Ali nazik Kebabı(afiyet olsun)

QapriS

New member
Katılım
11 May 2006
Mesajlar
4,848
Reaction score
0
Puanları
0


Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6

9384345.jpg

Malzemeler
5 Adet patlıcan
500 gr kıyma
2 Çorba kaşığı margarin
1 kg yoğurt
6 Diş sarımsak
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber


Hazırlanışı

* Patlıcanları közleyip kabaklarını soyun.
* İnce ince kıydıktan sonra çatalla ezerek püre haline getirin.
* Margarini tencerede eritip kıymayı ilave edin.
* Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyerek kavurun.
* Hazırladığınız patlıcan püresini geniş bir tencereye alıp çok kısık ateşte ısıtın.
* Suyu süzülmüş yoğurt ve dövülmüş sarımsakları ilave edip yavaş yavaş karıştırın.
* Ilınınca servis tabağına alıp kıymalı karışımı üzerine yayın.
* Közlenmiş domates ve sivri biberlerle süsleyip servis yapın.
* NOT : Kıymayı kavururken 4-5 adet sivri biber ve ince kıyılmış 1 adet soğan da ekleyebilirsiniz.
 
ne güzel görünüyo ya...kız sana gelcem bana bundan yap:D
eline sağlık canım...
ama ciddiyim bak yap:D
 
ablacım bu patlıcan kabakları kabukları olmaya bide kaçdakka pişirecez bunu ?
oraya 50 dakka yazmışsın ama bu kaç derecede 50 dakka bide patlıcanlar kemer patlıcanmı düzmü ? başka sorum yok olursa rahatsız ederim :vur :biggrin
 
eline sağlık tarif süper
ama süre uzun insanlar korkar
biraz pratik olanlar 25 dakikada bitirebilir
afiyet olsun
10 üzerinden 9 :)
 
Geri
Üst