Allah (C.C.) VarLığının İspatı

bilimsel araştırmalarla uğraşanlar, doktorlar vs ler yaptığı araştırmalarda Cenabı Allahı nasıl göremiyorlar şaşıyorum.acaba görmek mi istemiyorlar.mesela bir doğum uzmanının Cenabı Allahın büyük yaratma sanatı karşısında nasıl bu kadarvurdumuymaz olabiliyorlar şaşıyorum.

Bu yazdığın şeylerin birtanesi olmasa zaten dünyada yaşam olmaz. Mesela atmosfer. Veya oksijen.

İnsan, diğer çanlılar gibi mükemmel aynı zamanda muhtaç bir varlıktır. Yaşamak için oksijene yemeye içmeye ihtiyaç duyar. İnsan oksijen ihtiyacını bitkilerden sağlar. Bitkiler yaşamını güneşten sudan sağlar. Bitki olmasa zaten insan olamaz. Güneş ve suyun olmadığında bitkinin olmayacağı gibi. Bu bir dengedir. Bu denge bozulursa düzen yok olur.

Ama beynimizin sadece %3nü veya 5ni çalıştırırken bu düzenin allahın varlığının kanıtı olarak gösteremeyiz. Bukadarcık zeka seviyesiyle bukadarcık bilgi birikimiyle allahın varlığını kesin olduğu kanısına varamayız.

Sebep sonuç ilişkisi kurmadan hop diye herşeyi allah yarattı demek bilimden kaçmaktır.Allahın varlığını bilemeyiz. Bukadar zeka seviyesiyle olmaz.

Ve yazılmış yada idda edildiği gibi indirilmiş kitaplar. Onlarda geçen insanın yaratılış sebebi oldukça düşündürücü. Aslında gerekçe çok basit. Sevgi. Allah insanı sevdiği için yaratmış. Bukadar. Sevgi. Oda herkezi deil. Müslüman olanı...

Hımm peki beni seven allah beni neden cehenneme gönderiyor? Orda sonsuz acıları çekmemi sağlıyor.

Misal ben inançsız biriyim. Tanrının varlığını inkar ediyorum. Ama benim icat ettiğim bir aşı milyonlarca insanın yaşamını kurtarıyor. Allahın sevdiği kullarının acı çekmesini önlüyor.

Farketmez ben inançsız olduğum için direk cehennemi boylucam. Kurtarılan yaşamların hiçbir önemi yok... Allah insanları seviyor...

Kitaplar. İnsana yol gösteren kitaplar. Allahın kitapları. Hangisine baş vurularak açlık bitti eşitlik geldi? Herzaman birilerinin cebine daha çok para girdi. Ama fakir insanlar. Onların yaşam hakları. Neden herkez aynı mutluluğu tatmıyor. Olmaz. Herkez aynı mutluluğu yaşayamaz. Çünkü burası test dünyası. Evet bir test. Ödül cennet... Boşverin. Bu testte ben yokum.

Bişeylerin açıklaması bukadar basit olamaz.

Ve idda edildiği gibi kainatın yaratıcısın kitabında yazan. Tavsiye edilen. Emredilen türban. Mükemmel kainatı yaratıyor ama insan nefsinin önüne geçmek için kullarını kumaşların içine hapsediyor.

Gerçekten bir tanrı varsa emin olun bize müdahale etmez. Doğru yaşamayı anlıyacak bi akıl vermiştir zaten. Herşeyin mükemmelini yaratıyor insan aklınınmı mükemmelini yaratamıcak?

Aaaa şeytan. Bizi yoldan çıkaran şeytan deme. Ah o şeytan yokmu. Yoktan var, var olanı yok eden tanrı şeytanı neden yok etmemiş de sevdiği kullarına kötü şeyler yapmasına izin veriyor.

Hep çelişki hep soru işareti. Ama onuda yasaklamış sonun cehennem olur yoksa. Allah kullarını seviyor...

Her yıl haç. Araplar ceplerine parayı indiriyor...

Merak etmeyin ben pek bu bölüme gelmem. Tartışmamda. Ben yorumumu yaptım. Yine bana mantıksız gelen bişey görürsem mesajlarımdan mahrum bırakmam sizi.

Kimseye hakaret etmem, bana ters gelen inançları yüzünden aşalamam. Saygı duyarım.

Benle sohpet etmeye başladıktan sonra en serseri adamın bile duymadığı, söylemediği küfürleri ettikten sonra kaçan çok dindar kişi gördüm. Onun için tartışmam. Herkez inançlarının gerçek yüzünü gördükten sonra soğuk kanlılığını koruyamaz. Saygılıyım...

Batılı şairin biri adını hatırlayamayacağım, Nuh tufanı' nın anlatıldığı ayetlerden birindeki ihtişama yani "Ey yer suyunu yut ve ey gök suyunu tut denildi ........(Hud:44)" ayetine bakıp Müslüman oluyor. Kendisi edebiyatta o kadar tavan yapmışken, bir cümlelik ayetin ahengine vurulup bunun normal bir insandan çıkmış olamayacağına kanaat getiriyor ve Allah' ı kabul ediyor (cc) Benim yıllardır okuduğum halde hiç tesiri altına girmediğim bir ayetten, yabancı biri etkilenip hayatını değiştiriyor. Sana mantıksız gelen ya da bana mantıksız gelen kavramlar çok görecelidir. Senin benim burun büktüğümüz şeyler, bir başkası için çok şey ifade edebilir. Cat Stevens' ın, Yusuf suresini okurken orada kendisi anlatılıyormuş gibi hissetmesi ve bunun etkisiyle Müslüman olması gibi mesela. Bunlar binlerce yıldır tartışılan şeyler. Maneviyatı yok saymak isteyenlerin önceleri akıl-ruh münazaraları yaparken, günümüzde elektron mikroskobunu öne sürmeye çalışmaları gibi.

İnançlarının gerçek yüzünü görünce, soğukkanlılığını koruyamayanlardan kastın hangi inancın insanlarıdır bilemem ama, hapşırdıktan sonra "elhamdülillah" diyene "yerhamükallah=Allah sana merhamet etsin" demeyi o kişinin üzerinde bir hak görecek kadar dahi hiçbir boşluk kalmamış bir dini kastediyorsan, sen tüm bu yorumları bana göre kasıtlı olarak yapıyorsun. Sanırım körü körüne muhalif olan biri değil, İslam ile zıtlaşmayı görev edinmiş birisin. Bütün olumsuzlukları kitaplara, inanç sistemlerine ve sonunda Allah' a yüklemişsin. İnançsızlığına tek kelime etmem, hele hele bir daha bu bölüme girme asla demem. Her zaman gel, mantıksız gördüklerine yorumunu yap. Kimse sana zorla kabul ettirecek değil. Ben de senin seviyene yakındım neredeyse. Bir gün bir çağrı geldi, zor bir karardı ama kabul ettim, o gün bu gündür bu yoldayım. Önce Kur'an ve sonra Risaleler hayatımı değiştirdi. Sen hergün seni çağıran kendi doğrularının peşinden git. Sana karışacak değiliz. Ama "inançlarının gerçek yüzü" diye yazdığın tuhaf şeyleri Allah' a ve İslam' a bağlamana üzüldüm, yazık. Çelişki ve soru işaretleri kendinle sınırlı, başkalarını karıştırma. Senin çelişkilerin dediklerini kabul edebilmek, kimileri için çok kolay aslında. Keşke senin için elimden gelen birşey olsaydı.

gerçekten güzel paylaşım saolasın ben sonuna kadar inanıyorum inanmayada devam edeceğim Allah c.c. birdir her şeyin sahibidir. Eğer Allah kendini göstermiş olsaydı onun nurundan dağlar taşlar yerinden sökülürdü

Arkadaşlar ben hala niye Allah'ın varlığını ispat için bu kadar araştırma yapılıp zaman boşa heba ediliyor ki? Allah ne Kur'anda kendi varlığını ispata çalışmıştır ve nede Peygamberlerine kendisinin varlığını anlatma görevi vermiştir.Allah'ın var olduğunu inkâr eden yok ki çünkü o'nun varlığını insan fıtraten biliyor bütün peygamberler Allah'ın varlığını ispata değil aksine ondan başka tanrı olmadığını anlatmışlardır insanlığa varlığını ispata çalışıp boşa vakit harcamaya gerek yok Allah insanlardan sadece ve sadece kendisinden başka ilah olmadığı bilincinde olmamızı istiyor.

Selamün aleyküm ~SiLenT ScЯeaM~, sevdiğim bi arkadaşımsın epeydir senin konularını okumak nasip olmuyordu. ellerine sağlık yine çok güzel bir yazı

bu ispatın en kolay yolu aynaya bakmak

Çook sağol güzel yazı...

tanrı sadece bir önkabul'dür. Verilen örneklerde oldugu gibi her şey sonuçta gelip 1'e dayanır; ve o bire materyalistler madde derler; idealistler ise maddenin kendine yeten bir varlık oldugu gerçeğiyle yetinmeyip o maddeyi yüce bir varlığın yarattığına inanırlar - inanmadan yapamazlar. illa ki görünmeyen bir güce bağlarlar her şeyi ; ve böylece her şeyi çözdüklerine iman edip huzura varırlar. oysa yaptıkları bilinen bilinmeyen her şeyi bilinmeyen ve bilinemeyecek bir tanrıya bağlamak garipliğinden başka bir şey değildir.
mevzu şudur: neden üçgenin iç açıları vardır - çünkü üçgen vardır.

Allah ın Var olduğunu ztn herkes bilior artık =)

kardesim okudum begendim eline saglik ispata gerek duyacak bi insanin oldugunu sanmiyorum bu forumda ama surasini duzeltmek veya silmek lazim yalnis anlasilabilir

4 - 3 - 2 - 1 - 0

4’ün var olması için 3’e ihtiyaç vardır.3 olmadan 4 olmaz.3’ün var olması için 2’ye , 2’nin var olması için (iki adet) 1’e ihtiyaç vardır.1 olmadan 2, 2 olmadan 3 olmaz. Fakat;1’in var olması için sıfır’a ihtiyaç yoktur. Çünkü sıfır hiç ,yok, boşluktur. Boştan,hiçten bir olmaz. O halde ,her şeyin başı 1’dir. Bir’den 2 ,ondan 3 çıkmıştır. O Bir’de Vahidu’l-ehad olan Allah’tır.

iki adet 1 e ihtiyac vardir kelimesi

Batılı şairin biri adını hatırlayamayacağım, Nuh tufanı' nın anlatıldığı ayetlerden birindeki ihtişama yani "Ey yer suyunu yut ve ey gök suyunu tut denildi ........(Hud:44)" ayetine bakıp Müslüman oluyor. Kendisi edebiyatta o kadar tavan yapmışken, bir cümlelik ayetin ahengine vurulup bunun normal bir insandan çıkmış olamayacağına kanaat getiriyor ve Allah' ı kabul ediyor (cc) Benim yıllardır okuduğum halde hiç tesiri altına girmediğim bir ayetten, yabancı biri etkilenip hayatını değiştiriyor. Sana mantıksız gelen ya da bana mantıksız gelen kavramlar çok görecelidir. Senin benim burun büktüğümüz şeyler, bir başkası için çok şey ifade edebilir. Cat Stevens' ın, Yusuf suresini okurken orada kendisi anlatılıyormuş gibi hissetmesi ve bunun etkisiyle Müslüman olması gibi mesela. Bunlar binlerce yıldır tartışılan şeyler. Maneviyatı yok saymak isteyenlerin önceleri akıl-ruh münazaraları yaparken, günümüzde elektron mikroskobunu öne sürmeye çalışmaları gibi.

İnançlarının gerçek yüzünü görünce, soğukkanlılığını koruyamayanlardan kastın hangi inancın insanlarıdır bilemem ama, hapşırdıktan sonra "elhamdülillah" diyene "yerhamükallah=Allah sana merhamet etsin" demeyi o kişinin üzerinde bir hak görecek kadar dahi hiçbir boşluk kalmamış bir dini kastediyorsan, sen tüm bu yorumları bana göre kasıtlı olarak yapıyorsun. Sanırım körü körüne muhalif olan biri değil, İslam ile zıtlaşmayı görev edinmiş birisin. Bütün olumsuzlukları kitaplara, inanç sistemlerine ve sonunda Allah' a yüklemişsin. İnançsızlığına tek kelime etmem, hele hele bir daha bu bölüme girme asla demem. Her zaman gel, mantıksız gördüklerine yorumunu yap. Kimse sana zorla kabul ettirecek değil. Ben de senin seviyene yakındım neredeyse. Bir gün bir çağrı geldi, zor bir karardı ama kabul ettim, o gün bu gündür bu yoldayım. Önce Kur'an ve sonra Risaleler hayatımı değiştirdi. Sen hergün seni çağıran kendi doğrularının peşinden git. Sana karışacak değiliz. Ama "inançlarının gerçek yüzü" diye yazdığın tuhaf şeyleri Allah' a ve İslam' a bağlamana üzüldüm, yazık. Çelişki ve soru işaretleri kendinle sınırlı, başkalarını karıştırma. Senin çelişkilerin dediklerini kabul edebilmek, kimileri için çok kolay aslında. Keşke senin için elimden gelen birşey olsaydı.

Sana göre gökten inmiştir bana göre bir çok yanlışı olan insan yazması bir kitap. Birinin dinini terkedip müslüman olması yada müslümanın hıristiyan olması benim için farketmez. Çünkü ikiside aynıdır. Dinin tutsağıdır. Özgür deildir.

Hapşırdıktan sonra çok yaşa da denir. Bu iyi niyet göstergesidir. Yada batıl inanç herneyse.
İyi niyeti dine bağlaman yanlış olur. Dinin doldurmuş olduğu boşluklara girmeyelim bence, yanlışları yaz yaz bitmez.

"sen tüm bu yorumları bana göre kasıtlı olarak yapıyorsun. Sanırım körü körüne muhalif olan biri değil, İslam ile zıtlaşmayı görev edinmiş birisin. Bütün olumsuzlukları kitaplara, inanç sistemlerine ve sonunda Allah' a yüklemişsin."

Çok doğru bir tespit. Tebrik ederim. Ama olumsuzlukları tanrıya falan yüklediğim yok. Çünkü var olduğu bile belli deil.
Karşıtlığım sadece müslümanlığa deil, tüm dinleri kapsar. Yanlış anlaşılmak istemem.

Emin ol sen asla benim seviyemde bulunmadın. Çünkü burda bulunduktan sonra terketmen imkansız olurdu. Ama sistemin koruyucusu dine olan bağın bu noktaya gelmeni engeller. Korkarsın. Sormaya düşünmeye eleştirmeye korkarsın. Önüne konulan basit delillerle ikna olursun. Hele bir olma bakalım. Cehennemi boylarsın. Aynı zamanda inanmaya ihtiyacın vardır. Zor olanla savaşmak yerine dualarla istemek kolay gelir. Ödülünde vardır sonsuz cennet. Sana cennetinde mutluluklar dilerim.

özgürlük ...
Ne kadar özgür..ve ne kadar sınır tanımaz...

Islam dininde ,,öyle güzellik vardırki ???
Islamı hakkı ile yaşayan birini dağın başınada ,,şehrin göbeğinede bıraksanız,,onu kimsenin gözetleme veya kontrol altında tutmasına ihtiyaç yoktur..

Islam dininin kısaca özü şudur...
Bu dünyada hem sağlık ,,hem iktisadi,,hem sosyal ,,hemde güzel bir ömür sür...
Ve karşılığında da cennette kaldığın yerden devam...

Eğer sebeplerini ve nedenlerini öğrenmek isteyen olursa sıralayabilirim..

Ellerine Sağlık. Allah (C.C.) Senden Razı Olsun.

eline emeğine sağlık Allah senden razı olsun.

Anlayana ve anlamak isteyene herşey ortada zaten...

bazı kişilerin yazıyı hiç okumadıkları bile belli oluyor...

Can bedenden çıktığı vakit İnançsız bir kişi neden inanmadığı için şaşkınlık halinde olacak...

Aynı şekilde, içinde ufak bir şüphe dahi olan bir insan ben bu şüpheye bile neden kapılmışım diyecektir...

Allah'ü Alem...

Herşey ortada değilmi?

Kim diyecek bana bir uyarıcı gelmedi diye...

veya sizi peşinden gittiğiniz hangi darwinist sözde bilim adamı kurtaracak...

ayette ne güzel bildiriliyor değilmi...

Gerçek şu ki, Biz onlara melekler indirseydik, onlarla ölüler konuşsaydı ve herşeyi karşılarına toplasaydık, -Allah'ın dilediği dışında- yine onlar inanmayacaklardı. Ancak onların çoğu cahillik ediyorlar.(En'am Suresi - 111)

demekki inanmayanlarda olacak...

yani ortada anormal bir durum yok...

herşey normal...

Geri