Anayasaya İnternet Eklenecek

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
23 May 2008
Mesajlar
31,409
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
ѕαмѕυηѕρσя







TBMM ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı destekleriyle “Yeni Anayasa’da Bilişim ve Haberleşme Özgürlüğü Sempozyumu” Bolu Büyük Abant Otel’de gerçekleştirildi.

‘Yeni anayasada haberleşme ve iletişimin yer almasının gerekliliğine vurgu yapılması; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının internet okur-yazarlığı eğitimlerinin sağlanması ve internetten kaynaklanan tehlikelere karsı korunmasının temini; İnternetin ve haberleşmenin güvenliği, gizliliği; sosyal devletin gereği olarak her vatandaşın iletişim araçlarından faydalanması’ gibi birçok maddenin ICT sektörünü yakından ilgilendirmesi doğrultusunda, ICT sektörünün yeni anayasada tanımlanması ve gerekli katkının sağlanması amacıyla düzenlenen etkinliğin açılış konuşmaları TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş tarafından gerçekleştirildi.



Dünyanın gidişatına bakıldığında, artık her şeyin bilişim ve iletişim ile iç içe olduğunun görülebildiğini ifade eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım konuşmasında, internetin artık yeni bir aile bireyi olduğunu ve bu yeni iletişim biçimi olan internetin yeni anayasada kendine muhakkak yer bulması gerektiğini belirtti. Yıldırım, “Türkiye’de internetin bu kadar yaygınlaşması, sadece anayasada değil her alanda bilişimin lokomotif görevi gördüğünün kanıtıdır.” dedi.

Sempozyumda söz alan TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise; “19 Ekim’den bu yana, başlamış olan Yeni Anayasa sürecinin başarı ile sürdürülebilmesi için Türkiye’nin her yanında çalışmaktayız. Teknolojideki her imkân beraberinde bir kolaylığı, her kolaylık da beraberinde bir sıkıntıyı beraberinde getirmektedir. Bu sıkıntılar genellikle de kişisel verilerin güvenliği konusunda yaşanmakta. Bu sebeple, bilişim ve iletişim gibi konuların Türkiye gibi iddialı bir ülkenin anayasasında mutlaka yer alması gerekmektedir” dedi.

Sempozyum kapsamında, Türkiye’de haberleşme ve bilgiye erişim hakkı, AB anayasalarında bilişim ve bilgiye erişim hakkı, yeni anayasada haberleşme hürriyeti, yeni anayasa bağlamında internet özgürlüğü ve bilişim suçları da tartışıldı. Sempozyumun sonuç bildirgesi hazırlanarak yeni anayasa sürecinde değerlendirilmek üzere Meclis Başkanlığı’na sunulacak.









 
Geri
Üst