Anton Çehov Kimdir?

MaYdOnOz

New member
Reaction score
0
Anton Çehov
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Anton Pavloviç Çehov (29 Ocak 1860, Rusya - 15 Temmuz 1904, Almanya): Büyük Rus tiyatro yazarı ve modern kısa öykülerin en önemli ustalarından. 19. yüzyıl gerçekçilik okulunun en önde gelen temsilcisi.

Çehov, bir süre Yunanlı çocukların devam ettiği yerel bir okulda okudu. Daha sonra kentteki liseye yazılarak on yıl boyunca Yunan ve Latin klasiklerini temel alan bir eğitim gördü. Düş gücüne fazlasıyla olanak tanıyan bu eğitim Çehov'un yaşamı boyunca klasiklerden hoşnut olamamasına yol açacaktı. 1879'da Çehov Moskova'ya giderek tıp fakültesine girdi ve 1884'te doktor oldu. 1887'de "Alacakaranlıkta" adlı öykü kitabıyla Rus Akademisi tarafından verilen Puşkin ödülünü kazandı. Daha sonraları yaklaşık 1000 sözcükten oluşan komik kısa öykü türünü başlı başına bir sanat haline dönüştürdü. Aynı zamanda sefaleti ve umutsuzluğu ele alan ve önceki öykülerindeki çılgınca komiklikle garip bir zıtlık sergileyen ciddi yapıtlar da yazdı. Zamanla bu yönü çok daha ağır bastı ve daha sonraki yapıtlarına tümüyle egemen oldu.

Çehov'un bütün yapıtları ölümünden 40 yıl sonra 20 cilt halinde yayımlandı. Bu yayının 8. cildinde Çehov'un sayısı birkaç bine ulaşan mektupları yer alır.

tanışırsan slm söle benden lisedeyken öykülerini zevkle tiyatroda oynaadıgımda sölee hehehhee !!!

sOrUnLu' Alıntı:
Ahuah bu gidişle tanışcam valla az kaldı :D

görürse benim dedeyede selam söyle ha bide hilmi abi vardıı onada sölle işlerini ve eşleriyle rüzgar ilgileniyomuş de :p:p aklı kalmasın burdaa

Öteki tarafa giden . Bizim sülaleden orda olanlarada benden selam sarkıtsın .
:)
Ama adam büyük adammış . Biraz dinazor çağında yaşamayıp bizim kuşakta olsa tanışmak isterdim gerçekten .

Valla öyle pek mühim bi insana benzemiyo ilgimi çekmedi :)

Geri