klavuz13
Banned
- Reaction score
- 0
Aragones'in bittiği ve Fener'i bitirdiği an (!)
45+2...
Bu dakikaya iyi bakın..
Çünkü bu dakika; Fenerbahçe'nin de, Aragones'in de bittiği andır..
Meriç TUNCA YAZIYOR
Fenerbahçe, Kayserispor'a 90 dakika sonunda yenilmedi..
Dakikalar 45+2'yi gösterirken yenildi ve o an ''Teslim bayrağını'' çekti..
O dakika kadar önce Gökhan sakatlanıp çıkmış, ardından Emre baldırına aldığı darbe ile kenara gelmişti..
Takım 2-0 yenik durumdaydı..
Ancak futbolu biraz bilenler ve biraz anlayanlar iyi bilirler ki, tarih 2-0 geriden gelen maçların çevrildiğini yazar hep..
Futbol tarihi bunun örnekleriyle doludur..
İspanya'yı 34 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonu yapan ve herşeye rağmen kenarda en sakin isim olması gereken ''Tecrübeli'' dediğimiz Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, işte o an, yani 4'üncü hakem 2 dakikalık uzatmayı işaret ettiği an, 45+2'de hiç yapmaması gereken bir şeyi yaptı ve takımın tek pas yapan adamı Maldonado'yu oyundan aldı..
Maç da o an bitti..
Aragones'in yapması gereken, en azından devreyi bitirip, 15 dakikalık arada daha sakin düşünmesi ve karar almasıydı..
Ama o bunu yapmadı..
Madem Aragones birini değiştirecekti, bu, o ana kadar ayağına gelen her topu rakibe atan ve taraftarın büyük tepkisini çeken Selçuk olmalıydı..
Zaten binlerce taraftar da yanlış değişikliğin farkına varmış olacak ki, Maldonado-Deniz değişikliğini protesto etti..
''Fenerbahçe neden Kayserispor maçını 45+2'de kaybetti?'' dedik ve sebebini açıkladık..
Olayı biraz daha açalım;
Aragones, ikisi zorunlu, biri keyfi üç değişikliği daha ilk yarıda yaparak hem kurşunlarının tamamını harcadı, hem de zihniyet olarak çöküşü başlattı..
Ben dün 45+2'ye ve ''Maldonado-Deniz değişikliğine'' takılırken biraz gerilere gittim..
Daha doğrusu bir anket ve bir açıklamaya..
19 Haziran 2008.. Avrupa Şampiyonası devam ediyor.. Aragones'in Fenerbahçe ile anlaşttığı yolunda haberler ayyuka çıkmış. İspanyollar'ın ünlü gazetesi Marca bir anket düzenliyor ve soruyor;
-''Aragones Fenerbahçe'de başarılı olabilir mi?''
Ankete binlerce İspanyol katılıyor ve ortaya şu sonuç çıkıyor;
-''Yüzde 64 başarılı olamaz..''
Geliyorum 18 Temmuz 2008'e.
Aragones Fenerbahçe'nin başında ve İspanyol gazeteleri, Valencia'nın ünlü hocaya kancayı taktığını iddia ediyorlar.. Tam da o günlerde Roberto Carlos, Aragones'in Valencia'ya gidip gitmeyeceği konusunda bir açıklama yapıyor..
O da aynen şöyle;
-''Ben Aragones'in Valencia'ya gitmeyeceğine eminim.. Çünkü o Türkiye'ye daha yeni geldi ve burada yapacağı çok iş var.. Kaldı ki Aragones Fenerbahçe'de tarih yazacak..''
Şimdi bu iki ayrı olaya bakarak şu saptamaları yapabiliriz;
-''Bir; İspanyollar hakikaten bu işi bizden daha iyi biliyorlar..''
-''İki; Roberto Carlos'un dediği doğru. Aragones Fener'de tarih yazacak. Çünkü Sarı-Lacivertli ekip, Kocaelispor'a da yenilirse 50 yıllık lig tarihinde ilk 7 haftada aldığı 5 yenilgiyle tarihi bir istatistiğe imza atacak... Bunun da şerefi hem Aragones'e, hem de onu getirenlere ait olacak..''
kaynak