Anne ve anne adaylarına altın tavsiyeler

1001Design

330i ///M3 Design
Katılım
28 Eki 2006
Mesajlar
25,561
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Shut up and train!
ERZURUM (İHA) - Sağlık Bakanlığı tarafından, anne ve bebek ölümlerini önlemek için tavsiyelerde bulunuldu.

annebebek.jpg


Anne ve bebek ölümlerini önleyebilmek ve bilinçlendirmek için Bebeğim Sağ Olsun kampanyası kapsamında yürütülen ve Türkiye Üreme Sağlığı Programı kapsamında desteklenen "Anne ve Bebek sağlığı" için altın tavsiyelerde bulunuldu.

Broşürler bastırılarak, vatandaşlara ulaştırılan tavsiyelerde şu uyarılarda bulunuluyor;

GEBELİK DÖNEMİNDE
Gebe kaldığınızda şüpheleniyorsanız, mutlaka sağlık kuruluşuna giderek durumunuzu kontrol ettirin. Gebeliğiniz boyunca düzenli olarak size en yakın Sağlık Ocağı'na, Aile Sağlığı Merkezi'nde veya Ana Çocuk Sağlığı Merkezi'ne giderek gerekli sağlık kontrollerinizi ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz.Gebeliğiniz sırasında, kanama; yüzde solukluk ve nefes alma güçlüğü; şiddetli baş ağrısı, göz karaması, şiddetli kusma, yüksek ateş, ellerde ve yüzde aşırı şişkinlik, kötü kokulu akıntı, karında şiddetli, ara vermeyen ya da sık aralıklı kasılmalar gibi durum yaşarsanız en yakındaki sağlık kuruşuna gidilmeli ve yardım almalısınız."

DOĞUMUNUZDA
“Güvenli bir doğum için doğumunuzu mutlaka bir sağlık kuruluşunda ya da sağlık görevlilerinin eşliğinde gerçekleştirmelisiniz. Doğumdan hemen sonra bebeğinizi isteyin ve emzirmeye başlayın. Doğumdan itibaren ilk 6 ay onu yalnızca anne sütü ile besleyin.Anne sütü bebeğinizin ihtiyacı olan tüm besinleri karşılar, onu olası hastalıklara karşı korur ve aranızdaki sevgi bağını güçlendirir.”

ANNE OLUNCA
“Doğumdan sonraki ilk 48 saat içinde mutlaka bir sağlık kuruluşuna giderek kendinizin ve bebeğinizin sağlık durumunu kontrol ettirin.Doğumunuzdan sonra yeniden gebe kalmak isterseniz, huzurlu bir gebelik ve sağlıklı bir bebek için, iki gebelik arasında 2 yıl beklemelisiniz.”
 
Bel Sağlığını Koruma ( Mc Kenzie yöntemi )

-Masa başında uzun süreli oturmamalısınız. 2 saatte bir ara vererek, ayağa kalkıp elleri bele yerleştirip, 5-6 kez beli mümkün olduğunca geriye doğru esnetmelisiniz.

-Mutlaka bel boşluğunu destekleyen bel yastığı kullanmalısınız.

-Masa yüksekliği göğüs kafesinin bittiği mide hizasında olmalıdır.

-Kullandığınız bilgisayar tam karşınızda ve göz hizasında olmalıdır.

-Ağır kaldırmaktan (5-10 kg dan fazla) kaçının veya mutlaka yardım isteyin.

-Öne yarı eğili pozisyonda kalmamaya özen gösterin, bu pozisyonda bir obje kaldırmayın.

-Taşıyacağınız objeleri, gövdenize mümkün olduğunca yakın tutarak destek alın.

-Dönerken gövdenizle değil, ayaklarınızı kullanarak, tüm vücut olarak dönün.Hele elinizde ağırlık varsa buna daha da özen gösterin.

-Eğer yukarıdaki yanlış hareketlerde bulunursanız, mutlaka sonrasında belinizi en az 10 kez geriye doğru esnetin.

-Ağır bir objeyi yerden kaldıracaksanız öncesinde mutlaka belinizi 5-6 kez geriye doğru esnetin daha sonra kaldıracağınız objeye iyice yaklaşıp bacaklarınızı açıp, belinizi eğmeden dizlerinizle çömelip, objeyi vücudumuza yakın tutarak kavrayıp, dizleriniz ve kollarınızdan kuvvet alarak kaldırın. İndirirken de dizlerinizle çömelerek eğilin.

-Yorucu işlerden veya sportif faliyetlerden sonra, sıcak duş veya banyo sonrasında kendinizi salarak oturmayın, düzgün olmayan bir pozisyonda uyuya kalmayın, uyandığınızda beliniz veya boynunuz tutulmuş olabilir.

-Uzun seyahatlar sırasında bel yastığı kullanın.2 saate bir mola verip yada ayağa kalkarak belinizi arkaya doğru 5-6 kez esnetin, yürüyün.

-Eğer sık tekrarlayan veya kronik bel ağrısına sahipseniz McKenzie tedavi yönteminin kriterlerine uyuyorsanız,bu yöntemle %100 tedavi olmanız mümkündür.Daha sonrasında yukarıdaki önerilerle bel sağlığınızı koruyabilirsiniz.
 
iii Ama bilgi Oluyo Sağol
 
paylaşım için tşk.
 
Geri
Üst