Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6

Malzemeler
5 Adet patlıcan
500 gr kıyma
2 Çorba kaşığı margarin
1 kg yoğurt
6 Diş sarımsak
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Hazırlanışı
* Patlıcanları közleyip kabaklarını soyun.
* İnce ince kıydıktan sonra çatalla ezerek püre haline getirin.
* Margarini tencerede eritip kıymayı ilave edin.
* Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyerek kavurun.
* Hazırladığınız patlıcan püresini geniş bir tencereye alıp çok kısık ateşte ısıtın.
* Suyu süzülmüş yoğurt ve dövülmüş sarımsakları ilave edip yavaş yavaş karıştırın.
* Ilınınca servis tabağına alıp kıymalı karışımı üzerine yayın.
* Közlenmiş domates ve sivri biberlerle süsleyip servis yapın.
* NOT : Kıymayı kavururken 4-5 adet sivri biber ve ince kıyılmış 1 adet soğan da ekleyebilirsiniz.