Alkolikmisiniz ? ßuyrun ßurdan Test Edin !

♣ BrutaL ♣

New member
Reaction score
0
Hastalıkların çoğunun teşhisi kolaylaştırabilecek belirtileri vardr. Ancak alkolizm, belirtileri kişiden kişiye de işiklik gösterdi i için kolay sınıflanamaz.
Bu güçlükle başa çıkmak için Mayo Klini i, Kendi Kendine Uygulanabilen Alkolizm Testini geliştirmiştir. Bu test 37 sorudan oluşmaktadır. 1972 den beri uygulanan bu testin hastaneye yatırılması gereken alkoliklerin %95 ini ortaya çıkardı ı görülmüştür.

Bu test alkolikleri rencide etmek için de il, içki içmenin yolaçtı ı davranış problemlerini, tıbbi belirtileri ve sonuçlan belirlemek için hazırlanmıştır.

Aşa ıda bu testten bazı soru örnekleri verilmiştir.

1-Ara sıra içki içermişiniz?

2-Kendinizi normal bir içki içici olarak mı görüyorsunuz(ortalamanın üstünde içmemek)?

3-İçki içti iniz akşamın ertesinde, sabah uyandı ınızda gecenin bir bölümünü hatırlamadı ınız oldu mu?

4-Yakınlarınız içki içmeniz konusunda şikayet eder veya kaygılanır mı?

5-Bir iki kadehten sonra içmeye son verebiliyor musunuz?

6-İçki içmek yüzünden kendinizi hiç suçlu hissettiniz mi?

7-Arkadaşlarınız ya da akrabalarınız sizin alkolü kararında kullanan biri oldu unuzu mu düşünüyor?

8-İstedi inizde içmeyi bırakabilirmisiniz?

9-İçkiliyken hiç kav karıştınız mı ?

Aşa ıdaki yanıtlar alkolizm riski taşıdı ınızı düşündürmektedir: l-Evet 2-Hayır 3-Evet 4-Evet 5-Hayır 6-Evet 7-Hayır 8-Hayır 9-Evet

Bu sorulara verdi iniz yanıtlar bir psikiyatrisi, psikolog veya doktorunuz tarafından daha iyi de erlendirilebilir. Yanıtlarınız size bir alkol sorununuz oldu unu düşündürüyorsa doktorunuza başvurun.

1-evet genellikle
2-hayır ortalamanın üzerindeyim hem de oldukça
3-hayır her şeyi hatırlarım
4-evet öleceğimi düşünürler
5-hayır kesinlikle gerisi gelir
6-hayır yaptığımın arkasında dururum
7-kesinlikle hayır
8-hiç denemedim rakı şişesi bitmeden bırakmam
9-hayır karışmadım

1-evet
2-ortalamanın biras üstü
3-hayır
4_evet
5-evin durumuna baglı ama evet
6-hayır
7-hayıııır
8-duymak bile istemiyorum :D
9-1 kere ama bişi olmadı

çok şükür alkolik değilim...yılbaşından yılbaşına içerim sarhoş oldummu eve gider yatarım...

l-Evet 2-Hayır 3-Evet 4-Evet 5-Hayır 6-Evet 7-Hayır 8-Hayır 9-Evet

aynı : ))

Geri