'Anlamıyor musun, AK Parti kapatılırsa rejim çöker!'

biosx

New member
Reaction score
0
'Anlamıyor musun, AK Parti kapatılırsa rejim çöker!'

65676.jpg

SHP lideri Ergün, Deniz Baykal'a çattı: "Kapatılan partinin yeni versiyonu seni ezer geçer, kaç kez böyle oldu, saydın mı Sayın Baykal?''

Yaptığı açıklamalarla daha önce de gündeme gelen SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün, son dönemde yaşanan tartışmaları değerlendirdiği konuşmasında yine ilginç ifadeler kullandı.

Parti Meclisi toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, yargıda yaşanan tartışmalara değinen Ergün, şunları kaydetti:

''Özünde sivil yönetimin üstünlüğü savaşı yaşanıyor. Bir tarafta askeri ve yargısal bürokrasi ile anamuhalefet öteki tarafta hükümet var. Bu yeni bir şey değil. Çok partili rejimin başından beri süregeliyor. Bu savaş arada darbelerle kesiliyor; çok partili döneme geçilince yeniden başlıyor hesaplaşma ve son günlerde yargı üzerinden yapılıyor. Öteden beri sağ iktidarlar, devlette mutlak egemenlik kurmaya çalışıyorlar ama tek başlarına kaldıklarında başaramıyorlar. Tek başlarına kalıyorlar çünkü demokrasi adı altında, aslında, kendileri için daha fazla güç istiyorlar, inandırıcı değiller.''

CHP ve MHP ise askeri ve yargısal bürokrasiye dayanarak ve gerginliği tırmandırarak siyaset yaptığını ileri süren Hüseyin Ergün, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Öte yandan, AK Parti de emniyetten yargıya kadar kendi bürokrasisini kurmaya çalışıyor. Her kamu kurumunda şu kadarı senden, bu kadarı benden diye kelle hesabı yapılıyor. Bu, askerin içinde de emniyette de yargıda da böyle.

İktidar, anamuhalefet ve yan muhalefet gerginliği artırıp toplumu kutuplaştırarak oylarını sağlama almaya çalışıyorlar. Ve tabii çok tehlikeli bir oyun oynuyorlar. Alttan alta giden bu savaş, bazen Şanal-Cihaner vakası gibi yol kazaları ile açığa çıkıyor. Böylece, rejim bunalımı, üzerine projektör tutulmuş gibi gözler önüne seriliyor. Burada, haklı–haksız aramak beyhudedir. Taraflar kamuoyunu kandırmak için her aracı kullanıyorlar. Yasanın aynı maddesini taraflar farklı yorumlayıp kendilerini haklı göstermeye uğraşıyorlar. Kısacası at izi it izine karışmış bulunuyor.''

''AK Parti kapatılırsa çok partili rejim çöker ve muhalefet de altında kalır'' görüşünü dile getiren Ergün, ''Tabii ilk seçimde de kapatılan partinin yeni versiyonu seni ezer geçer. Kaç kez böyle oldu, saydın mı Sayın Baykal? Şimdi iktidar ile ana ve yan muhalefete düşen tansiyonu düşürmektir. Hemen bir ortak demokratikleşme paketini Meclis'e sunmaktır.''

'Anlamıyor musun, AK Parti kapatılırsa rejim çöker!' [ Dünya Bülteni ]

Parti kapatmayla bir yere varılmıyor DTP kapatıldı da ne oldu.. DTP gitti BDP geldi .. Gerekirse partileri halk kapatır.. artık yargı elini siyasetten çekmeli

eğitim eğitim eğitim şart insanlarımız sandık başında hala başka partilere oy vermesini beceremiyorlar sanki sectikleri kendi babaları bu ülke için kim gelmesi ğerekiyorsa hanği parti olursa olsun onu secmemiz ğerekiyor ama bunu bir türlü yapamıyoruz insanların eli titriyor başka partiye oy atacam diye olan gene gelecek yeni nesil çocuklarıma kötü bir zemin hazırlıyozur bu ülkesini seven herkes oyunu ğözünü kör etmişcesine kullanmamalı akıllı toplumlar dürüst başkanlar secerler.

AKP ' Kapatılsın ...

Ne Kürt Sorunu Kalır Ne PKK ...
Nede Birileri Bizi Avrupa Birliğine Sokmaya Çalışır....

aferin bakkk. solun bir boyu yanıla yanıla öğrenmiş...)) diğerleri(baykal grubu) da öğrenecek ama shp nin dediğini uygularlarsa iktdar olurlar , eee baykalında iktidar gibi derdi olmadığı için tahrik ve kapattırmalarla AKP yi büyütmek işine geliyor. yoksa muhalefetin anası olmak ta elden çıkıp gidecek.. en iyisi yerinde dursun, akp kapatılırsa daha güçlü gelsin baykalda anamuhalefete devam etsin başka dertleri olmadı olamaz..

Parti kapatmayla bir yere varılmıyor DTP kapatıldı da ne oldu.. DTP gitti BDP geldi .. Gerekirse partileri halk kapatır.. artık yargı elini siyasetten çekmeli

yargı siyasetten elin çeksin : evet çeksin

askeriye elini siyasetten çeksin : evet çeksin

din adamları elini siyasetten çeksin : evet çeksin

ama bir zahmet siyaset de bunlardan elini çeksin.

yargı siyasetten elin çeksin : evet çeksin

askeriye elini siyasetten çeksin : evet çeksin

din adamları elini siyasetten çeksin : evet çeksin

ama bir zahmet siyaset de bunlardan elini çeksin.

Örnek verirsen bilgileniriz. Siyaset napmış askeriyeye yargıya ve din adamlarına?
Hepsine ayrı örnek verirsen güzel bir bilgilendirme olur.

AKP ' Kapatılsın ...

Pkk konusunda fazla hayalperestsin gibi geldi.

AB ye girmek mesele değil bu adamların önümüze koyduklarının çoğu bu ülke nin daha fazla düzelmesine yardımcı oluyor. Örneğin bir kasabın standartı oluyor. Düşünce özgürlüğüne ceza verilmiyor. İşte sallıyorum bir sağlık kuruluşunun sağlık kuruluşu belgesi alabilmesi için şu makinalarının bulunması zorunlu kılınıyor.(Bunlar önceden yok muydu? Vardı. Ama denetlemesi yoktu.Devlete sürekli bu konuda ısrar eden yoktu.)
Bunlar daha çok arkaplanda kalan göze batmayan ama gelişmemizde yer edinen öğeler. Tamam bize hoş gelmeyen rum kesimi gibi dayatmaları var ama onlar sadece dayatma. Yapılmayacağını onlar da biliyor.

Örnek verirsen bilgileniriz. Siyaset napmış askeriyeye yargıya ve din adamlarına?
Hepsine ayrı örnek verirsen güzel bir bilgilendirme olur.

ben sana binlerce örnek de versem sonuç değişmez. bu kadar partizanlıkla göreceğin hep aynı şey olur. (siyaset bölümüne takılıyorsun ama siyasilerin bu alanlara ne gibi müdahaleleri oluyor ondan bile bi habersin analşılan, örnek istediğine göre)

benim söylediğim şeyde parti falan yok dikkat ettiysen. bütün siyasilere laf söylüyorum.

ama dedimya. sen bu kadar partizanlıkla önüne ne getirilse aynı şeyi görürsün.

baykal bunları düsünecek kadar düsünceli bir insan olsaydı simdiye basbakan olmustu

Sevgili arkadaşlar, merhabalar. Gününüz aydın olsun.

Ülkenin maddi ve manevi değerlerine saldırıp duran, kaynaklarını peşkeş çeken, halkın sorunlarını derinleştirip artıran, milleti boş konularla oyalayan, halkı yaptığı işlerle aptal ve beyinsiz yerine koyan, Allahın aklı başında bir millete verebileceği en büyük ceza olan, değersiz, asalak, satlık bir partinin yüce Türk halkının başından defolup gitmesi bü ülkeyi batırmaz aksine halkın rahat bir nefes almasına vesile olur.

Sana göre böyle olan şeyler bana göre hiç de böyle değil , bu da senin önyargı ile yaklaştığını gösteriyor , AKP kapatılırsa yerine kurulacak parti daha çok oy alacaktır bu kesin....
Bu ülke milliyetçi geçinenini de solcu geçinenini de iktidar yaptı noldu Yunandan beter haldeydik ...
Allah Allah diyorsun da onun resulünün "Liderlerinize sövmeyin onları ıslah etmesi için Allaha yalvarın" hadisini esgeçiyorsun
YANLIŞ...

Sana göre böyle olan şeyler bana göre hiç de böyle değil , bu da senin önyargı ile yaklaştığını gösteriyor , AKP kapatılırsa yerine kurulacak parti daha çok oy alacaktır bu kesin....
Bu ülke milliyetçi geçinenini de solcu geçinenini de iktidar yaptı noldu Yunandan beter haldeydik ...
Allah Allah diyorsun da onun resulünün "Liderlerinize sövmeyin onları ıslah etmesi için Allaha yalvarın" hadisini esgeçiyorsun
YANLIŞ...

Komik...
rte bilmiyor sanırım resulünün emirlerini :001_rolleyes:

Söylenecek tek söz budur sanırım...

kesinlikle katılıyorum . Siyaset niye ordunun dinin yargının içinde. En tarafsız olması gerekenler taraf olmakta. Olmayın kardeşim taraf ülkenin ekonomik sorunlarını çözün milletin açlıktan borçtan bataktan gözü döndü . Hep bana hep bana mantığı kimseye hayır getirmemiştir. Tabi bizim millet sabırlıdır sabırlı olmasına ama bu kadar sabra sabır taşı çatlardı yahu.

kökünü kurutmak lazım............

AKP ' Kapatılsın ...

haha güldürme beni kardeş, kürt sorunu bu ülkede 30 yıldan fazladır var pkk aynı şekilde yaklaşık 30 yıldır var, ab kapılarında da 50 yıldır bekliyoruz,, söyle bana AK Parti kaç yıl önce kuruldu???? bu sorunlara o dönemlerde iktidarda kim vardı öğrenin de, AK Parti kimlerin pisliğini temizlemeye çalışıyor birawz fikriniz olur belki..

tabii ki kapatma olmalı ama kapatma sonucu ortaya çıkan hükümler yetersiz burdan kapatıyosun daha kapatmadan yedek hazır,kapatılan partinin tüm teşkilatı merkezden başlayıp il ilçe mahalle bucak tüm yönetim ve denetim kadroları en az 10 yıl siyasetten yasaklanmalıki bu melanet yuvaları bir daha milletin başına bela olmasın,10 yıl sonra zaten onları hatırlayan kalmaz

tabii ki kapatma olmalı ama kapatma sonucu ortaya çıkan hükümler yetersiz burdan kapatıyosun daha kapatmadan yedek hazır,kapatılan partinin tüm teşkilatı merkezden başlayıp il ilçe mahalle bucak tüm yönetim ve denetim kadroları en az 10 yıl siyasetten yasaklanmalıki bu melanet yuvaları bir daha milletin başına bela olmasın,10 yıl sonra zaten onları hatırlayan kalmaz

Sonra Chp saltanat sallasın Mhp ninde eline oyuncak verirler oynar dururlar artık.

Padişahım çok yaşa!!

Geri