ALIEN_07
Türk Genci

Altaylı Kurtlar Vadisi’ni mahkemeye veriyor
Kurtlar Vadisi aleyhine yazılar yazan Fatih Altaylı, dizinin ilk bölümüne isim verilmeden konu olmuştu.14 Şubat 2007 15:03
Sabah gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı adı gündeme geldiğinden beri Kurtlar Vadisi’ne karşı duruşuyla biliniyor.
Kurtlar Vadisi “Terör” adıyla yeniden ekranlara döndü. İlk bölüm ise yine ratingleri altüst etmiş ve birinci olmuştu.
Kurtlar Vadisi Terör’ün ilk bölümünde öyle bir sahne vardı ki sıkı takip edenler mesajı “Fatih Altaylı’ya üstü kapalı gönderme” olarak algıladı.
Aşağıda Kurtlar Vadisi Terör’ün ilk bölümündeki o sahne yer alıyor.
Ancak hemen belirtelim, Altaylı bugünkü yazısında hukuki yollara başvuracağını ve üstü kapalı da olsa kendisini hedef gösterenlerden mahkemede hesaplaşacağının haberini verdi.
Büyük bir ihtimalle Fatih Altaylı bu iddiasını kanıtlayamayacak. Çünkü Kurtlar Vadisi Terör’ün senaristleri o kadar sık eleyip ince dokumuş ki sıkı takipçisi olmayanlar bu üstü kapalı göndermeyi anlayamadı bile.
Deli Hikmet’in Polat Alemdar’ın yanına gelip “Bu Yaltaklı yardakçı zamanında bize mi özenip beline silah takarak gazete basıyordu diyorum” dediği sırada akıllara ilk önce Fatih Altaylı geldi.
Çünkü gazeteci Nurcan Akad’ın ortaya attığı bir iddia hala akıllarda.
Akad, Hakan Akpınar’a “Bir gün, İstanbul’daki yönetimin temsilcisi olduğu söylenen biri geldi ve gazetenin (Güneş gazetesi) yönetimini benden devralmak istediğini söyledi. O kişi, Fatih Altaylı idi. Yanında birtakım adamlar getirmişti. Adamların silahları vardı...” demişti. Bu iddia da gerek medya camiasında gerekse de kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. ( Kenan Sönmezler'in yazısından... )
İşte Kurtlar Vadisi Terör’ün ilk bölümündeki o sahne, ardından da Fatih Altaylı’nın bugünkü köşe yazısı:
Kurtlar'la mahkemede görüşeceğiz
Yıllardır Kurtlar Vadisi aleyhine yazıyorum, bazıları hâlâ "Senin grubunda olsa yazmazsın" diyor. Ama nedense Kurtlar Vadisi ile ben hiçbir zaman aynı çatı altında olamadık. Olmayız da! Bu meselenin grupla, murupla alakası yok. Bu Türkiye meselesi ve Kurtlar Vadisi, bu ülkeye atom bombası gibi zarar veriyor.
Bu arada Kurtlar Vadisi'nin "çakalları" dizinin senaryosuna benimle ilgili eklemeler yapmış. Geçen hafta yayınlanan bölümde adımı vermeden ama ima yoluyla beni hedef gösteren bir bölüm yer almış ve yazılarıma devam edersem bana haddimi bildireceklerini söylemişler. Vallahi işin doğrusu yıllardır "gerçek çakallarla" uğraştım. Bu saatten sonra "dizi çakallarından" korkacak halim yok.
Tabii korkmuyor olmamız, bunlardan yargı yoluyla hesap sormamıza engel değil. Bana yönelik tehditleri nedeniyle Kurtlar Vadisi'ni mahkemeye veriyorum. Dizilerindeki hukuksuzluğa inanmasınlar, görsünler bakalım Türkiye'de adalet var mı, yok mu!
Sabah
Fatih Altaylı
********************************************************************************
inceden lafı koymuşlar yine