antivirüslerle ilgili bir soru

fahri3613

New member
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar ben şu virüsleri pek çözemedim antivirüs kullanmama rağmen (kaspersky) yine flaş takınca virüs kapmış yada başka bir şey pek anlamadım ama forumlarda araştırdım değişik yorumlar buldum, virüsten başka şeylerde varmış amvo.exe falan yada autorun gibi şeyler......
combofix diye bir program indirdim onu denedim ama yinede flaşı temizlemedi bilgisayar ne durumda onu bilmiyorum ????
benim ricam şudur :
bilgisayara format attıracam ondan sonra bilgisayara ne yüklemem lazım antivirüs yanında ne yükleyim ki hiç bir virüs almasın bir daha uğraşmak zorunda kalmayım
bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..
teşekkür ederim

şu programı kullanırsan hiç virüs bulaşmaz diye bir olay yok virüs internet kullanılan bir pc ye heran girebilir sadece bunun sayısını veya vereceği zararı azaltabilirsin.
benim acizane tavsiyem Nod32 kullan eğer pc'in sağlamsa yanında spyware doctor kullanman ( bu program epey kasar yanlız) pc kasarsa spyware doctor u arada bir kurup sistemi temizleyip kaldırırsan faydalı olur.

peki kaspersky + Nod 32 + spyware doctor Böyle bir kombinasyon yeterlimidir ???? bazı forumlarda Ad-aware den bahsediyor ne dersiniz ??

iki antivirüs birden kullanmanıza gerek yok belki çakışabilir programlar o yüzden ya nod ya karspersky kullanın adware de spy ware gibi ama spyware nin üstüne tanımam

kaspersky kullan spy. dctor kullan derım... sen muhtemelen xp kulllanıyosun viruslere bu yuzden bu kadar acıksın seınn için en idealı şahsi fikrim kasperskydir dunyanın en iisi su anda onlar...

kaspersky'den turkce faydalanırsan daha kolay kurtulursun viruslerden... birde flash bellegını bçimlendr buda flashını temızlemen için en kolay yontemdir ;)

teşekkür ederim şuanda kaspersky + spyware doctor kurulu..
spyware doctoru çalıştırdım 9 tane yüksek riskli buldu, yanlız dikkatimi çeken fanın fazla çalışması oldu bunlarla alakalı olabilirmi önceden bukadar sesini duymazdım, 10 gün önce 2 GB ram taktırdım acaba ondanmı kaynaklanıyor ??
markası acer-İntelsolo-1.8GHz önceden Xp yüklüydü sonra ram taktırırken vista yüklendi

fanın çok çalışması programın fazla kasmasından kaynaklanıyo programı kaldırırsan o sorun ortadan kalkar bence sürekli durmasından ziyade arada bir kurup tarama yapıp kaldırman yeterli olur.

tavsiyelerinize uyacam spyware doctoru kaldırıyorum arasıra kurum çalıştırırım
yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim
saygılar

kaldırma...dursun calıstırma yeterlı... : ) bazı virusler yenı program kurulmasını engelleyebılıyor cunku... : )

tekrar yükledim ve kapattım teşekkür ederim

Geri