Amerikan Zebralarda Üretim [Resimli]

JoNeRR*

L![se]L!
Reaction score
0
GözlerimiN gözLerine değiDiği her aN akLımda.. Olu

Zebralar her ne kadar kolay üresede üretemeyen arkadaşlarımız var onlar için bir döküman olması için oturdum yazdım:durdurun

Neyse şimdi başlayalım.

Öncelikle en az 50-60 litrelik bir akvaryumumuz olması gerekir.Ve eş tutmuş zebra lazım.Akvaryumda sadece amerikan zebra olması lazım.Çünkü yumurta bırakma dönemlerinde çok agrasif olurlar vede akvaryumda bulunan diğer balıklara rahat vermezler.
Akvaryumda kum olabilir ya da olmayabilir.Bu tamamen sizin zevkinize kalmıştır.Ama akvaryumda zebraların yumurta bırakabilmesi için bir dekor olması gerekir.Mesela bir çömlek ya da bir saksı olabilir.Eğer hiçbirşey yoksa akvaryumdaki kumları kazıp taban camınada yumurtlayabilir.
Öncelikle akvaryumdaki bir dekor ya da yumurta bırakacakları yerle ilgilenmeye başlarlar.Eğer akvaryumda kum varsa kumları kazarlar.Kendilerine güvenli bir yer bulana kadar bu koşuşturma devam eder.
Örnek resim vermek gerekirse;
Burada kumları kazmış.
Resim77.jpg

Burada ise başka bir yeri kazmış.
Resim213.jpg

Resim174.jpg

Daha sonra güvenli bulduğu yerlerle ilgilenmeye başlarlar.
Bakın burada ikisi beraber saksının içini temizlemişler.Ve orayı koruma altına almışlar.
Resim177.jpg

Ve daha sonra dişi yumurtaları saksıya yapıştırmış.
Resim198.jpg

Resim1757.jpg

Resim176.jpg

Yumurtalar ilk gün beyaza yakın kahverengi şeklinde olur.Gün geçtikçe yumurtalar koyu kahverengine döner.Yumurtalar 3. ya da 4. gün çatlamaya başlar ve tek tek tabana düşerler.Dişi bu yumurtaların hepsini bir köşeye toplar.Yeni çıkan yavruları oradan taşıyabilir ve başka biryere götürebilir.
Örnek resim vermek gerekirse ;
Resim200.jpg

Resim53.jpg

Yavrular 1 hafta sonra serbest yüzmeye başlarlar.
Örnek resim vermek gerekirse;
DCAM0075.jpg

Eğer akvaryumda başka balık varsa 1 hafta sonra yavru zebraları ayırmanız gerekmektedir.Eğer başka balık yoksa yavruları ayırmanıza gerek yok.Zebralar yavrularına anne ve babalık yapacaklardır.

Yavrulara pul yem,yumurta sarısı ve artemia vererek sağlıklı yavrular elde edebilirsiniz.

Tüm hakkı saklıdır:durdurun
Yazı ve fotograflar tamamen bana aittir.
İzin almadan kullanmayınız.

Geri