Alman Keki....

SAHRANİL

Altın Üye


2 yumurta
125 gr eritilmiş margarin
1 su bardağı yoğurt veya süt
1 su bardağı toz şeker
1 poşet kabartma tozu
1 çay bardağı küçük doğranmış kuru kayısı
1,5-2 su bardağı un
Krema için:

1 litre süt
3 kaşık nişasta
4 kaşık un
1 kaşık toz şeker
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 kaşık margarin
1 poşet vanilya
Süslemek için:

5-6 adet kuru kayısı
1 çay bardağı kırık fındık
2 kaşık damla çikolata
Yapılışı:

Sütün bir bardağını ayırıp diğer kısmını kaynamaya bırakın.Nişasta, un ve 1 kaşık toz şekeri karıştırın.Ayırdığınız sütü ekleyip çıpma teliyle karıştırarak kaynayan süte yavaş yavaş ilave edin.Kaynamaya başladıktan 4-5 dk. sonra ocaktan indirin ve margarini ekleyin.Kapağını kapatıp soğumaya bırakın.
Yumurtaları şeker ile çırpın.Margarin, yoğurt, kabartma tozu ve unu ekleyip koyu kıvamlı bir kek yapın.En son kayısıları ekleyip orta boy kelepçeli kalıba dökün.180 C derecde ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirin..
Pişen keki biraz ılık hale geldikten sonra ip yardımı ile ikiye bölün.
Ilık hale gelen kremaya pudra şekerini ekleyip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.Kremanın yarısını arasına kalan kısmını üzerine döküp çikolata ve kayısı ve fındık ile süsleyerek servis yapın.​
 

iSpiK

Kadim Dost
Almanların tek sewdıgım seyı bıraları : )) bu kek i sewmedim :p
 

UfuğuM

New member
karnımda tam acıkmışken:)pek güzel görünüyor bugünlerde forumda yemek tarfileri revaçta eline sağlık:goz:
 

HTML

Üst