Anakartım çok ısınıyor Yardımmmmm

ByBack

New member
Reaction score
0
Anakartım : ASUSTek P5LD2-SE
İşlemci : intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
Bellek (RAM) : 2.5 Gb
Sabit diskler : SAMSUNG HD503HI ATA Device
ST3320418AS ATA Device
İşletim Sistem : Windows 7 Ultimate 32-bit

anakart.jpg

Merhaba Arkadaşlar Anakartım çok ısınıyor kırmızıla işaretlediğim yer çok ısınıyor ne yapmam gerekli arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum

işaretledıgın yerın ısınması normal orası zaten ısıyı üzerine alsın dıye yapılmış yanı o bakır veya aleminyum parcanın altında soguması gereken devrelerın ısısını alıyor sogutmak istersen oraya denk gelecek sekılde bir fan taktır kasana :) bu sekılde remlerınde ısısı azalır

tam üstüne fan koydum zaten yeni aldığım fanı koydum tam üstüne ama faydasız oraya gelen ısıyı bütün kasaya dağıtıyor ve kasanın için alev gibi oluyor :(

anladım senı bak şimdi : ) kasaya bir yerde hava girecek ve bir yerdende hava çıkacak eger kasanda içeridekı havayı dışarıya atacak bir fan baglı değilse kasanın içinın ısısnması normal : )

bu resimlerde oldugu gibi temiz hava yanı soğuk hava kasaya yandan ve onden girer arkadan cıkar neden bu böyle dersen ısısnan ana kart ve işlemcı fanının saldıgı hava sıcak hava onden giren hava veya yandan giren hava ile soguyor arkadan fan aracılıgı ilede sıcak olan hava dısarıya cıkıyor

dip not fanların havayı aldıgı ve verdıgı yonu bilmen lazım :) yoksa oldugu gibi bagalayarak sonuc elde edemzsın :)

Sabah Bilgisayarcıya gideyim yeni güçkaynağı alayım takam bide öyle denim olmazsa eger anakarta sorun var derim Simdi kasaya baktım ekran kartı remler ve harddiskler çok sıcak kasanın içinde 4 tane fan var hepsi çalışıyor ama yine sıcak yan kapağı açık kasanın kasanın içindeki sıcak havayı dışarıya atacak şekilde taktım fanı kasaya ama faydasını görmedim

Kasanızı kapalı bir dolap içerisinde mi kullanıyorsunuz? Şayet öyleyse ne kadar fan takarsanız takın fayda etmez, hatta su soğutmanın bile faydasını görmezsiniz. Çünkü makina üflediği havayı soluduğu için ısınıyordur. uzun zaman önce bende aynı sorunu yaşamıştım.

Kasanızın arkasında en az bir fan havayı dışarı atmalı ve bu atılan hava kasanıza geri dönmemeli, bunu sağlarsanız makul seviyeye düşecektir.

Kasanızı kapalı bir dolap içerisinde mi kullanıyorsunuz? Şayet öyleyse ne kadar fan takarsanız takın fayda etmez, hatta su soğutmanın bile faydasını görmezsiniz. Çünkü makina üflediği havayı soluduğu için ısınıyordur. uzun zaman önce bende aynı sorunu yaşamıştım.

Kasanızın arkasında en az bir fan havayı dışarı atmalı ve bu atılan hava kasanıza geri dönmemeli, bunu sağlarsanız makul seviyeye düşecektir.

katılıyorum, belirttiği gibi fanları eğer ters takarsan ısınmasına yol açar tek bir fan bile bir sürü sorun acar

kullanmak ta oldugun işlemci ısınma sorunu yaşanıyor zaten bahsetmiş oldugun cipte ısınma olmasıda gayat normal bence dert etme

Bende de senin o prescot canavardan var 70 dereceyi görür o yazın :)
Kasayı istediğin kadar havalandır ne edersen et serin çalışmaz o.
Tabii kasanın içi ısınınca diğer bileşenlerin de soğumaz.

resimde gösterdiğin kuzey köprüsünün üzerine fan taktıysan kasa kapağını da açtıysan(benimki gibi iyi düzenlenmiş hava akımı olan bir kasada ters tepiyor biraz ama normalde soğutur) o makineye masraf etmeye ne kadar değer onu da bir sorgula.

Geri