Amaç kızların eğitimiyse türban sahiden teferruat!

ben başörTü kuLLandıĞım haLde okumak iÇin aÇıyorum die bu sorun oLmakTan Çıkıyomu yani_?

memnunmuyum ben haLimden_?

bi Gün düzeLir inş ümidiyLe ALLah'a sıĞınarak başımı aÇık okumam sorun oLmadıĞı anLamına mı GeLiyo_?

okumak iÇin başımı aÇmamın hiÇ bi hakLı GerekÇesi yok ALLah kaTında ben de beni bu duruma iTenLer de Günahkardır eLbeTTe..
keşke ben de o %1'Lik insanLar Gibi okumamayı Göze aLabiLseydim bu Günaha sahip oLmazdım en azından

başörTüsü büyük bi sorundur ve benim GibiLerin daha fazLa baTmaması adına kesinLikLe ÇözüLmeLidir.​

okumak için başını açtığına göre bu senin için önemli birşey değil demektir

biz de memnun değiliz aleviside memnun değil azınlığıda memnun değil %1 lik şeriatçı bir kesimin istediği üniversitede kafa kapama özgürlüğü için haftalardır uğraşıp duran hükümet iş bu kesimlere gelince devekuşu olmaktan hiçbir rahatsızlık duymuyor

şimdi senin söylediklerinden türban serbestisinden korkan kesimin korkularının ne kadar haklı olduğu ortaya çıkıyor çok değil bir iki sene sonra üniversitelerde islam misyonerliği başlarsa şaşmam tabi bununla beraber kapanın günahtır demeyede başlarsınız ki zaten diyorsun

birde şimdi bile çok yaygın olan oruç tutmayana darp vs.. olayların artacağı zaten belli birşey onlarada mhp yle akp birleşip birşeyler düşünürler artık özgürlük bekçilerimiz!!!

türkiyede terör var hırsızlık gasp var esnaf kan aglıyo para yok çogu kişi işsiz konuşulan şeyler türban önce gerekli olan şeyleri eli almak gerekirken neden türban ortalıgı karıştıralım ki halkımızın oyalanıcagı bişeyler olsun bizi suçlamaya vakti olmasın diye atıyo ortaya bi deli bişey milleti bir birine düşürüp yag gibi üste çıkıyo bıraksınlar bu işleri işsizlige esnafa maddi sıkıntı çeken halkın durumuna baksınlar artık..

Türkiye'de terör var diye bütün sorunları görmezden mi gelelim? Milyonlarca genç kız sırf inançları yüzünden okuyamazken daha ne kadar sorunu görmezden geleceksiniz? 26 sene boyunca hep daha gerekli işler halledilmeye çalışıldı. Sıra pek tabi ki başörtüsü sorununu çözmeye geldi.
Hem ayrıca başörtüsü sorunu birşeyleri gizlemek için de çözülmeye çalışılmıyor. Bir sorun çözülürken pekala terörün de üzerine gidilebilir, ekonomi de yoluna sokulabilir.
Maddi sıkıntı çeken halkın durumuna baksınlar demişsin ya; 1987'den beri halktan gaspedilen nemalar (yaklaşık 15 milyar YTL) bu hükümet döneminde ödendi. Ve bir o kadar da KEY parası birkaç ay içinde ödenmeye başlanacak.
Sakız çiğnerken de yürünebiliyor yani ;)

yahu kardeşim madem % 1 lik bi durum var bundan neden siz rahatsız oluyorsunuz tamam işte bırakın bu yüzde 1 lik dilimi bari bu yüzde 1 lik dilimdeki kızlarımız okusun. neden bu yüzde birlik dilim sizi rahatsız ediyorki bu dilim ne yapacak mahalle baskısı mı başı açık olanlara siz gavursunuz kafirsiniz mi diyecekler bırakın bu işleri fırçalayın dişleri ağzınız islam dininin emirlerini uygulamak isteyen kızlarımıza attığınız iftiralardan leş gibi kan kokuyor.....

yahu kardeşim madem % 1 lik bi durum var bundan neden siz rahatsız oluyorsunuz tamam işte bırakın bu yüzde 1 lik dilimi bari bu yüzde 1 lik dilimdeki kızlarımız okusun. neden bu yüzde birlik dilim sizi rahatsız ediyorki bu dilim ne yapacak mahalle baskısı mı başı açık olanlara siz gavursunuz kafirsiniz mi diyecekler bırakın bu işleri fırçalayın dişleri ağzınız islam dininin emirlerini uygulamak isteyen kızlarımıza attığınız iftiralardan leş gibi kan kokuyor.....

anlatamadık galiba
%40 okumasa da olur, yeter ki %1 okusun diyen zihniyetten rahatsız oluyoruz

işsizlik oranı..
terör..
yoksulluk yüzünden okuyamayan insanlar..
sokak çocukları..
elektiriği,okulu,yolu,suyu,sağlık hizmeti ..vb olmayan bölgeler..
650 bin açlık sınırında yaşayan insan..
15 milyon yoksulluk sınırında yaşayan insan..
rüşvet..
çarpık kentleşme..
bilinçsizce yapılan göç..
ekonominin giderek dışa bağımlı hale gelmesi..
....................
................
.........
....
..

Türkiye sizinle gurur duyuyor ;)

cem

iç borç

dış borç

çok övündüğümüz ihracatımız ( bir elin parmağını geçmez )

ithalat

yerli sermaye azlığı

cari açık

gayri safi milli hasıla

küresel ısınma

özelleştirme

faili meçhuller

asgari ücret

bunları eklemeyi unutmuşsun...

halkın % 80 ninden fazlası serbest olmasını istiyor belli bi azınlık cogunluga tehakküm etmek istiyor demokrosiden anlayışınız bu sizin herşey yasak olsun kardeşim boşverin zaten tüm takanlar siyasi simge için takıyor zaten allahın böle bi emri yok uymak isteyenler okumasın hani bazi kesimlere derler dar görüşlü gerici alin ileri görüşlügünüz sizin olsun .....

tabi ya, aslında yasaklayacaksın türbanlıların sokağa çıkmasını, hiç bir problem kalmaz. laikçilerin korkuları biter, ülke bölünmez. cumhuriyet kazanımlarına zarar gelmez. eşitlik, özgürlük, demokrasi problemini de halletmiş oluruz. ekonomiden falan bahsedenlere bir arkadaşın dediği gibi "yürürken de sakız çiynemezsin" zaten. çok mantıklı bir iş hakikaten. ama bence ancak bunları halk sizi destekleyince, hükümeti kurunca yaparsınız. peki ya nezaman? tabi demokrasi dışı darbe yapmak için çırpınan ergenekon çetelerini falan saymazsak ne zaman?

tabi ya, aslında yasaklayacaksın türbanlıların sokağa çıkmasını, hiç bir problem kalmaz. laikçilerin korkuları biter, ülke bölünmez. cumhuriyet kazanımlarına zarar gelmez. eşitlik, özgürlük, demokrasi problemini de halletmiş oluruz. ekonomiden falan bahsedenlere bir arkadaşın dediği gibi "yürürken de sakız çiynemezsin" zaten. çok mantıklı bir iş hakikaten. ama bence ancak bunları halk sizi destekleyince, hükümeti kurunca yaparsınız. peki ya nezaman? tabi demokrasi dışı darbe yapmak için çırpınan ergenekon çetelerini falan saymazsak ne zaman?

Yada şöyle yapalım ne dersin sokağa bakan kızı taşlayalım.

Ya türban takılmasını isteyen aileler çocuklarını zaten okula göndermeyeceklerdir, biz neyin tartışmasını yapıyoruz.

Acaba kızlarımızın özgürlüğünü kısıtlayan kim bir daha düşün.

sizin gibi insanlar oldukça korkum biraz daha hafifliyor.
iyiki varsınız

Ya türban takılmasını isteyen aileler çocuklarını zaten okula göndermeyeceklerdir
.
hakiki bir mümin, baskı ile kapanmaya zorlanan bir insanın bundan nefret edeceğini bilir. hem canını sıkma türbansız bir şekilde çocuğunu okula göndermek istemeyen* aileler de yakında gönderebilecekler.
* güney doğudaki bir çok insan da çocuklarını okutmak istemiyor ve okumalarını baskı ile önlüyor. fakat türban yüzünden okutulmayan insan sayısı buna göre çok azdır.

okumak için başını açtığına göre bu senin için önemli birşey değil demektir

Ya türban takılmasını isteyen aileler çocuklarını zaten okula göndermeyeceklerdir, biz neyin tartışmasını yapıyoruz.

no.pasaran yazmışki başına açtığına göre bu senin için önemli değil bu nasıl bir saçmalık ya başka bir hak tanındımi ki okuması için hayır tanınmadı illa başı açık dendi avrupa birliğine girelim diyoruz avrupa birliğindeki ülkelerin kaçında türban yasak türbanı yasaklayanlar kime sorduda yasakladılar ki şu an türban yasası kaldırılacak diye ortlığı velveleye veriyorsunuz Ki ben Türbandan önce birçok sorun olduğuna inanlardanım ama böyle Türbanı sorun olarak görmemek bu ülke gerçeğine ters düşmektir...​

mossat35 yazmışki türban takılmasını istemeyen aileler çocuklarını zaten okula göndermez doğru demişsin Türkiye de gönderme z gönderir yurtdışına haklılar niye Türkiye de okutsun ki çok müthiş eğitimmi var ki Göndermezler gibi bir saçama kelime yazmışsın göndermeyen kaçını tanıyorsun ablam kapalı şu an İstanbul Üniversite Çapa Tıp Fakültesinde okuyor(((İsteyen varsa Pm atsın inanmaya bilirler tanıştırabilirim bizde herşey ispatlıdır söylenmiş bir lafın ispatı vardır merak etme))))) ya sen nerde okuyon o hor gördüyün ailelerin kızlarının çoğu Türkiye de dereceye girmiş insanlar sen ne biliyorsunda böyle diyorsun​

....ya sen nerde okuyon o hor gördüyün ailelerin kızlarının çoğu Türkiye de dereceye girmiş insanlar sen ne biliyorsunda böyle diyorsun​
[/QUOTE]

evet çoğu dereceye girmiş, sonra evlenip ev hanımı olmuş mesleğine icra edemez duruma gelmiş. örneğin; rte'nin kızı,Gül'ün kızı,Babacan'ın,unakıtan'ın,Arınç'ın eşleri,Erbakan'ın kızları vs.vs hepsi okumuş ama hiçbiri çalışmıyor...

madem işini yapmayacaksın neden türbanla üniversiteye girmek için bu kadar ısrar ediyorsun?

mossat35 yazmışki türban takılmasını istemeyen aileler çocuklarını zaten okula göndermez doğru demişsin Türkiye de gönderme z gönderir yurtdışına haklılar niye Türkiye de okutsun ki çok müthiş eğitimmi var ki Göndermezler gibi bir saçama kelime yazmışsın göndermeyen kaçını tanıyorsun ablam kapalı şu an İstanbul Üniversite Çapa Tıp Fakültesinde okuyor(((İsteyen varsa Pm atsın inanmaya bilirler tanıştırabilirim bizde herşey ispatlıdır söylenmiş bir lafın ispatı vardır merak etme))))) ya sen nerde okuyon o hor gördüyün ailelerin kızlarının çoğu Türkiye de dereceye girmiş insanlar sen ne biliyorsunda böyle diyorsun​
[/QUOTE]

Niye üzerine alındın ki ben genel konuştum. Ne mutlu size eğitimine devam ediyorsa.

Arkadaşlar bunu inkar edemezsiniz kusura bakmayın. Anamız ya da bacımız türban takmış olsa bile onun yüzünün erkekler tarafından görülmesini istemeyen zihniyet var. Bu iç fesattır ve insanların birbirine güvenmemesidir, çünkü kendinden biliyordur.

Okula göndermeyenlerin bahanesini de söyleyim. Paramız yok ( bak yine yanlış anlama gerçekten ihtiyacı olanları dışında tutuyorum ) , cebine baktığımızda en kaliteli sigaralardan.

Bazı şeyleri itiraf etmemiz gerekiyor artık.

Kaç kişiyi tanıyoruma gelince, senin görüpte söyleyemediğin kadar çok. (inan buna)

no.pasaran yazmışki başına açtığına göre bu senin için önemli değil bu nasıl bir saçmalık ya başka bir hak tanındımi ki okuması için hayır tanınmadı illa başı açık dendi​

o zaman günahtı bilmemneydi demeyecek madem ki başını kapamayanın müslüman olmayacağına inanıyor demekki kendisi için bu dünya öbür dünyadan daha önemli

saçmalık falan değil yazdıklarına göre türban kendisi için direnişin simgesi olmuş keşke bende gitmeyenler gibi gitmeseydim falan demiş bende demekki onlar kadar önemli değil senin için dedim

birde zaten aslında karşı çıkanların büyük bir kısmı gerçekte üniversitede serbest olmasına karşı değil hatta en sert karşı çıkanlardan deniz baykal bile zamanında serbestlikle ilgili bir politikalarının olduğunu söylemişti sorun akpnin geçmişinde kusura bakmasınlarda konu özgürlük olunca güvenilecek son parti mhp ikincisi akp dir veya tam tersi

avrupa birliğine girelim diyoruz avrupa birliğindeki ülkelerin kaçında türban yasak türbanı yasaklayanlar kime sorduda yasakladılar ki şu an türban yasası kaldırılacak diye ortlığı velveleye veriyorsunuz Ki ben Türbandan önce birçok sorun olduğuna inanlardanım ama böyle Türbanı sorun olarak görmemek bu ülke gerçeğine ters düşmektir...​

bende sana soruyorum o zaman avrupa birliği ülkelerindeki hangi başbakan dinci terör örgütünün liderinin önünde ayaklarının dibinde oturdu

hangi avrupa birliği ülkesinde hizbullaha bu kadar sempati duyuldu

hangi avrupa birliği ülkesinde tarikatlar bu kadar önemli

hangi avrupa birliği ülkesinin başbakanının tarihi bu kadar leş

sende bana bunların cevabını ver evet biz ab ye girmek istiyoruz ama giremedik ve ab den farklıyız seninde dediğin gibi bu ülkenin gerçekleri var yani

Geri