AMD: ATi Radeon HD 5870 dünyanın en güçlü ve gelişmiş grafik çözümü

Hyperion

Rally Art
Reaction score
0
ati_5870_rd_1_dh_fx57.jpg

DirectX 11 destekli yeni nesil ekran kartlarıyla ilgili ilk detayları, 10 Eylül'de gerçekleştirdiği özel basın etkinliği ile açıklayan AMD-ATi'nin resmi sunum dosyaları da gün ışığına çıktı. 22 Eylül ile birlikte Cypress kod adını taşıyan Radeon HD 5850 ve 5870 modellerini endüstrinin beğenisine sunmaya hazırlanan firma, yeni nesil ekran kartlarıyla oldukça iddialı. 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan RV870 GPU'sunun kullanıldığı Radeon HD 5870 modeli için AMD-ATi, endüstrinin en güçlü ve gelişmiş grafik çözümünü satışa sunacağını iddia ediyor.

Radeon HD 2900 serisi ile beklentileri karşılamakta sıkıntı yaşayan, Radeon HD 3800 serisiyle ise geri dönüş sinyalleri veren AMD-ATi için dönüm noktası geçtiğimiz sene duyurduğu Radeon HD 4800 serisi olmuş ve firma yeniden rekabet potasına girmeyi başarmıştı. AMD tarafından satın alındıktan sonra GPU üretim stratejisini değiştiren ve yüksek maliyetli büyük GPU'lar yerine yenilikçi teknolojilerle donatılan, üretim verimliliği yüksek GPU'ların gelişimine ağırlık vermeye başlayan ATi, RV770 sonrasında beklentinin ciddi şekilde yükseldiği RV870 GPU'sunu, Radeon HD 5800 serisi ile birlikte kullanıma sunuyor. Endüstrinin DirectX 11 destekli ilk ekran kartları olarak lanse edilen Radeon HD 5800 serisi ile rekabette bir adım öne geçmeyi planlayan firmanın bu hedef doğrultusundaki en önemli silahı Radeon HD 5870 olacak.
ATi Radeon HD 5870'in 1GB, 2GB ve Eyefinity olmak üzere üç farklı versiyonla 22 Eylül'de yani Windows 7 lansmanından tam bir ay önce satışa sunulması bekleniyor. 1GB GDDR5 bellekli versiyonu 399$, 2GB GDDR5 bellekli versiyonu ise 449$ seviyesinden satışa sunulacak olan AMD-ATi'nin 6 adet mini-DisplayPort konnektörüne sahip olan Eyefinity modeli içinse henüz net bir fiyat bilgisi bulunmuyor.

Geri