- Katılım
- 7 Kas 2006
- Mesajlar
- 26,181
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Kullanılan Malzemeler:
Salatalık
domates
havuç
kuru ve yeşil soğan
marul
kırmızı lahana
yeşil biber
piyaz
maydanoz
çükündür
roka
turp
semizotu
dereotu
nane
karışık turşu
SOSU; tuz, nar ekşisi, zeytinyağı (sıralama önemli)
Hazırlanışı:
Yörede, en az 20 çeşit malzeme ile yapılan Amasra Salatasına meşhur dedirten ise; önce lezzeti, sonra lezzeti veren malzemelerin hazırlanış ölçüsü ve biçimi ile göze hitap etmesine gösterilen özende saklı.
Bartın ve Amasra da, kokusunu hissettiğiniz her balık sofrasında, adetten yada damak tadından olsa gerek o meşhur Amasra Salatası olmadan yemeğe başlanmaz. Kimine göre Osmanlıdan, kimine göre de adını aldığı Kraliçe Amastris den devralınmış bu gelenek...