Ana babaya isyan eden cennete giremez

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Ana babaya isyan eden cennete giremez

6l0d6gz.jpg

Efendimiz (sas) şöyle buyurmuştur: “Akrabasıyla ilgisini kesen kimse cennete giremez.” (Buhârî, Edeb 11; Müslim, Birr 18, 19) Ebû Saîd el-Hudrî’nin (r.a) rivayet ettiği bir hadiste Peygamberimiz (sas) ahirette Allah’ın bazı insanları cennetine koymayacağını bildirmiştir. Bu insanlar şu kimselerdir: “Anne babasının hukukunu çiğneyip onlara zulmedenler, alkolik olup içki tiryakisi hâline gelenler ve yapmış olduğu herhangi bir iyiliği o kişinin başına kakanlar” (Ahmed b. Hanbel, el-Müsned 3/44; el-Beyhakî, es-Sünenü’l-Kübrâ 8/288)

Bir defasında Efendimiz’in (sas) yanına bir adam gelmiş ve huzurunda “Eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve rasûluhu” diyerek kelime-i şehadet getirmişti. Ardından sözüne şöyle devam etti: “Ey Allah’ın Rasûlü! Beş vakit namazı kılıp, zekâtımı veriyorum. Ramazan ayı orucumu da tuttum.”

Peygamber Efendimiz (sas) bunu duyunca parmaklarını yan yana getirerek dikti şöyle dedi: “Her kim senin söylediğin bu şeylere inanır ve yaparsa kıyamet günü Peygamberler, sıddîkler (hayatını doğruluk üzerine yaşayıp, yalana hiç yer vermeyenler) ve şehitlerle beraber olur. Ancak anne babasına isyankâr olanlar buna erişemez.” (el-Heysemî, Mecmau’z-Zevâid 8/147)

Ana babaya isyan edip başkaldıran insanlar, sırat-i müstakim ehli olan peygamberler, sıddîkler (hayatını Hazreti Ebû Bekir gibi doğruluğa adamış vefakârlar) ve şehitlerle beraber olamayacak. Ne büyük bir kayıp.

Ali Budak​

Allah razı olsun...Bizim dönemimizde fazlasıyla rastlanan bir durum malesef...Herkimse Yok babam bana bunu dedi, yok anam bana bunu dedi deyip darılıp bir daha da uğramıyor, küsüyor marifetmiş gibi...Hoşgörüden yoksun davranmamak ve onların bu höşgörüye ihtiyaçları olduğunu bilmek gerek...Gerçekten kötü bir şey dahi yapsalar bilgisizliklerinden veya yaşlılıktan olduğunu düşünüp alttan almalı ve destekçi olmalıyız diye düşünüyorum...Birçok konuda anne ve babamla tartışabilir belki ancak bu kırıcı ve yıkıcı olmamalı, farkına varıldığı vakit ise gönül alma yolunda çaba sarfedilmelidir..

Allah razı olsun üstadım..Güzel bir noktaya temas olmuş gene...

bunun aksi sebebinin iman eksikliği olduğunu düşünüyorum ben burda yine suç ana babaya düşüyor yetersiz dini eğitimin sonucunun sadece bir örneği bence

kım ne derse desın bazen ısyan deılde karsı cıktıgım konular oluyo kusak tartısmaları ıste :D

cennete girilmemesi abartilmis hatta istinalar var hangi halde uyulmayacagi konusunda .. ama dinlememek tabii cok pis birsey ..

Anneye Babaya Baş Kaldırılmaz...Onlar Bizim Herşeyimiz....Onlar Bizi Büyüttü....Bizde Onlara Bakacağıız...

cennete girilmemesi abartilmis hatta istinalar var hangi halde uyulmayacagi konusunda .. ama dinlememek tabii cok pis birsey ..

ccnnete girlmemesi abartılmuş diyorsun kim demiş bunları Peygamber Efgendimiz Hz. Muhammed, Muhammedül Emin demiş onun sözünde ne yalan ne abartma vardır...

Bu yüzden ana babaya karşı öf bile demeyiniz demiştir mübarek peyfamber efendimiz...

Allah Razı Olsun Güzel BRi Paylaşım..

Keşke birde sırf anne babasından kurtulmak için, hali vakti yerinde olan insanlarda bile deseydi de huzurevlerinde yaşlı insanları tek başlarına bırakmasaydılar...

Geri