Arama Butonu Hakkında

ULTRa_ABuZiTTiN

New member
Reaction score
0
İnternette bir konu dikkatinizi çekiyor ve paylaşmak istiyorsunuz.Ama bi bakayım verilmişmi diyerek arama yapıyoruz.Sonuç çıkmıyor konuyu açıyoruz.İlk gelen mesajlara örnek.
-verildi
-bu konu daha önce verilmişti
-dostum bunu ben vermiştim
-arama butonunu kullansana yaa

Suç işlemiş gibi bir duruma düşüyorsunuz.

Aramada bir sorun olabilirmi?,bu duruma düşmeyi hiç sevmiyorum.Çünkü açacağım konu bazen bulunmuyor konuyu açıyorum,birisi ilk mesajda şak, verildi diyince,insanın konu filan açası gelmiyor, bu durumu bilenler vardır.
Aramada sorun olduğunu nerden çıkarttın diyeceksiniz.Tek kelime ararsam binlerce sonuç çıkıyor başlık cümle arasam sonuç yok. yanlış anlaşılmasın örnek vermek istiyorum www.simplemachines.org smf nin resmi sitesi,bu sitede aradığınızı cümle olarak yazınca sonucu hemen getiriyor.Farklı bir arama sistemi olsa gerek,araştırılabilir.Yani arama için bişeyler yapılabilirmi demek istediğim.

Yada şöyle bir vbulletin hack var,konu açarken başlığın yanına daha önce açılmışmı diye bir buton ekliyor ve açılmışsa sonuçları görebiliyoruz.Kendi sitemde kullanıyorum.(Forumda verilmemişse paylaşabilirim :D )
Eleştiri kaliteyi artırır yanlış anlaşılmasın burda kötüleme filan değil maksadım.Belkide ben buradaki arama fonksiyonunu yanlış kullanıyorum.

Evet bazen oluyorda ben bazi arkadaslar var sanki birbirleriyle yarisiyorlar daha destur yorum gelmiyor adam verildi diyor linki cakiyor oraya o llinki nerden buluyor ben anlamadim Allahtan 2 kere basima geldi birazda enteresan seyler bulmak gerekiyor demekki o sozlerle karsilasmamak icin...

güzel konu banada oluyo bu :)

nestal2' Alıntı:
Evet bazen oluyorda ben bazi arkadaslar var sanki birbirleriyle yarisiyorlar daha destur yorum gelmiyor adam verildi diyor linki cakiyor oraya o llinki nerden buluyor ben anlamadim Allahtan 2 kere basima geldi birazda enteresan seyler bulmak gerekiyor demekki o sozlerle karsilasmamak icin...
dicek tabi adam daha önce emek vermiş yapmış varmı öyle üstüne konmak!

Arama kriterleri doğru seçilirse bi sorun çıkmıyor gibi geldi bana

daha önce açılmışmı diye bir buton

Bunun kullanılması daha iyi olmazmı,en azından konu açarken açan kişiye bir hatırlatma olur,açmak üzere olduğu konu başlığını yazıp hemen yanındaki butona tıklamak daha kolay gelecektir herkese.

abuzittin avatar müthiş olmuş :hhmanD

cliper1907' Alıntı:
dicek tabi adam daha önce emek vermiş yapmış varmı öyle üstüne konmak!

Hastamisin sen ne diyorsun aklini basina al adam akilli konus sen bilip bilmeden iftira atiyorsun senin fazla bir yerin kalkmis simdiye kadar bana da oldu ama ben ole hic demedim sonucta ayni forum dayiz ve gereksiz yere tartismaya gerek yok diye hicbisi demedim ama senin bu dedigin haddini asmak sen iftira atiyorsun ben hicbir zaman ole bisi yapmadim yapmam aklini basina..

büyütülecek bişey yok herkesin başına geliyo bu arada abuzittinin fikri benim aklıma yattı

nestal2' Alıntı:
Hastamisin sen ne diyorsun aklini basina al adam akilli konus sen bilip bilmeden iftira atiyorsun senin fazla bir yerin kalkmis simdiye kadar bana da oldu ama ben ole hic demedim sonucta ayni forum dayiz ve gereksiz yere tartismaya gerek yok diye hicbisi demedim ama senin bu dedigin haddini asmak sen iftira atiyorsun ben hicbir zaman ole bisi yapmadim yapmam aklini basina..
kırmızı yazıyla yazdıgım verdıgın cevaplara dıkkat et arkadasım bu tarz cevap lar hıc te hos deıl. clıper sadece fıkrını solemıs. daha usturuplu cevap verebılırdın. gereksız tartısmaya gerek yok yazmıssın ama tartısmayı baslatacak en buyuk adımı atmıssın. bır daha olmaması dılegı ıle ıı forumlar.

maximus' Alıntı:

kırmızı yazıyla yazdıgım verdıgın cevaplara dıkkat et arkadasım bu tarz cevap lar hıc te hos deıl. clıper sadece fıkrını solemıs. daha usturuplu cevap verebılırdın. gereksız tartısmaya gerek yok yazmıssın ama tartısmayı baslatacak en buyuk adımı atmıssın. bır daha olmaması dılegı ıle ıı forumlar.

Seni anliyorum ama buraya girdigimde o yaziyi gorunce sok oldum hic yapmadigim bisey uzerinden bana iftira etti pm atmis ben sana demedim ortaya soyledim bide sana bi kastım yok dark_angel a bildirdim durumu msnden o bilir yapcağını filan diye bisey yazmis tabiki bana bir kastin olmuycak neyse artik bu son yazmamdi ama artikadasim bence bazi seyleri yazarken daha ii dusunmek lazim benim basimada geliyor adam ben actiktan 2 saat sonra benim resimlerimi vermis ama ben kalktipta hicbisey demedim ona cunku ayni forumdayiz gereksiz tartisma olmasin die ama ben boyle titiz davranirken bana boyle bir iftira atilmasini kaldiramdim ben bu konuyyu burda kapatiyorum bida cvp vermiycem kimseye ne kirginligim var nede baska bisey ama yorum yaparken ii dusunelim arkadaslar ii gunler

Senin açtığın konuyu başkası verince sen de ihbar hattına yazabilirsin. Forum kuralları belli. Lütfen uyalım. Verilen konu yeniden verilirse sonradan verilen kapanıyor.

Ama konuya giren 5 kişi de ''verildi bu kardeşim'' tarzında mesaj yazacağına gelip ihbar hattına yazsa en azından bi katkısı olmuş olur. Hem de paylaşımcının şevki kırılmaz.

edit: ve Abuzittin in bahsettiği arama hacki hakkında da şunu söyleyebilirim tam randımanlı çalışabilen bişey değil. Ne kadar kontrol yapsanız da verilen konuyu verebiliyorsunuz. Çünkü önce açılan konunun başlığında fazladan bi virgül varsa bile bulmuyor.

Mesela

''Metal Fırına Serisi 3 kitap birarada'' diye bi konu açacaksın kontrol ediyorsun

''Metal fırtına 1/2/3 burda!'' şeklinde daha önceden açılmış başlığı bulmuyor.

Ne anladım ben o butondan :D

Bulabilmeniz için sadece Metal Fırtına yazmanız lazım. Onu da zaten arama butonuyla yapmak zor değil.

Geri