- Reaction score
- 0
"Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. 18 yaşımdayken bile bu kadar hızlı ve güçlü değildim. Çok iyi çalışıyorum ve karşılığını da alıyorum"
Arena fatihi Alex de Souza, FIFA'nın resmi internet sitesinin özel konuğu oldu. 19 gol, 10 asistle krallığı elinde bulunduran ve bu muhteşem performansıyla Fenerbahçe'yi zaferden zafere taşıyan kaptan, yaptığı açıklamada başarısının rastlantı olmadığını söyledi. "Kendimi çok iyi hissediyorum. Her gün idman yapıyorum ve bu sayede hep formda kalıyorum" diyen Alex, sözlerini şöyle sürdürdü:
Gençler idmanı sevmiyor
"18 yaşımdayken bile bu kadar hızlı ve güçlü değildim. Yaşlanınca fiziksel gücünü ve hızını kaybedersin. Mesela ben Roberto Carlos'la fiziksel gücünün zirvesindeyken oynadım. Sonra Fenerbahçe'de o 35 yaşındayken tekrar birlikte aynı formayı terlettik. Ama Carlos artık farklı biriydi. Ben ise kendime çok iyi bakıyorum. Çok sayıda genç oyuncunun benden daha az antrenman yaptığını görüyorum."
Fener'e aitim
Alex, Fener'le sözleşmesini uzatmasıyla ilgili olarak, "Palmeiras ve Coritiba'dan teklifler almıştım. Ancak ben Fenerbahçe'ye ait olduğumu hissettim ve kontratımı 2 yıl uzattım. Bu süre bitince ne olur, bilmem" dedi.
10'lar azalıyor
Kendisi gibi klasik 10 numaraların artık iyice azaldığını belirten Alex, futbolda teknik adamların son dönemde güçlü oyuncuları tercih ettiğini ifade ederek, "Artık oyun kurucular için başarılı olmak çok zor" şeklinde konuştu
Evdekiler öyle istemiş
Alex, Galatasaray'a deplasmandaki ilk golünü atmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Taraftardan bu yönde çok baskı vardı. Evden de (eşini kastediyor) öyle istediler. Ben de onları kıramadım ve golümü attım" ifadelerini kullandı.
'Kafa'sını çalıştırdı!
Kaptan Alex, bu sezon Süper Lig'de kaydettiği 19 golün 3'ünü kafayla rakip ağlara gönderdi. Sarı-lacivertlilerin kaptanı, 3 kafa golünün 2'sini ikinci yarıdaki maçlarda Beşiktaş ve Galatasaray'a,
diğerini ise Bucaspor'a attı.
F.Bahçe karnesi
Süper Lig: 199 maç, 113 gol, 91 asist Türkiye Kupası: 32 maç, 14 gol, 5 asist Süper Kupa: 2 maç, 2 gol, 1 asist Avrupa kupaları: 57 maç, 14 gol, 18 asist
Toplam: 286 maç, 143 gol, 115 asist
Devlere karşı karnesi
Beşiktaş'a 19 maçta 12 gol, 4 asist Galatasaray'a 15 maçta 6 gol, 3 asist Trabzon'a 15 maçta 5 gol, 5 asist
Toplam: 23 gol, 12 asist
Kaynak