Antivirüs satın almayın!

Kiowa Apache

Ŧreedoʍ ŦoreveƦ
Reaction score
0
25tc4cp.jpg

Antivirüs yazılımı satın almayın!

Antivirüs de üreten güvenlik devinden şaşırtan sözler: Antivirüs satın almayın! Peki ama neden?

Trend Micro'dan David Peterson, antivirüs yazılımlarının kendi başına yeterli olmadığını savundu.
Trend Micro'nun tüketici güvenliği yöneticisi David Peterson, kendi ürünleri de dahil olmak üzere kullanıcılara anti-virüs yazılımı satın almamalarını önerdi.

Trojan'lardan keylogger'lara kadar tehdit unsuru büyük olan sadece 10 virüs çeşidinin bulunduğunu savunan Peterson, kendi başına bir antivirüs yazılımının, sadece internete arada bir giren, USB'deki olası tehditlerden korunmak isteyen ya da dial-up gibi internet bağlantılarını kullananların faydasına olacağını belirtti.

Kendi başına antivirüs yazılımlarının artık yeterli olmadığını dile getiren Peterson, internetteki tehditlere karşı tam koruma isteyen herkesin içerisinde güvenlik duvarı, antivirüs, anti-spyware, uygulama kontrolü ve sürücü kontrolü gibi fonksiyonların bir arada olduğu güvenlik paketlerini tercih etmesi gerektiğinin altını çizdi.

(Kaynak: Chip Online)

çok samimi bir yazı. bende okudum bu yazıyı. Gerçekten sadece antivirüs hiç bir işe yaramıyor güvenliğin sadece %30 cüvarında bir kısmını karşılayabiliyor. Güzel paylaşım emeğine sağlık...

tüm firmaların internet security versiyonlarında güvenlik duvarı, antivirüs, anti-spyware, uygulama kontrolü ve sürücü kontrolü mevcut para verilcekse internet security versiyonları alınmalı bence adam çok güzel anlatmıs paylaşım için saol

yani sözün özü antivirüs yazılımlarını değil,internet security yazılımlarını tercih edin...selamlar

ben bizzat kaspersky ile mailleştim. sordum, antivirüs mü-internet security mi kullanmalıyım. cevap olarak bana internet security kullanmamı tavsiye ettiler, bende sizlerle paylaşmak istedim...

evet para verilecekse de internet security için para harcanmalı sadece. ama ben onu da yapmıyorum :D

bilgilendirme için teşekkürler.

doğru elbette. sadece antivirüs sadece virüs bulaştıktan sonra iş görür o da verikaybı demek zaten

en iyisi mcafee total protection 2009
12 ayrı program bir arada...

Türke bişi olmaz...:durdurun sıkıysa gelsinler kodumu oturturuk burası türkiye yookk öle...

Evet bence de Internet Security tavsiyemdir
Bilgisayarım ilk alındığında bile bende Kaspersky Internet Security 6.0 yüklüydü tabi ilk geldiğinde de internet bağlı değildi

Trend micro sansasyonel güvenlik firması daha geçen gün bu heriflerin online tarayıcısından virüs yayılıyordu chip online'dan okuyabilir inanmayan.Ondan sonra web sitelerinin haricinde serverları hacklendi şimdi kendini bile koruyamayan bir şirketin yazılımından ben ne diye medet umabilirim.

antivirüse para vereceksek aslında microsoft ne yapıyor? ürettiği programı koruması gerekmez mi?

Bilgilendirme için teşekkürler

ßu yazıLımı yazana şimdi ßişey derdim ama ßoşver.. daha 1 saat önce yükLedim..yükLemez oLaydım Ses dosyaLarını ßozdu kuruLumu yaptıktan sonra..format atmak zorunda kaLdım..ne güvenLi kip'e gireßildim nede sistemi geri yükLeyeßildim..Allah'ından ßuL ße trend micro..

kaspersky internet security kullanıyordum daha önceleri..

şimdi macbook aldım. hem virüs derdinden
hem de windowsun sacmalıklarından kurtuldum.

sistem cokmesi gibi sorunumda yok.
ikiye bir format atmak zorunda da kalmıyorum.

virüslü dosyalar benim için zararsız pisicikler :durdurun

Ellerine Sağlık Kardeş Pekala Önerebileceğin defender ve/veya antitrojan savar varmı? veya önerin ne olur

Geri