DeRSaaDeT
Islambol
- Reaction score
- 0

[video=Attack By USA on MASAJIDS (Mosques) -- Please Wake Up Muslims !!!]9736[/video]
Sadece içinizden zulmedenlere erişmekle kalmayacak olan bir azaptan sakının ve bilin ki Allah, azabı çetin olandır. [1]
Fitneden sakının. Çünkü o, içinizden sadece zulmedenlere dokunmaz. Bilin ki Allah, cezası çok şiddetli olandır.
Ayet-i kerime, insanların, iman etmemeleri, Allah'ın emirlerine uymamaları, ve dine karşı alakasızlaşmaları sebebiyle gelecek olan musibetin, iyiyi kötüyü ayırmadan, herkesi içine alacağını, kuru ile beraber yaşın da yanacağını zalimlerin başına gelecek olan felakete, salih kişilerin de uğrayacağını beyan etmektedir.
Bu hususta Resulullah (s.a.v.) efendimiz de şu hadis-i şerifte buyurmaktadır ki:
"Canım kudret elinde olan Allah'a yemin olsun ki, ya iyiliği emredip kötülüğe mâni olursunuz yahut Allah sizlere kendi katından pek yakında bir azap gönderir de sonra onu kaldırılması için Allah'a yalvarırsınız Allah da duanızı kabul etmez. [2]
"Allah, belirli kişilerin suçundan dolayı bütün insanları cezalandırmaz. Ancak, aralarında kötülük yayılır, onlar da bu kötülükleri önlemeye kadir oldukları halde engel olmazlarsa işte o zaman Allah, belirli kişilerin suçundan dolayı onları da diğerlerini de cezalandırır. [3]
"Ümmü Seleme (r.a) diyor ki:
"Resulullah'ın şöyle buyurduğunu işittim. "Ümmetim içinde günah açıktan işlenince Allah, katından göndereceği bir azapla hepsini cezalandırır. "Dedim ki: "Ey Allah'ın Resulü, onların içinde o gün salih insanlar yokmudur?" Resulullah buyurdu ki "Evet vardır." Dedim ki "Onların durumu ne olur?" Buyurdu ki: "Herkesin başına gelen, onların da başına gelir. Sonra onlar, Allah'ın affına ve rızasına kavuşurlar. [4]
Zübeyr b. el-Avvam demiştir ki: "Ben bu âyeti uzun zaman okudum. Bizim, bu âyetin zikrettiği kimselerden olacağımızı sanmıyorduk. Bir de baktık ki, bununla biz kastediliyormuşuz."
Hasan-ı Bari demiştir ki: "Bu âyet, Ali, Osman, Talha, Zübeyr gibi, Resulullah'ın sahabilerinden bir kısım insanlar hakkında nazil olmuştur.
Süddi de bu âyetin, Cemel Vak'ası'na katılan sahabilere işaret ettiğini söylemiştir.
Ebu Cafer Muhammed b. Cerir et-Taberi, Taberi Tefsiri, Hisar Yayınevi: 4/202-204
Kaynakça:
[1] Enfal Sûresi (8. Sûre) 25. Ayet; Diyanet İşleri Başkanlığı PDF Meali.
[2] Tirmizi, K. el-Fiten, Bab: 9, HN: 2169/Ahmed b. Hanbel Müsned, C: 5, S: 388-390-391
[3] Ahmed b. Hanbel, Müsned, C: 4, S: 192/Muvatta
[4] Ahmed b. Hanbel, Müsned, C: 6, S: 304