- Reaction score
- 0
Bir zamanlar şarkılarını büyük bir hayranlıkla dinlediğimiz isimler şimdi tatlı birer anı oldu. İşte son on yılın hafızalarında kalan şarkıları ve yıldız isimleri;
Aslında bir beyin cerrahı olan Barbaros Hayrettin ismi ve kocaman sarı gözlükleriyle “Ben Sizin Babanızım” demiş dillere pelesenk olmuştu. Şarkı her daim gündemde olan Süleyman Demirel ile özdeşleştirilmişti.
ABİSİNİN ŞÖHRETİNİ GEÇMİŞTİ
Hakan Peker’in kardeşi Zafer Peker “Gidiyorsun, bilmediğim uzaklara” şarkısıyla uzun süre popularitesini kaybetmemişti. Ancak daha sonra yaptığı iki albüm ses getirmeyince müzikten uzaklaştı.
ATİLLA TAŞ VE ZENNUBE
İnce ve kıvrak sesiyle Kral TV’de haftalarca klibi dönen Atilla Taş ve Zennube şarkısını herkes hatırlayacaktır. Geçtiğimiz aylarda da “Hoş Geldin Hayatıma” isimli bir albüm yaptı ancak beklenen ilgiyi göremedi. Son yıllarda Atilla Taş’ın gerçek annesin başka biri olduğu yönündeki iddiaların dışında Taş gündeme pek gelemedi.
EKRANLARDAKİ YOKLUĞUNA ALIŞAMADIK
O, bir dönemin en ünlü pop yıldızlarından biriydi. Çıkardığı tek albümle ışıltılı dünyanın asil elemanlarından biri olup çıkmıştı Sibel Bilgiç. Eski Trabzon başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz ile birlikteliğinin ardından ortalardan kayboldu ancak “Alışamadım bu son gidişine” şarkısı hala dillerde.
‘AĞIR’ ABİ TUTUNAMADI
Müzik camiasının “ağır” ağabeylerinden Hakan Taşıyan’la 1996 yılında “Gözün Sevem” şarkısıyla tanışmış ve çok sevmiştik. Ancak tarzının Müslüm Gürses’e benzediği iddiaları hiç bitmedi. Geçen yıllarda birçok albüm çalışması olsa da eski günlerini yakalayamadı.
YEREBATAN SARNICI’NDA UHDE
Seçil’in 1995 yılında çıkardığı “Uhde” albümü ve Yerebatan Sarnıcı’nda çektiği albüm hala akıllarda. 2000 yılında beyin zarından ciddi bir ameliyat olan şarkıcı doktorların sahne yasağına rağmen müzikle ilgilenmeye devam etti. Eşini hasta iken kendisini aldattığını iddia ederek ayrılan Seçil yeni bir albüm çalışmasında.
CEMALİ KARDEŞLER
Cemali “Duymak İstiyorum” isimli ilk albümleriyle 1995 yılında Türk dinleyicisiyle buluştu. Müzik tarzları ve anlatım üsluplarıyla bir anda dikkatleri üzerlerine çeken ikili müziğimizde yeni bir alternatif olarak tanındılar Ali Tosun ve Cem Tosun'dan oluşan grup üyeleri şimdi daha çok Amerika’da yaşıyor ve müzik alanında akademik kariyer yapıyorlar.
AYNA ORTADAN KIRILDI
Ceylan ve Kiziroğlu Mustafa Bey şarkılarıyla dönemin en popüler grubu olan ayna grubunun temel direkleri olan Erhan Güleryüz ve Cemil Özeren yollarını ayırınca grup da özelliğini yitirdi. Erhan Güleyryüz iki yıl önce “Akdenizliyiz” şarkısıyla bir çıkış yaşa da eski ‘Ayna’ grubunun yarattığı etkiyi yakalayamadı. Cemil Özeren ise en son “ünlü isimlerin” katıldığı 'Bak Kim Dans Ediyor” isimli bir yarışma programında bulunarak şansını başka bir alanda şansını denedi.
OYA-BORA İKİLİSİ
Müzik piyasasına Grup Denk diye bir isimle başlayan ikili sonradan Oya - Bora oldu. Oya Küçümen ve Bora Ebeoğlu ikilisi çocuklara hitaben yaptıkları şarkılarla ufaklıkların sevgilisi haline geldi. Unutulmaz şarkıları arasında “Ayrılık Ne Zama”n ve “Seni Bana Yazmışlar” isimli şarkıları var.
ÇITIR KIZLAR NEREYE?
Spice Girls’in albümünün milyonlar satması üzerine aynı mantıkla yola çıkan Çıtır Kızlar grubu da tek albümlük şöhretim kurbanlarından oldu. “İyi Kızlar cennete, kötü kızlar her yere” diyen bu cici kızlar arkalarına Yonca Evcimik’in de desteğini aldılar ama fazla uzun süreli olamadılar. Aynı albümün arka yüzünde ise Bir Kaç İyi Adam Grubu’nun şarkıları vardı. Aralarından bir tek Melda Gür bazı dizi ve televizyon programlarında karşımıza çıkıyor.
VİTAMİNSİZ KALDIK
Eğlenceli şarkılarıyla ve Türkçe çevirilerle dolu kasetleri gülümseyerek dinlerdik. Ercan Saatçi ve Ufuk Yıldırım’la yola başladılar ama ikili sonra ayrılarak UF-ER isimli bir grup kurdu. Sonra da Gökhan Semiz’in ölümüyle dağılıp gittiler. Onlar da unutuldu. Akıllarda grupla ilgili Gökhan’ın ölümü dışında “İsmail ve Turkish Kovboylar” kaldı. Daha sonraları onlara benzeyen gruplar çıksa da yerlerini tutamadı.
OZAN ORHON VE KELEPÇELERİ
'Ortada Kuyu Var Yandan Geç' ve 'Zeynep' isimli şarkıyla çocukların ve özellikle de lise gençliğinin idolü haline gelen Ozan Orhon StarTV'de program yaptı. Müziğe ara verdikten sonra Ebru Şallı ve Yeşim Erçetin evliliği ile hep magazin programlarındaydı. En son midesine iki kez kelepçe taktırdığı haberleriyle gündeme geldi.
KORUYUCU ANNE SİBEL ALAŞ
Sibel Alaş Yonca Evcimik’in vokalisti olarak kendini gösterdi. FEM adlı albümüyle uzun süre dillerde olan Sibel Alaş 3 daha sonra Mustafa Sandal’ın söylediği Aşka Yürek Gerek şarkısının sözlerini yazdı. Son olarak da 2006 yılında sessiz sedasız bir şekilde “Carpe Diem” isimli bir albüm çıkardı. Basında ise dokuz yıl önce koruyucu aile olarak aldıkları 11 yaşındaki Tuğçe'nin velayet davası ile gündeme geldi.
TAYFUN DÖNDÜ AMA
“Hadi Yine İyisin” diyerek elinde saksafonu ve dalgalı saçlarıyla boynunu kırarak yaptığı danslarla müzik piyasasını bir anda sarsan Tayfun Duygulu da tek albümlük şöhrette kaldı. Yeni Türkü'nün Vira Vira isimli albümünde klarnet çaldı. Sonraları ortadan kaybolan Tayfun “Allah ile konuşuyorum” gibi yaptığı açıklamalarla magazin programlarının aranan adamı oldu.
NEV-İ ŞAHSINA MÜNHASIR UMAY
Kendisine has tarzıyla müzik piyasasına adım atan Umay Umay milyonları peşinden koşturamasa da büyük ve özel bir hayran kitlesi yakaladı. Şöhretinde Mete Özgencil'in ve şimdilerde zirvede olan Şebnem Ferah ve Teoman'ın katkıları çok büyüktü. Son çıkardığı albüm şirketiyle anlaşmazlığa düştüğü için promosyonsuz kaybolup gitti. Şimdilerde Birgün Gazetesi'nin Pazar ekinde yazarlık yapıyor.