Araç Yıkama Yöntemleri !!!!!!

Gucchi

New member
Yıkama:

Aracınızı çevrenin zarar veren etkilerine karşı en iyi biçimde sık sık yıkayarak ve parafinleyerek koruyabilirsiniz.

Kuş pislikleri , böcek kalıntıları , çam reçinesi , sokak ve sanayi tozu , katran lekeleri , kurum parçacıkları , dökülmüş tuz zerreleri ve diğer zararlı kirler aracın boyası üzerine yapışarak ne kadar uzun süre kalırsa, bunların zararlı etkileri o kadar kalıcı olacaktır. Yüksek sıcaklıklarda örneğin güneş ışınlarının yoğun olması aşındırıcı etkiyi artırır.

" Fren tertibatındaki ıslaklık ve buzlanma frenleme etkisini olumsuz etkileyebilirler

Elle Yıkama:

Önce bol suyla kirli bölgeleri yumuşatın. Mümkün olduğu kadar iyice durulayın. Ardından yumuşak bir süngerle yıkama eldivenleri ile veya yıkama fırçası ile aracın üst kısmından başlayarak yukarıdan aşağıya doğru hafifçe bastırarak temizleyin. Aracın şampuanını sadece inatçı kirlerin çıkarılmasında kullanın. Süngerleri veya yıkama eldivenini mümkün olduğu kadar sık aralıklarla iyice yıkayın.
Son olarak tekerlekleri ve etekleri temizleyin.Bu işlem için mümkünse ayrı bir sünger kullanın. Yıkama bittikten sonra aracı suyla iyice durulayın.ve son olarak bir deri parçasıyla ıslaklık kalmayacak şekilde kurulayın.

NOT:
*Aracınızı kızgın güneşin altında kesin yıkamayın.
*Aracı hortumla yıkadığınız takdirde hortumun ucunu kilit silindirlerine ve bagaj kapağı /arka kapı kapanma hatlarına tutmayınız.Bu kısımlar soğuk havalarda donabilir.

Parafinleme:

İyi bir parafinleme aracınızın boyasını yıkama bölümünde sıralanan çevre etkilerinden ve hafif mekanik etkilerden bile uzunca bir süre korur. Temizleme sırasında su boya üzerinde damlalar halinde kalmıyorsa ve yuvarlanmıyorsa , aracın iyi kaliteli bir parafinle yeniden kaplanması gerekir. Her yıkamada düzenli olarak koruyucu maddeler kullanıldığında bile boyanın yılda en az iki defa parafinle korunması tavsiye edilir.

Cilalama:

Cilalama eski boyanın düzgün olmadığı ve koruyucu maddelerle gereken parlaklığın sağlanmadığı durumlarda yapılır. Uygulanan cilanın içinde koruyucu maddeler olmadığı taktirde boya daha sonra parafinlenmelidir. Mat boyalı ve plastik bölümlerde cila madde veya parafin kullanmayın.
 

GhOsT

Tuning Moderatör
ciLada ßeLcodan şaşmayın =)
 

remington

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
iyi hoş arkadasım güzel bilgilerde en önemlisini söylememişsin....
yıkayacagın arabanın motoru sıcak olmayacak,motor için cok zararlı bloğu çatlatmaya kadar gider bu işin sonu...
 

Aktuğ

Altın Üye
kendimi yikamaya zamanim yokki arabayi yikayayim =)
 

HTML

Üst