Mobil işletim sistemi pazarında iOS ve Android arasında kıran kırana bir çekişme olsa da açık kaynaklı olması yüzünden Android bir adım daha önde yer alıyor. Googleın işletim sistemi Android, yaygın olarak kullanılmanın hakkını vermeye başladı. Resmi Android geliştiricileri blog sayfasından yapılan duyuruya göre Android Market'ten bugüne kadar indirilen uygulama sayısı tam 10 milyarı geçti. 2008in ortalarında piyasaya sürülmüş bir işletim sistemi için gerçekten etkileyici bir rakam.
Yukarıdaki çizelgede görebileceğiniz üzere Android Market, 2010 yılının Haziran ayında 1 milyar kez indirilerek ilk kilometre taşını devirmişti. En büyük gelişmeyse son 6 ay içerisinde görüldü. Bu yılın Haziran ayında 6 milyar olan indirilme sayısı, 6 ay içerisinde tam 4 milyar arttı.
Android Market, 10 milyar kez uygulama indirilmenin sevincini, kullanıcılar için hazırladığı bir sürprizle kutluyor. Önümüzdeki 10 gün boyunca Asphalt 6 HD, Color & Draw for Kids, Endomondo Sports Tracker Pro, Fieldrunners HD, Great Little War Game, Minecraft, Paper Camera, Sketchbook Mobile, Soundhound Infinity ve Swiftkey X uygulamaları yalnızca 0.10$dan satılacak.