Anıtkabir’i de kaldırın!

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
Reaction score
0
forumda bu kadar HIYAR varken,ortalığın CACIĞA dön
Önceki gün, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin(1919) 91. yıldönümü idi. Bu önemli olayı kutlamak için yapılan Garnizon Koşusu’nun ise, 78. yılı. Bu koşunun yaptırılmadığını medya haberlerinden biliyorsunuz.
Ben de bu gelişmelerin etkisiyle dün sabah uyandığımda, “Evet, haklılar” dedim, “Bu koşu, Ankara Valiliğinin dediği gibi, halkın günlük yaşamını olumsuz etkiliyor!”
Daha da ileri gittim, “Anıtkabir’i de kaldırmalısınız!”
Şimdi hemen AKP’liler itiraz edebilir: “Amma da ileri gidiyorsun Hulki Efendi. Ne olmuş yani bir koşu yaptırılmamış diye. İşin içine niçin Anıtkabiri katıyorsun?”
Vallahi, binlerce haklı gerekçe bulunur, Anıtkabir’in yerini değiştirmek için. Anıtkabir, Atatürk’ün başkent yaptığı Ankara’nın ortasında gözü bozuyor! Oraya şöyle büyük bir AVM yapılsa, yanına da devasa iş merkezi gökdelen dikilse!.. AKP’li işadamları milyarlarca liralık gelir elde etse, daha iyi olmaz mı?
Hem Anıtkabir orada öyle duracağına, AVM yapılırsa turist de gelir, ticaret de canlanır!..
Mustafa Kemal’in askerleri
ve Ankara’sı!..
Önceki gün, “Mustafa Kemal’in Askerleri”, Mustafa Kemal’in açtığı bulvarda, yılda bir kez bile 10 dakikalığına koşamadı!...
Mustafa Kemal’in Ordusu dediğimiz ordunun başındaki komutan da gıkını çıkarmadı; yalnızca internet sitelerine küçük bir açıklama koydu: “Güzergah tahsis edilmediği için...”
Oysa Mustafa Kemal, bugün caddelerine giremediği Ankara’yı başkent yaparken, nasıl da duygulanmıştı!.
“Ankara, emin olun çok latif bir yerdir. Ufukları geniştir” demişti...
Bilmiyordu ki, 2010 yılında, “ufukları dar yöneticiler” Ankara’yı ve Türkiye’yi yönetiyor olacaktı!..
“Ve şimdi bir Amerika kumpanyasıyla görüşüyoruz. O da, oranın imarı için bir proje yapıp hükümete vermiştir. Onun teminatına göre dünyada bu kadar latif bir şehir olmayacaktır” demişti...
“Şimdiki gar da büyük bir gar oluyor. Güneye doğru daha garlar olacak ve aynı zamanda 175 metre genişliğinde bir bulvar yapılıyor” diye devam etmişti.
Aklına hiç getirmiyordu ki, o hayalini kurduğu 175 metre genişliğindeki bulvarlar, 2010 yılında (AKP İktidarında) kendisine ve askerlerine kapatılacaktı!..
Niçin?
“Halkın günlük yaşamını olumsuz etkiliyor” diye!
Oysa o, halkının refahı için 87 yıl önce akla hayale gelmeyecek dev caddeler açtırıyordu!..
“Bir tepe var, o, çepeçevre büyük bir park gibi oluyor ve parkın daha güneyinde bir göl olacaktır. Bu göle nazır ve büyük parkın içerisinde, tepenin zirvesinde gayet latif ve büyük bir Büyük Millet Meclisi binası oluyor ve onun civarında vekâletler daireleri (bakanlıklar) bulunuyor” diyordu, bir çocuk sevinciyle!..
Aklına getirmiyordu ki, 87 yıl sonra o vekâlet binalarının birinde (İçişleri Bakanlığında) oturacak bir vekil, kendisine yasak getirecekti!..
“Kısaca, Ankara dünyanın en güzel şehri oluyor” diyordu, “Elektrik aydınlatması da olacaktır, velhasıl her şey olacak.”

* * *

Evet, bugün her şeyi var Mustafa Kemal’in Ankara’sının.
Ama, bir tek Mustafa Kemal’i yok..
İyi ki, bugünleri görmedi...

HULKİ CEVİZOĞLU

bu kara günler gececek insAllah arkadasLar
ya seve seve ya da zorLa :wink:

Yıl 1881 Selanik'te
Bir ana doğurdu onu
Herşey den üstün tuttu
Milletini yurdunu

Güneşi saçlarında eskitti
Gökten aldı gözlerinin rengini
O idi refağa kavuşturan
Aziz Türk milletini

Gidenler geri gelmesede
İçimizde yaşatıyoruz atam seni
Sana öldü diyenlere
Gösteriyoruz devrimlerini.

(1981-Ankara)

Yakup Sağlam

Önceden herşey sinsice yavaş yavaş yapılıyordu ama şimdi bir çok şey açık ve rahat yapılıyor artık.
Teröristlerle pazarlık yapan zihniyetten herşey beklenir.

5 Sene Sonra Ampul'ün DegimiyLe Sn. Öcalan MecLise Girerse Hic Sasırmayın .

Boş yaygaralar bunlar. "Cevizkabuğu" efendi önce kendi koltuklarından bir feragat etsin, daha sonra başkalarının koltuklarına saldırsın. Kaleminin kirasını kimlerin ödediğini itiraf etsin önce, sonra biz de gerçekte bu lafların kimlere ait olduğunu anlayalım. Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin yahu, Türkiyenin son 20 yılını ikiye bölün, ilk yarısını ve ikinci yarısını inceleyin. Bakalım neler olup bitmiş memlekette.

Yakında oda başlar merak etmeyın Anıtkabır çok yer işgal edıyor derler gereksız derler..Artık demokrası adı kullanılarak edepsızlık diz boyu nasılsa..
Nedense Trafık mıs yok halkın günlük yaşamını etkılemesıymıs hep böyle seylerde akıllarına gelıyor nedense ..Kendılerıyle ılgılı bır konu sözkonusu olduugnda Trafık felç mı olmus halk madur mu kalmıs yollar bosuna mı kapanmıs düşünen yok tabi..işlerıne gelmıyor o zaman.

.Neyse Desıng ın yorumuna katılıyorum sonucta bu gunler gececek.........

Bu adamlar başımızda olduğu sürece geçeceğe benzemiyor. Türk insanını sömürüyorlar adeta. Ama biz gıkımızı bile çıkarmıyoruz. Dünyadaki en kötü yönetim üyeleri bizde. Ne AKP ne CHP ne MHP ne de diğer partiler. Hiçbirine ne güveniyorum ne de inanıyorum. Ama türk kardeşlerimizde "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın." görüşüyle devam ettiği sürece, bunlar yarın Anıtkabir'i yıkar ertesi gün başka bir şehirde başka bir tarihi yapıyı. Üzüldüğüm tek şey Atatürk'ün bu yaşananları görüyor olması. Bence, eminim görüyordur.

Geri