Arda Gözyaşlarını Tutamadı!!!

WaTcHFuL

EVERYWHERE
Altın Üye
Reaction score
0
Bizim Muhattap Olduğumuz Tek Gerçek Zihnimizde Yaş
Dev derbide çok kötü oynayan Arda Turan, maçtan sonra soyunma odasında ağladı.

104223.jpg

Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki maçtan önce tribünlere koşarken kendisini iten Baroni’yle kapışan, karşılaşmada ise hiçbir varlık gösteremeyen Arda Turan’ın mücadele sonrası soyunma odasında sinirden ağladığı öğrenildi. Yıldız futbolcunun moralinin bir hayli bozulduğu ve kimseyle konuşmadığı belirlendi.

Teknik direktör Rijkaard, performansını beğenmediği Arda’yı 57. dakikada kenara almış ve Harry Kewell’ı sahaya sürmüştü. Kaptan’ı karşılaşmanın ardından Avustralyalı futbolcunun teselli ettiği de gelen haberler arasında.

Hollandalı hocanın bu gelişmelerden sonra üst üste oynanacak olan Bucaspor ve Sivasspor maçlarında genç yeteneği kenarda tutmayı düşündüğü bildirildi.

kaynak

Çok yükLeniLiyor Arda'ya !

bu kadar yükLenirsen biryerde arıza yapar. . .

ilk önce adam gibi oynamayı öğrensin 5 haftadan beri bu kadar da kötü oynanmaz ki yeter artık büyük avrupaya gitmek istiyo bu oyunla o hiç bi yere gidemez

Ağlayana Kadar İlk Önce Çıkıp Futbolunu Oynasaydı.

Topu Ayağına Aldımı Sanki Herkesi Geçebileceğini Sanıyor.

Eveliyo Geveliyo Kaptırıyo Topu. Atakları Yavaşlatıyo. Pozisyonları Öldürüyor. Futbol Basit Oyundur.

Kendi düşen ağlamazmış ardacım

Konuyla ne kadar alakalı diye tartışılabilir ama hem Arda hem okuyup anlayabilenlere yararlanılası bir yazı Mehmet DEMİRKOL' dan...

Arda klişe olmasın

Düzen, Arda’yı kendisine benzetiyor. Üzülüyorum.

Ankaragücü maçı öncesi koridorda, Baros, Kewell, Elano, Leo, Servet gibi uluslararası oyunculara klasik Türk usulü bir kaptanlık diskuru atıyor. “Hadi beyler! Dikkatli olalım, basalım. Kornerle dikkat”. Sesinde zoraki bir Kurtlar Vadisi tonlaması... Pusu!

Güleryüzlü ve sempatik genç adamın asla yüzüne yakışmayan bir asık surat maskesi oturtmuş. Hani gollerinden sonra da gördüğümüz ifade bu. İfadesiz, zorla yapıştırılmış bir yüz. Gülse halbuki, rahat bıraksa yüz kaslarını... Kendisi olsa, böyle sevildiğini, hatta aslında bu yüzden sevildiğini bilse... Basit olanı, kendine ait olanı yapsa çok daha kolay olacak iş.

Elano’yla ve Baros’un ellerini yüzlerine götürüp gülüşleri onaysa ne kötü... Hayranlık uyandıracak bir kişiliği niye değiştirmek istersin ki!

Belki çoğunuza garip gelmeyecek, ama beni en çok şaşırtan geçen hafta yaptığı bir ziyaret. Emniyet Müdürü’ne gidiyor. Ağalık kültürünün uzantısı bu... 22 yaşındaki bir çocuk bilmediğimiz bir sebep yoksa Emniyet Müdürü’nü niye ziyaret eder? Böyle görmüş çünkü. Bunu yapması gerektiği öğretilmiş. Emniyet Müdürlüğü yerine Bianale gitmesini beklemiyorum tabii. Ama ne işi var orada? Anlamıyorum. Bu yöneticilerin işi, kaptanlık yöneticilik değildir. Takımın liderliğidir. Bir genç adamın kısıtlı izin zamanında emniyet müdürlüğünde ne işi olur?

Bunlara çok kolay bir cevap verebilirsiniz, o da verebilir; “Sana ne?” ya da “Ne var ki bunda? Niye abartıyorsun”.

Şundan... Arda sıra dışı bir adam...Başka türlü bir adam...Başkalığı futboluna da yansıyan bir adam. Vücut yapısı farklı, kişiliği farklı. En kabul etmeyeceğiniz davranışları, kavgaları dahi ona daha çok yakışıyor. Bu klişelerse onu eritiyor. Diğerlerinden biri yapıyor.
Ve bu durumun oyunundaki yansımalarıyla aynı anda ortaya çıkması da düzenin kişiliğini erimeye başladığını gösteriyor.

Arda’nın farkı en basit olanı farklı bir mükemmellikle yapabilmesi... Sorduğunuz bir soruya verdiği cevapta da bunu görebilirsiniz. Attığı bir pas ya da çalımda da... Ve kendisi olabildiği sürece bunu ortaya koyabiliyor.

Onun gülümsemesini Kurtlar Vadisi tavrıyla değiştirmesi, farklı ve ekstra oyununu klasik Türk yıldızı tarzıyla değiştirmesi kendisini değiştirmesi demek.
Ve böylece bir klişeler yumağına dönüşme yolunda hızla ilerliyor.

Şunu bilmeli. Karşılaştırıldığı Galatasaray efsaneleri hep bambaşka adamlardı. Misal Metin Oktay da, Bülent Korkmaz da...

Onun için yazılan yazılar, yapılan eleştiriler hep bildik yolları klişeleri gösteriyor. Bunlardan etkilenmemeli. Farklı olmaya, farklı olarak herkesi şaşırtmaya başka bir adam olmaya devam etmeli.

Olduğu gibi...

Klişelerden korkmalı, yanlış yapmaktan değil. Sahada da hayatta da...

MEHMET DEMİRKOL

arda henüz kaptanlık yükünü taşıyacak olgunlukta değil. çocuğa kaldırabileceğinden fazla yük yükleyip oyun performansının da düşmesine yol açtılar. şimdi geri alsalar daha da kötü. yönetimin yanlışıdır bu.

Bu ÜLkede MaLesef BöyLe Bu İşLer...

En Başından Beri Savunduğum Şey Şu, Arda, Hasan Şaş'Laşmadan Uygun Bir Fiyata SatıLmaLı, Bu ÜLkede Hep Açığını ArayanLar Var, Seni Aşağıya Çekmek İçin Her TürLü Şeyi Yapmaya ÇabaLayanLar Var, Burada OLmaz Git Kurtar Kendini, Bu Devre Arası OLur, Sezon Sonu OLur, Eğer ALıcısı Varsa Bir An Önce Gitsin Kurtarsın Kendisini DiyenLerdenim, Arda Şu Anda EnternasyoneL Bazda Bir Oyuncudur, Beğensenizde Beğenmesenizde, Ama Arda Burada KaLarak DiğerLeri Gibi LokaLLeşmemeLi...

Yazık ediyorlar bu adama en başta Adnan Polat !
Resmen Arda'ya diyorki takım sana bağlı.Sen oyna takım kazansın
22 yaşında bir futbolcuya bu kadar çok yüklenirseniz gayet normal bir durum.
Bende Realist'e katılıyorum.Gitsin kendini kurtarsın.Galatasaray'a şampiyonluk vericem diye uğraşmasın.
İngiltere,İspanya,İtalya her türlü oynar Arda.
En azından Türk futbolunu dünyaya tanıtan yetenekli bir futbolcumuz olur !

hep destek tam destek.. bi yeniLgiyLe çökecek değiLiz..
evet biz 10 yıLdır Fb'ye kaybediyoruz ama son 10 yıLda Fb ve Gs'nin 4er şampiyonLuğu buLunuyor..
Yani ne demekmiş KasımLar sizin MayısLar bizim oLsun.. ;)
Kaptanımız Tr'nin en yetenekLi oyuncusudur,üzerine çok yük veriLdiği doğru ama kaLdıracaktır,o ve takım ayağa kaLkacaktır..

evet biz 10 yıLdır Fb'ye kaybediyoruz ama son 10 yıLda Fb ve Gs'nin 4er şampiyonLuğu buLunuyor..
Kaptanımız Tr'nin en yetenekLi oyuncusudur,üzerine çok yük veriLdiği doğru ama kaLdıracaktır,o ve takım ayağa kaLkacaktır..
katılmamak elde değil

o ve takım ayağa kalkacaktır demişsin de ben onu anlamadım

takımın yerde olduğu falan yok 1 yenilgi ile yere de düşmez

bu skor avrupadan sürekli eli boş dönen fbnin, avrupada bişey yapamıyorum bari avrupa fatihini yeneyim güzellemesinden başka bişey değildir gs için...

şu son 10 yılda da gs nin fb den üstünlüğü bariz belli papazçayırı hariç diğer alanlarda

bırakın papazçayırında da fb kazansın sevinsin avrupa fatihini yendik diye

olan hakemin kafaya oldu bu maçta :durdurun

Karşılaştırdığınız :D Messi 18 yaşında barça da şampiyonlar ligi oynuyordu.

Arda avrupa da ne maç oynamışta avrupaya gitcek..Misal ispanya maçları.Avrupa fatihinin zaten 9 yıldır avrupada esamesi okunmuyor.Trömsöler uefa da 5 yemeler falan..
Kısacası;
1) Türk futbolcusunun ağlamayı sızlanmayı bırakıp gerçekten profesyonel olması gerekiyor.En başta sorumluluk almasını öğrenmesi..
2)Kendinizi kandırdığınız gibi avrupada bir kulübün Arda için öldüğü falan da yok

o ve takım ayağa kalkacaktır demişsin de ben onu anlamadım

takımın yerde olduğu falan yok 1 yenilgi ile yere de düşmez

bu skor avrupadan sürekli eli boş dönen fbnin, avrupada bişey yapamıyorum bari avrupa fatihini yeneyim güzellemesinden başka bişey değildir gs için...

şu son 10 yılda da gs nin fb den üstünlüğü bariz belli papazçayırı hariç diğer alanlarda

bırakın papazçayırında da fb kazansın sevinsin avrupa fatihini yendik diye

olan hakemin kafaya oldu bu maçta :durdurun

takım şu anda moraLman çökmüş durumda,ondan bahsediyorum.. diğer dedikLerinde hakLısın..

Geri