AMD, Intel'i Kopyalıyor

Marko Paşa

Suskun Nefer
Reaction score
0
256uv0x.jpg

Yıl 1981 ve Intel (geçtiğimiz ay yayınlanan Intel'in en iyi işlemcileri yazısına bakın) IBM tarafından kişisel bilgisayarlarına işlemci sağlamak için daha yeni seçilmiş. IBM, PC ürünü için en az iki işlemci üreticisi olmasını istiyordu ve bu yüzden Intel'i teknolojisini lisanslaması için zorladı. Bu sayede AMD, 8086 benzeri ürünü ilk satan firmalardan birisi oldu. AMD'nin ilk işlemcisi satışa 1982 yılında çıktı. Lisanslı bir işlemci olduğundan AMD 8086 (ve 8088) Intel'in modelleriyle birebir aynıydı.

6431qb.jpg

zaten ben intelciyim kendimi bildim bileli ve intele güveniyorum zaten ilk 4 çekirdekli işlemciyi
intel yapmıştır ve ilk 8 çekirdekli serwer işlemcisini intel yapmıuştır

bence kopyalaybilmek de büyük başarı dün kopyalayanlar bugün dünya devi hem şu anda intel ile amd arasında kulvar farkı oluştu gibi amd nin de tukunu olduğu kullanıcı sayısı yadsınamaz

Doğal birşey, intelden geride ne de olsa :)

aslında amd bir kaç yıl satış ve teknolojide öne geçmişti (pazar payı) ama daha sonra intel liderliği bir aldı bidaha bırakmadı gerek pazar payı gerekse teknoloji zaten intel yıllardır lider amd bir türlü yetişemedi

Süper olan ne arkadaşlar beraber gülelim ? :)

ilginç bi tesadüf. sakıncası yoktur umarm

Geri