Amerika Yeni Bir Çatışma için hazırlanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Jackal47

New member
Reaction score
0
Amerika Yeni Bir Çatışma için hazırlanıyor

Amerikan ekonomisi son günlerde teknik göstergelerin aksine güç kazanmaya başladı.Amerikan doları uluslararası piyasalarda değer kaybetmeye başlarken birden yükselme eğilimine girdi..Saddam Hüseyin in erken idamı ile birlikte Irak ta Sünni -Şii çatışmalarını bahane ederek bölgeye 20 000 asker daha gönderiyor,Amerikan kuvvetlerinin başına saldırgan üslubu ile tanınan bir komutan getiriliyor.Ve Amerikan kuvvetlerin Irak ta dağılım bölgeleri değiştiriliyor.Bir zamanlar şer müttefikler olan tanımlanan ülkelerden Suriye ile ilgili son bir aydır.Herhangibir açıklama yok ve İsrail in Lübnan da yaptıkları kamuoyuna iki hafta içerisinde unutturuldu.Ayrıca Nükleer silah üreten İran ile ilgili ABD den yakın zamanda ses seda çıkmıyor.Bence herkesin beklediği hedeflerle değilde Amerika bir başka şeyle ilgeniyor.Irak petrollerinin paylaşımı yapıldı ve Irak hükümeti ABD petrol devlerinin Irak ta faaliyet göstermelerine izin veren yasayı da kabul etti.Amerika Ortadoğu da kendi güvenlik çemberini oluşturdu.Bundan sonra atılacak adım tahminimce yeni gelen askeri gücü kullanmaktan çok kuzey Iraktaki kürt grupları ve PKK yı silahlandırmak ve Türkiye ye karşı kışkırtarak Türkiye nin karşı hamlesini beklemek ve Türkiye nin sınırötesi harekat taleplerini olası birr İran saldırısında Türkiye yi kullanbilmek için eline bir koz geçirmek gibi gözüküyor.Ben ABD nin İran'a karşı bizzat kendisinin değil bölgede müttefiki olarak gördüğü ülkelerin -başta Türkiye olmak üzere,Suudi Arabistan,Kuveyt ve diğer Arap ülkeleri ile Pakistan ında bulunduğu müslüman ülkelerin- saldırmasını sağlamak olduğunu ve yeni gelen kuvvetleri ile İran la oluşacak olası bir savaşta Irak taki petrol bölgelerini korumak ve Suriye nin İran ın yanında yeralmasını engelleyecek şekilde tampon vazifesini göreceğini düşünüyorum.Çok yakın zamanda müslüman ülkeler bir araya gelecek ve aralarında yapacakları toplantı da İran ın bölgede Nükleer bir güç olmasının kendileri için bir tehdit oluşturduğu ve İran ın nükleer çalışmalarının durduurlması yönünde BM ve Nato ile işbirliği yapma kararı alacaklarını tahmin ediyorum.Türkiye nin bu zamanda çok daha güçlü bir hükümete,siyasi kararlılığa ve bağımsız karar alma yeteneğine sahip bir parlementoya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.Ve bu yüzden MİT müsteşarı Emre Taner in açıklamalarını oldukça önemli ve kaydadeğer buluyorum.

Dostum Eğer Bu Konularla İlgili Kaynağın Varsa Bana PM At Konuları O Zaman Açayım. Şimdilik Kapattım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri