyunca, babamın güzel bir İzmir gününde, ilk biramı içerken söylediği o cümlenin ruhuma yazdığı nüfus cüzdanı olarak taşıdım.

“Türk” kelimesinin içine hiçbir zaman, “Başkası”nı küçük görmek, aşağılamak; o aidiyete sığınarak başkalarına kötülük, haksızlık yapmak gibi hayasız, cibilliyetsiz fiilleri tıkıştırmaya kalkmadım.

Ama “Türk, övün, çalış, güven” vecizesindeki manayı çok iyi anladım.

O kelimeden hareketle kurulmuş “Türkiye Cumhuriyeti”nin bana sağladığı imkânlarla okudum, yurtdışında eğitim yaptım.

Bu ülke bana mutlulukların en büyükleri neyse, onların hepsini verdi.

* * *

Son günlerde “Türkler”i neredeyse, dünyanın “Deccalı” haline getirmek isteyen vicdansız bir kampanya sürdürülüyor.

İşte böyle bir günde, ayağa kalkmak ve bütün gücümle haykırmak istiyorum:

“Arkadaş, ben Türk’üm...” “Kendimi dünyanın en medeni insanlarından biri olarak hissediyorum. Türk aidiyetimle iftihar ediyorum.” Arkasından da, tarihi boyunca haksızlıklarla mücadele etmiş bu toplumun bir şeref bilançosunu çıkarıyorum.

* Arkadaş, Türkler; bütün İslam âleminin en büyük devrimcisi Atatürk’ü çıkaran insanlardır. Bugün İslam âleminin peşine düştüğü modernitenin ilk lideri odur.

* Arkadaş, Türkler; bir cihan imparatorluğu kurdukları halde, fethettikleri toplumlarda ne inançlara, ne kültürlere dokunmuştur. Çıktığı yerlerde ne dinini ne dilini bırakmıştır.

* Arkadaş, Türkler; Müslüman dünyada demokrasiye ilk ve gerçek geçişi yapan insanlardır.

* Arkadaş, Türkler; 20’nci yüzyıl sonu ve 21’inci yüzyıl başının ekonomide en büyük mucizesini yapan insan topluluklarından biridir.

* Arkadaş, Türkler; 130 milyar dolar ihracatı, 1 milyon araba üretimini, petrol ve enerji kaynaklarına sahip olmadığı halde, dünyanın 17’nci büyük ekonomisini yaratan insanlardır.

* Arkadaş, Türkler; Nobel ödülü alan Orhan Pamuk’u çıkaran ülkenin insanlarıdır.

* Arkadaş, Türkler; son yıllarda sporun her alanında büyük başarılara imza atan insanlardır.

* Arkadaş, Türkler; 500 yıl önce Yahudilere gönlünü ve toprağını açan; İkinci Dünya Savaşı’nda Hitler mezaliminden kaçan Yahudileri bağrına basan insanlardır.

* Arkadaş, Türkler; Birinci Körfez Savaşı’nda bir gecede kapısına dayanan 500 bin Kürt’ü bağrına basan insanlardır.

* Arkadaş, Balkanlar’da en küçük etnik çatışmada, insanların evlerinin kapısı işaretlenirken, Türkler, 30 yıl süren terör boyunca, tek ev işaretlememenin şerefini taşıyan insanlardır.

Ve Türkler, “Türk” kelimesinin arkasında, yüceltilmiş bir ırkın zalim damgasını asla vurmadılar.

* * *

Peki öyleyse, nedir alıp veremediğin “Türk” kelimesiyle?

“Kürt”ü yücelteceğim diye “Türk”ü, “Türk gururunu” ayaklar altına almaya kalkmanın ne manası var?

Nedir bu küçümseme, yok sayma; “Türk’üm” diyen herkesi “faşist”, “ırkçı” diye damgalama sevdası.

Yani “Su küçüğün, aşağılanma büyüğün”; öyle bir şey mi...

Olmaz arkadaş, olmaz.

Bu aşağılama ile, bu nobranlıkla, bu “Kürtler milliyetçilik yapabilir, ama Türkler yaparsa faşist olur” kafasıyla Kürt sorununu çözemezsin.

Neden mi?

Cevabını rahmetli babam yarım asır önce kulağıma fısıldayarak vermişti:

“Çünkü burası bizim son vatanımız. Gidecek başka yerimiz yok...”

Ertuğrul ÖZKÖK
Hürriyet Gazetesi Yazarı

Güzel mühendislik iyi bilinçaltı kurgulama yöntemleri bunlar.
Hani biz vatanı milleti seviyoruz onlar sevmiyor dikkat edelim genelleme var.
Biz koruyoruz onlar korumuyor yıkıyor.
Biz dostuz diğer tüm ırklar düşman.
Eee şimdi lazı var çerkezi var Kürtü manavı hepsi Türkiye aşığı Türk dostu kardeşi canı.Hepsi bu vatana gönül vermiş.Hepsi bir hepsi aynı.
Forumdaki arkadaşlar bu mühendisliği nasıl görmüyor ben şaşıyorum içinizde hiç mi Laz Çerkez Manav Kürt vs vs yok illa saf kan Türkmü olmak gerekiyor.

Eee şimdi lazı var çerkezi var Kürtü manavı hepsi Türkiye aşığı Türk dostu kardeşi canı.Hepsi bu vatana gönül vermiş.Hepsi bir hepsi aynı.
Forumdaki arkadaşlar bu mühendisliği nasıl görmüyor ben şaşıyorum içinizde hiç mi Laz Çerkez Manav Kürt vs vs yok illa saf kan Türkmü olmak gerekiyor.

Ne Mutlu Türküm Diyene sözünün nesini anlamıyorsun....

Ne Mutlu Türküm Diyene sözünün nesini anlamıyorsun....

Ne mutlu Türküm demek Kürrtler Lazlar Çerkezler Manavlar kötüdür demek değildir.
Mustafa Kemal Türktü elbet ne mutlu Türküm diyecek NE Mutlu Ermeniyim diyecek hali yokya ama bu demek değildir ki Kürt Ermeni İspanyol yada Afrikalı kötü bir millettir yada Türkten aşağı bir millettir.
Ne mutlu Türk'üm diyene demek Türk milleti mübarektir gerek geçmişi soyu ceddi gerese gfeleceği şanlıdır yani maddi değil menviyattır.
Kürtün Türkten Türk'ünde Kürtten en ufak üstünlüğü yoktur tabi diğer 72 millette dahil önemli olan menviyat yani takvadır.

Ama burda insanların kafasına bilinçaltına mesajlar veriliyor.Ertuğrul bey milletin bilinçaltına bazı mesajar yolluyor bunu anamayacak kadar kör olamazsınız.
Muhalif olmak başkadır bu durum başka.Burda herkesin kafasını bulandırma var.
Bu adamın kesitlerine yazılarına iyi bakın.
Mesela eskiden tanrılar şöyle yaparmış diye yazıyor sanki bir sürü tanrı var.
Çok dinlerden geldik cart curt sanki çok din var.Ya anlatmak istediğin açık ama anlamak biraz zor.Burdaki siyaset değil.
Burda birsürü şey anlatılıyor mesela mesajlardan biriside devlet olarak küçük olduğumuz ve asla büyüyemeyeceğimiz güçsüz göründüğümüz hasyır tam tersi biz büyük devletiz büyük miletiz.
Yazıyı satır satır okuyun anlarsınız...

TÜRK OLAN TÜRKLÜĞÜ İLE MUTLU OLSUN KÜRT OLAN KÜRTLÜĞÜ İLE MUTLU OLSUN LAZ LAZLIĞI İLE MUTLU OLSUN

ama bu demek değildir faşit yakalsımlar ile ırkcılık yapmak halan anlamadınız anlamaycaksınızda

bu iş 30 veya 100 yılllık bir iş değil en az 200 yıllık bir iş anlamıyorsunuz değilmi
72 milet tek catı alstında idi sorun yoktu neden gayri muslum ve muslum bir halk vardı bunu parcalamak için ıslahatalar ile azınlık hakları dediler sonra ülkedeki tum gayrı muslumlerı kapı dışı ettiler dagıldık mı parcalnadıkmı içerde kımse kalmayınca muslumun parcalanamsı gerektı daha sonra sunnı şii dediler tutmadı daha sonra alevi sunni oldu birkaç canımızı aldılar olamadı şimdide türk kürt diye yapıyorlar görmüyoruz bunu

Hala kürt laz çerkez muhabetindesiniz.. PArçalayan sizsiniz.. Türkiyeyi 36ya ayıran sizsiniz.. Alt kimlik üst kimlik diye ayıran sizsiniz... Laz mutlu çerkez mutlu mutlu olmayan biri var onlarda mutlu ya biriler mutlu değilmiş gibi gösteriyor siz anlamıyorsunuz.. Mutluluk eğer taviz vermekse 30 yıldır yapamadıklarını hükümet yapacaksa ve sizde öyle mutluysalar öyle olsunlar diyecek kadar benliğinizden uzaklaştıysanız onlardan bir farkınız yok gözümde...

Gemar:"Ne mutlu Türküm demek Kürrtler Lazlar Çerkezler Manavlar kötüdür demek değildir.
Mustafa Kemal Türktü elbet ne mutlu Türküm diyecek NE Mutlu Ermeniyim diyecek hali yokya ama bu demek değildir ki Kürt Ermeni İspanyol yada Afrikalı kötü bir millettir yada Türkten aşağı bir millettir.
Ne mutlu Türk'üm diyene demek Türk milleti mübarektir gerek geçmişi soyu ceddi gerese gfeleceği şanlıdır yani maddi değil menviyattır.
Kürtün Türkten Türk'ünde Kürtten en ufak üstünlüğü yoktur tabi diğer 72 millette dahil önemli olan menviyat yani takvadır."
kim sana kötüler dedi.. Kendi kendine senaryo yazma... Birlik olalım kimseyi kimseden ayırmayalım diye Atatürk bu sözü söyledi... Ama siz bu sözün amacını nedenini anlıyamamışınız.....

Hala kürt laz çerkez muhabetindesiniz.. PArçalayan sizsiniz.. Türkiyeyi 36ya ayıran sizsiniz.. Alt kimlik üst kimlik diye ayıran sizsiniz... Laz mutlu çerkez mutlu mutlu olmayan biri var onlarda mutlu ya biriler mutlu değilmiş gibi gösteriyor siz anlamıyorsunuz.. Mutluluk eğer taviz vermekse 30 yıldır yapamadıklarını hükümet yapacaksa ve sizde öyle mutluysalar öyle olsunlar diyecek kadar benliğinizden uzaklaştıysanız onlardan bir farkınız yok gözümde...

Gemar:"Ne mutlu Türküm demek Kürrtler Lazlar Çerkezler Manavlar kötüdür demek değildir.
Kürtün Türkten Türk'ünde Kürtten en ufak üstünlüğü yoktur tabi diğer 72 millette dahil önemli olan menviyat yani takvadır."
kim sana kötüler dedi.. Kendi kendine senaryo yazma... Birlik olalım kimseyi kimseden ayırmayalım diye Atatürk bu sözü söyledi... Ama siz bu sözün amacını nedenini anlıyamamışınız.....

Ben ne diyorum sen ne diyorsun.
Şimdi adam ben lazım diyor e ne yapim vurayım mı?
Hain mi ilan edeyim alt kimlik üst kimlik diyorsun hala.
Altta yok üstte hepsi aynı.

Benim derdim o değil burda verilen mesajlar.
Bir insan bu kadar direnebilir heralde anlamamak için...

Ben ne diyorum sen ne diyorsun.
Şimdi adam ben lazım diyor e ne yapim vurayım mı?
Hain mi ilan edeyim alt kimlik üst kimlik diyorsun hala.
Altta yok üstte hepsi aynı.

Benim derdim o değil burda verilen mesajlar.
Bir insan bu kadar direnebilir heralde anlamamak için...

Kimsenin kalkıp ben lazım kimliğimde laz yazsın dediği yok kendi kendine uyduruyorsun diyorum sana.. Bir tek bdp diyor ve onlar dedi diyede kalkıp taviz verecek duruma geleceksek sende bunu savunucaksan farkın yok diyorum sana..3-5 itin söylemlerini genelleme yapamazsınız...

Hoş o itleri konuşturanlar konuşmasına izin verenler utansınn.......

Hepsi aynı diyorsun bin tane laf söylüyorsun ne diyon ne istiyon kendi farkında değilsin...Takıl kendince

Kimsenin kalkıp ben lazım kimliğimde laz yazsın dediği yok kendi kendine uyduruyorsun diyorum sana.. Bir tek bdp diyor ve onlar dedi diyede kalkıp taviz verecek duruma geleceksek sende bunu savunucaksan farkın yok diyorum sana..3-5 itin söylemlerini genelleme yapamazsınız...

Hoş o itleri konuşturanlar konuşmasına izin verenler utansınn.......

Hepsi aynı diyorsun bin tane laf söylüyorsun ne diyon ne istiyon kendi farkında değilsin...Takıl kendince

BDP nin ne oılduğunu biliyorsun şu anda Türk ve Kürt milleti temsil eden ve diğer tüm milleti temsil eden iktidarddır kabul edersin etmezsin seversin sevmezsin seni alakadar eder.
Ben ona bakarım 3-5 çapulcuya değil.
Konuşturan Allah(cc) dür.Kötüler en başta Şeytanıda konuşturur bu demek değildir ki sahpsiziz.
Bu arada konu saptı.
Kısaca diyorum ki Ertuğrul milletin aklını bu yazılarla bulandırıyor...

yanlış anladın. bu vatan toprakları üzerinde yaşayan herkes bu vatanın evladıdır. yani Türkiye'de yaşayan kürt,laz,çerkez,abaza,ermeni,gürcü vs. vatandaşlarımızın kendi milletinde milli ad istemesi ayrılığa yol açar.

Geri