Allah aşkına yardım edin kafayı yemek üzereyim artık dayanamıyorum

doğa47

New member
Reaction score
0
arkadaşlar merhaba.bende öyle bir illet varki bir türlü kurtulamadım bu illetten vallahi canımdan bezdirdi.Benim pc ye artık nerden bulaştıysa boot.exe , foool.exe gibi virüsler bulaştı.Buda yetmezmiş gibi bu virüsler gizli oluyor ve birçok klasörün işlevini engelliyor.Mesela gizli klasörleri göstere tıklıyorum dosyalar çıkıyor ama f5 yapınca gene gidiyor eski haline.flash diskimi halamın pc sine takıyorum burda boot.exe gözüküyor siliyorum diğer takışımda aynısı oluyor.Birde son zamanlarda bu illet başladı pc yi kendiliğinden reset attırmaya.güvenli kipte pc yi açamıyorum.izin vermiyor.programlar çalışmıyor hata veriyor.format attım 2.gün aynı duruma geri geliyorum.yani artık kafayı yemek üzereyim.evimde net yok geliyorum halamın bilgisayarından nete giriyorum prog. indiriyorum eve götürüyorum yok onlara bile izin vermiyor.

http://www.hackhell.com/yeni-baslayanlar-amp-yardim/573392-silinemeyen-virus.html

şu konuyu inceledim ordaki bütün programları kurdum yok gene olmuyor.spyware doctoru kurdum netim olmadığı için çalışmadı bile ne nod32 ne adaware ne kasper hiçbiri çalışmıyor.hadi ram çok çok ısınsa ok diyecem pc baştan başlasın ama o kadr çok ısınmıyorda.mesela ben açıyorum nero showtime de video izliyorum aynı zamanda picasa yi yüklim dedim pc reset attı kendiliğinden daha bu akşam.

Allah adı hakkı için biri yardım etsin gerçekten çok zor durumdayım ne kafa kaldı ne moral 2 haftadır bunla uraşıyorum.
Allah belasını versin bu virüsleri yapıp yayanın

arkadaşım combofix indir kur bende 3 defa format attım en son combo fix kurdum düzeldi ama combofix çalıştır diger programları kapat ve bekle

combofix vardı bendede ama programı kurduğum zaman program birden silindi setup dosyası yani C: dede bir combofix dosyası çıktı ama program çalışmadı

format attığındada sorun çözülmüyorsa virüsün saklanabileceği iki yer var ya biosta yada driver ve proğramları kurduğun kaynakta tespit etmek için format attıktan sonra hiç bişey yüklemeden hatta donanım driverlerini bile yüklemeden antivirüsü kurup taratacaksın virüs yine aktifse o zaman biosta , yok çıkmıyorsa yedekleri yüklediğin kaynakta ha birde flash disk virüslerini her antivirüs silmez flash diskler için antivirüsler var forumda vardı arat bulursun

format attığındada sorun çözülmüyorsa virüsün saklanabileceği iki yer var ya biosta yada driver ve proğramları kurduğun kaynakta tespit etmek için format attıktan sonra hiç bişey yüklemeden hatta donanım driverlerini bile yüklemeden antivirüsü kurup taratacaksın virüs yine aktifse o zaman biosta , yok çıkmıyorsa yedekleri yüklediğin kaynakta ha birde flash disk virüslerini her antivirüs silmez flash diskler için antivirüsler var forumda vardı arat bulursun

katılıyorum arkadaşa
yuzde yuz çözüm

forumda indirip bilgisayarini bununla acip scann yapdir,, flash dahil hepsini tüm zararli yazilimlardan kurtarsin daha sonra normal bir sekilde bilgisayarini kullanabileceksin, kurtulmanin 2.yolu indirdikden sonra format atabilirsin tamamen en kücük birimlere bile bir daha geri getirilemeyecek sekilde (islem biraz sürebilir ) Yeniden temiz bir kurulum yapabilir kutulabilirsin,,Yedeklemeden önce dikkatli olmalisin virus scann yapdikdikdan sonra yedekle (G DATA tavsiye ederim) ,, kolay gelsin , Bundan baskasi bu sartlarda HIKAY€ :) kolay gelsin

Dosya gizleme ve gösterme seçeneklerinde sorun varsa çözümü

1-) başlat->çalıştır->regedit->HKLM->software->microsoft->windows->Currtnet versi..->
explorer->advanced->folder->hidden-> evet olayı burada bulunan iki dosya içerisinde
Gerçekleştireceğiz...
Showall bütün dosyaları göster... bu dosyaya tıklayın
orada bulunan chackedvalue değerini 1 yapın ama çok dikkat edin
REGDword olacak
Sonrada
Nohidden dosyasına tıklayın oradaki chackedvalue değerinide 2 yapın

önce bunu yap.sana sanırım flsh tan vırus bulasıo..he bunu yaptıktan snra system32ye gır fool.exe ve explorer.exe vıruslerını sıl.yalnız bunları gorebılmen ıcın gızlı dosyaları goster dıceksın ve korunan ısletım sıstemı dosyalarını gızle senecegı deaktıf olucak yoksa gorunmez.bunları yap benımde basıma gelmıstı arastırarak ogrendım kurtuldum..tabı bu vırusler klasrlerı bozdugu ıcın onları duzenlemen gerekıcek.kolay gelsın

combofix netten indir kur kardeş zor bişey degil ama flaş bellete varsa yine bulaşır flaş bellek kulanıyorsan ya biçimlendir veya flaş bellek virüs bulucu indir ama mutlaka combofix çalıştır yalnız msconfig dosyası çalışmaz ya önceden ms config yedekle veya yeniden format at sorun kalmayacaktır

kardeşim ben internet cafe işletiyorum.virüs bizim işimiz!
işlemleri sıralıyorum
1-c sürücüsüne format(el değmemiş xp olacak [service pack olmayacak]) düz xp kur (ağ kablosunu takma)(driverları kurma)
2-winrar full kur
3-kaspersky kur/ güncelle / komple tarat (30 günlük deneme sürümü de olur)kurarken ağ kablosunu tak(driver cd ni tara)
4-kaspersky 120 gb hdd de 2 saat civarı sürüyor :) bitince kaspersky kaldır.(yeniden başlayacak)
5-combofix çift tıkla/bekle/txt dosyası açılana kadar bekle (arada yes-no çıkarsa evet dersin)
6-bitince txt dosyasını kapat , driverlarını kur
7-yeni pc 'in hayırlı olsun.
ek bilgi -combofix le yapmış olduğun şey autorun ları kapamaktır bi yerde.
-pc ne taktığın her flash ın içine girmeden anti-virüsünle tara
-internette herşeye (ota-boka tıklama)
-msnden hiçbir dosya alma
-online oyun oynuyorsan dikkatli olacaksın!

yeterli sanırım saygılarımla!!!
4-

arkadaşlar bilgiler için çok teşekkür ederim kusura bakmayın iş için şehir dışına çıkmam gerektiğinden cevap yazamadım.combofix kurdum işlem yaptı bitti şimdi gizli dosya sorunum kalmadı ama flashta hala boot.exe var.benim pc de gözükmüyor ama halamın pc ye takıyorum vista yüklü onda orda boot.exe görüyor her seferinde siliyorum virüsü ama her seferindede flashta duruyor biçimlesemde gitmiyor.

arkadasım eğer virüs silinmiyorsa ve biosa saklanmışsa en iyisi low lewel format yane hdd sıfırlamadadır eğer donanımın uyumluysa maxblast4 programıyla sıfırla.

kardes hic bir sey ile ugrasma dosyalarini bi harddiske yükle sonra bi format at okadar

bios virüslerinden bahseden arkadaşlar bi tane örnek virüs ismi vere bilirler mi?
Merak ettim Ama bios silen değil biosa yerleşen virüs soruyorum.
Ve hangi marka ve model biosa bulaşa biliyor. Biliyorsunuz her biosun içeriği ve kapasitesi farklıdır. Genelde de bioslarda ek bilgi için fazla bir yer yoktur.

Her kafadan bi ses çıkıyo yaa =)

Yardım etmek güzel birşey tabi ama herkes ayrı telden çalıyo.

KArdeş buda benim tavsiyem camı aç kasayı aşağı at.

Ne virüs kalsın ortada nede senin moralin bozulsun =)

Geri