Alonso F1'den ayrılmaya hazır
Eski dünya şampiyonu Fernando Alonso, gelecek yıl Formula 1’in motor sporlarının zirvesi özelliğinin zedelenmesi durumunda F1’den ayrılmaya hazır olacağını söyledi.
27 yaşnıdaki İspanyol sürücü Silverstone’da gazetecilere yaptığı açıklamada,FIA ve FOTA’nın 2010 düzenlemelerine ilişkin yaşanan uyuşmazlığı çözebileceğini umduğunu kaydetti.
Alonso, bununla birlikte, F1’in motor sporlarının zirvesi olma özelliğini yitirmesi halinde FOTA’nun kuracağı başka bir seride veya mevcut başka bir kategoride yarışmayı tercih edeceğini ifade etti.
Alonso, “Yarın iyi haberler almayı umuyorum. Ben, FOTA takımlarına destek veriyorum, son birkaç yıl içinde büyük işler başardılar. Takımlarımızla sözleşmelerimiz var ve dolayısıyla sonuna kadar onlarla birlikte olacağız” dedi.
Alonso ayrıca, ilk önceliğinin dünyanın en rekabetçi ve teknolojik olarak en ileri serilerinde yarışmak olduğunu belirterek, “En azından benim için, henüz olmayan pilotlarıyla küçük takımların yer aldığı yeni bir Formula 1 çekici değil. Eğer gelecek yıl Formula 1 bu özelliğini kaybederse, başka bir seri olacaktır. Emekli olmayacağım. Ancak başka bir şampiyonada yarışacağım” diye konuştu.
TÜRKİYEF1