Alex'ten veda gerçekleri

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Alex'ten veda gerçekleri

Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılınca kendi isteğiyle mukavelesi feshedilen Alex de Souza, yaşananların perde arkasını anlattı. Kişisel internet sitesinden açıklamada bulunan Sambacı, sitemkâr konuştu. Başkan Aziz Yıldırım'ın odasına 16.15'te girdiğini, 16.18'de çıktığını belirten Brezilyalı yıldız, "Kulüp tarihindeki 8 yıllık varlığıma 3 dakikada karar verdi." dedi.

alex.jpg

-Fenerbahçe'de kadro dışı bırakıldıktan sonra kendi isteğiyle sözleşmesi feshedilen Brezilyalı yıldız Alex de Souza, yaşanan süreci ayrıntılarıyla anlattı. Ayrılışıyla ilgili kişisel internet sitesinden açıklamada bulunan Sambacı, gelişen olayları açıklığa kavuşturmak için böyle bir yöntemi seçtiğini kaydetti.
pazartesi.jpg

Pazar günü normal antrenmana katıldım. Pazartesi günü ise tesislere gittiğimde teknik direktörün odasına çağrıldım ve benim kadro dışı bırakıldığımı söyledi. Bunun karşısında da bir futbolcunun kadro dışı bırakılması için ancak disiplin kurallarına aykırı bir tavır olması gerektiğini ileri sürdüm. Ancak böyle bir durum yoktu, olamazdı da, bundan dolayı asıl sebebi öğrenmek istedim.

Teknik direktör bunun karşısında 'Ben teknik direktörüm ve takımın liderliği bende. Ama sen çok büyüksün ve kuvvetlisin. Seni planlarım içerisine alamam, bundan dolayı böyle bir karar aldım.' dedi. Bunun karşısında benim cevabım çok basit oldu: 'Tamam öyleyse. Bazı kararların alınması gerekiyor, ama ben başkana gideceğim, bakalım o ne diyor bu duruma.' dedim.
aykut.jpg

Başkanın (Aziz Yıldırım) odasına 16.15'te girdim ve 16.18'de de çıktım. Kulüp tarihindeki 8 yıllık varlığıma 3 dakikada karar verdi. Başkan, 'Evet, konuşabilirsin' dedi. Ben de teknik direktörün kadro dışı bırakılmamla ilgili kararını nasıl değerlendirdiğini sordum. 'Karar senin! İstersen ayrı çalışırsın istersen gidersin' şeklinde cevap verdi benim eski başkanım. Böylece de bitti. Zaten onlar istedi diye ayrı çalışmam veya benim takım içindeki varlığımdan endişelenmelerinden dolayı da böyle bir karar veremem.

Pazartesi günü bir basın açıklaması yapacağım ve böylece Fenerbahçe taraftarına daha açık olacağım. Brezilya'ya gidebilmem için bunları açıkça anlatmak zorundayım.

Ballı: Alex, bu şekilde gitmeyi hak etmedi

Fenerbahçe eski idari menajeri Volkan Ballı, Alex'in bu şekilde gitmesini 'Fenerbahçe tarihi için kara bir leke' olarak nitelendirdi. Radyospor'a konuşan Ballı, "Aziz Yıldırım'ı uyardık. Herkesi kucaklayın dedik. Ama insanlara saldırmaya ve karalamaya devam etti. Herkese iftira atıyorlar ama halkı kandıramazlar. Fenerbahçe taraftarı, Fenerbahçe'nin gerçek düşmanları kimler sorgulasın. Alex'e yapılan onursuzca muameleyi de kabullenemiyorum." yorumunda bulundu.

Kaleci Volkan sonunda patladı.

Kasımpaşa maçının ardından Alex ile kavga ettiği öne sürülen Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, bu iddiayı yalanladı. Brezilyalı futbolcu için veda tweeti atmaması eleştirilen tecrübeli file bekçisi, "Hoş geldin tweeti olur ama gidene hoşçakal tweeti olmaz. Takımca, kaptan Alex'e yakışır şekilde veda edeceğimizden şüpheniz olmasın." dedi.

'Kuyt'ın kulübünde isyan'

Fenerbahçe'nin Alex ile yollarını ayırması sadece Brezilya'da değil, birçok ülkede ses getirdi. Hollanda'nın Volkskrant Gazetesi, "Önce heykelini diktiler sonra gönderdiler" yazarken, "Dirk Kuyt'ın kulübünde isyan" başlığını atan De Telegraaf, "F.Bahçe'nin, Alex ile mukavelesini yırtması taraftarı isyan ettirdi." ifadelerini kullandı. Dagblad da "F.Bahçe, kulübün simgesi Alex'le ilişkisini kesti." yorumunu yaptı.

Yönetim, sessizliğini bozuyor.

F.Bahçe'de futboldan sorumlu Asbaşkan Ali Yıldırım, cuma günü Can Bartu Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek. Ali Yıldırım'ın, Alex'in kadro dışı kalması ve sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedilmesi süreciyle ilgili açıklamalar yapması bekleniyor. Bu arada, Kanarya, Avrupa Ligi C Grubu'nda Mönchengladbach ile oynayacağı maç için bugün Almanya'ya gidecek.
heykel.jpg

Ekli dosyalar

• alex.jpg
    alex.jpg
    43 KB · Görüntüleme: 388
böyle veda edilmemeli idi gitmesi pek koymadı ama böyle gitmesi... aykut kocaman bu durum senin eserin

Geri