Anketçilere göre MHP'nin durumu

Shawn Michaels

New member
Reaction score
0
MHP'yi sarsan kaset skandalı, mitinglerdeki polemiklerin ana konusunu oluştururken, kasetlerin MHP'yi nasıl etkileyeceğini araştırma şirketi sahipleri yorumladı:

KONDA'nın sahibi Tarhan Erdem: Yansıyan olayların, siyasi hayat için doğru olmadığı kesin. Çok organize bir iş olduğu belli ve çok çirkin. Planlanmış, hedefi olan bir hareket olarak görüyorum. MHP'li yöneticilerin istifa etmeleri de doğru bir yaklaşım. Ancak bütün bunların sonunda ben MHP'ye oy olarak büyük bir etkisi olacağını sanmıyorum. Bir kişi hakkında çıkarılan bir dedikodu, kaset vs. özel hayat yönüyle istismar edilebilir; fakat ona oy verme kararında olanların fikrini değiştirmez.

'Net bir şey söylenemez' - METROPOLL Genel Müdürü Prof. Dr. Özer Sencar Yaşananların bugünkü haliyle kaldığını kabul etsek bile MHP'yi nasıl etkileyeceğini söylemek zor. İnsanlar 'Büyük sorumsuzluk var, bunları yapanları cezalandırmak lazım' deyip başka yere de yönelebilir; 'MHP birileri tarafından hedef alınıyor, komplo var' deyip oyları da artırabilir. Net bir şey söylemek mümkün değil. Asıl üzerinde durulacak konu ise bence şu: CHP'de Baykal'a yönelik olarak uygulanan yöntem lider değişimini beraberinde getirdi. Burada da amaç bence üst yöneticilerin ve MHP'nin tasfiyesinden çok Bahçeli'yi görevinden uzaklaştırmak. Ancak Bahçeli, Baykal gibi 'Gidiyorum' demedi. Dolayısıyla CHP'deki değişimi hedefleyerek başarı sağlayanlar, şu an MHP'de aynı sonuca ulaşamadı.

milliyet

chp de değişim büyük çoğunlukla zaten isteniyordu öyle yada böyle sonuç ; o kasedi hazırlayan haysiyetsiz kafirlerin suratlarında patladı.
mhp de ise bahçeli zaten delikanlı adam kendinide türkiyeli siyonis destekçileri tarafından gelecek olaylara çoktan hazırladı hakiki dönek olmayan sağcı milliyetçi halkın desteğiyle geri basmadı ;o kasedi hazırlayan haysiyetsiz kafirlerin suratlarında patladı.

genel sonuç ; zaten bilinen dini maşa olarak kullanan zatların dahada dibe batmasına neden oldu.bir nevi göze battılar artık. yüce allahın sopası yok şaşırtıyor işte.Allahımız tekdir peygamberimizde, topraklarımızda kutsaldır.. çünkü şehit kanlarıyla sulanmıştır buna kastedecek düşmanlar en sonunda layığını bulacaktır.!!!

Geri