Amerikalı Ünlü Tarihçi Justin Mccarthy : Ermeniler Soykırımdan Değil Hastalıktan Öldü

Øguz

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Amerikalı ünlü tarihçi Justin McCarthy, I. Dünya Savaşı sırasında ölen Ermenilerin soykırımdan değil açlık ve hastalıktan öldüğünü söyledi. Florida Üniversitesi Türk Öğrenci Birliği tarafından organize edilen konferansta konuşan tarihçi McCarthy, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Ermenilere karşı bir soykırım yaşanmadığını belirtti.

justin-mccarthy-ermeniler-soykirimdan-degil-aclik_o.jpg

Önceki gün University of Florida'da konuşan Louisville Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarihçi Prof. Dr. Justin McCarthy, 'Ermeniler savaş sırasında Osmanlı'ya karşı savaşıp, silahlı gerilla timleri kurdu. Osmanlılar bu timlere karşı kendilerini korudu' dedi.

Ermenilerin yerlerinden edilip başka bir yere götürülmelerinin haklı bir davranış olduğunu, Osmanlıların asla Ermenileri öldürmeye niyet etmediğini kaydeden McCarthy, 'Bu tahliye sırasında hayatını yitirenler oldu; ancak Osmanlılar hiçbir Ermeni'yi öldürmeye niyet etmedi.' diyerek sözlerini tamamladı.

Organizasyonda konuşan UF Türk Öğrenci Derneği Başkanı Altan Özler de 'Amacımız Ermeni iddialarının dışında meşru başka görüşler de olduğunu göstermekti. Bunu başardığımıza inanıyorum. Bu meselenin siyasetçiler tarafından değil; tarihçiler tarafından incelenmesi gerektiğini düşüyoruz.' dedi.

Kaynak

soykırım yapıLdığı doğru oLabiLir ama yapıLdıysa biLe bunLarı yapanLar asLa MüsLüman TürkLer değiLdirLer...

Kod:
Ermeniler, atalarını öldürenlerin aslında Jön Türkler/ İttihat ve Terakki, 
yani Yahudi soyundan gelen [COLOR="Red"]Sabetaycılar ve Museviler[/COLOR]
 olduğunu hep bildiler. Katillerin dişi Türktü, içi aslen Yahudiydi. Sabetaycıların
 tamamen Türk isimli olmalarına ve Müslüman kimliğine bürünmelerine rağmen,
 bu ayrımı yapabildiler çünkü Osmanlı İmparatorluğunda yüzyıllardır Müslüman
 Türklerle aralarında hiçbir sürtüşme olmadı. Onlar, kimlerle sürtüştüklerini 
hep çok iyi bildiler ve gözlerinde perde yoktu. Ermeniler, Sabetaycılık 
ortaya çıktığından beri Sabetaycılar hakkında kitaplar bile yazdılar.
İşte bu yüzden, Fransa da geçen sene Soykırımı anmak için açtıkları 
anıtta da, bu farkı bildiklerini dile getirmek için 
de anıtın üstüne [COLOR="Red"]bu soykırımı Türklerin 
değil de, İttihat ve Terakki ya da Jön Türklerin 
(yani Sabetaycıların ve Musevilerin) yaptığını yazdılar.[/COLOR]

adam dogru demiş aferim =)

soykırım yapıLdığı doğru oLabiLir ama yapıLdıysa biLe bunLarı yapanLar asLa MüsLüman TürkLer değiLdirLer...

Kod:
Ermeniler, atalarını öldürenlerin aslında Jön Türkler/ İttihat ve Terakki, 
yani Yahudi soyundan gelen [COLOR="Red"]Sabetaycılar ve Museviler[/COLOR]
 olduğunu hep bildiler. Katillerin dişi Türktü, içi aslen Yahudiydi. Sabetaycıların
 tamamen Türk isimli olmalarına ve Müslüman kimliğine bürünmelerine rağmen,
 bu ayrımı yapabildiler çünkü Osmanlı İmparatorluğunda yüzyıllardır Müslüman
 Türklerle aralarında hiçbir sürtüşme olmadı. Onlar, kimlerle sürtüştüklerini 
hep çok iyi bildiler ve gözlerinde perde yoktu. Ermeniler, Sabetaycılık 
ortaya çıktığından beri Sabetaycılar hakkında kitaplar bile yazdılar.
İşte bu yüzden, Fransa da geçen sene Soykırımı anmak için açtıkları 
anıtta da, bu farkı bildiklerini dile getirmek için 
de anıtın üstüne [COLOR="Red"]bu soykırımı Türklerin 
değil de, İttihat ve Terakki ya da Jön Türklerin 
(yani Sabetaycıların ve Musevilerin) yaptığını yazdılar.[/COLOR]

abi sen de taktın bu sabetaycılara =) aynen ben de çok fazal araştırdım sonuna kadar katılıyorum sana bu konuda

takmak ne keLime kuzay, ömrümü adadım desem yeridir :)

Eger kasatli bir soykirim yapilmis olasadi bence inanin ermenilerin soyu kalmazdi ermeniler bizim kanimizi akittilar arkadaslar bunlar bir gercek elbette missilleme olacak soykirimi avrupali yengecler yapar tarihlerine bakin gittikeri yeri kuruturlar...

Yeryüzünde TürK adı geçmeye başladığı tarihin başlangıcından bu güne kadar Hep güçlünün karşısında zayıfın yanında olmuştur.Bizim Genimiz de Katliam ve soykırım yoktur.Sadece hakkımızı savunacak siyasilerimiz ve cesur tarihcilerimiz eskik ..

Geri