"Alex'i Satın Gitsin!!!"

UmitcanKHO

New member
Reaction score
0
Ne Manita Ne ARaba , Saçı Sarı Kendi Kara Trabzon'
Milliyet Gazetesi spor yazarı Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin dün akşam Partizan ile oynadığı Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk maçını değerlendirdi.

Partizan karşısında Alex'in yanlış yerde oynatıldığını savunan Dilmen, "Alex’i sezon boyunca Selçuk’un yanında oynatmak istiyorsanız, Alex ile devam etmeseniz de olur. Satın gitsin..." dedi.

İşte Rıdvan Dilmen'in Milliyet Gazetesi'nde yer alan yazısı!..

Ciddi olunca

Sonuç rakibe göre değil ama oyuna göre iyi. Yeterli de. Fenerbahçe, Partizan’dan çok daha güçlü bir takım. Ancak dün gece ilk yarıda MTK maçlarının takımı kandırdığını gördük. Gayri ciddi bir oyun vardı. Rölanti bir tempoda başladılar. Rakip ise tam tersine çok istekli ve arzuluydu. MTK’dan da daha iyiydi.
En azından disiplinsiz orta saha ve savunmanın zaaflarını iyi değerlendirdiler. Disiplinsiz derken gayri ciddi ofsayt taktiğinden bahsediyorum. Savunmanın arkasına atılan her top tehlike yarattı. Bunların iki tanesini değerlendirip, iki tanesini kaçırdılar. İlk yarıya baktığımızda Fenerbahçe birbirine benzer dört pozisyon verdi.

İkinci yarıda ise aynı rakip karşısında aynı oyuncular duran bir topun dışında kalesinde sıfır tehlike yaşadı. Demek ki Fenerbahçe ikinci yarıda rakibini ciddiye aldı. İyi savunma yaptılar, top ayaklarına geçince ayağa oynayarak istedikleri gibi oyunu yönlendirip, koşmak isteyen rakibini yordular ve oyunun sonunu rahat getirdiler. Fenerbahçe son üç maçta dün geceki ilk 45 dakika hariç ciddiydi, sekiz gol attı, hiç yemedi, pozisyon dahi vermedi.

Aragones bilinen sisteminde devam ediyor. Yani geçtiğimiz yıllardan gelen. Sadece iki oyuncunun yerleri değişmiş. Sistem aynı olunca bu değişiklikler önemli gözükmeyebilir ama uzun vadede ciddi takımlara karşı sıkıntı yaratacaktır. Alex, Selçuk’un yanında, Semih de Alex’in pozisyonunda oynuyor. Dört gol atmasına, bir asist yapmasına rağmen Semih o bölgenin oyuncusu değil. Alex’i sezon boyunca Selçuk’un yanında oynatmak istiyorsanız, Alex ile devam etmeseniz de olur. Satın gitsin. Fenerbahçe’nin etkili olduğu dakikalara baktığımızda, Alex takım 2-0 geride olduğu için mecburen rakip ceza sahasına girerken becerisiyle penaltı yapıyor. Son bölümde savunmanın arkasına Güiza ve Burak’a müthiş toplar atıyor. Ceza sahasına yakın bölgede Türkiye’de bir numara. O yüzden sisteme tamam ama Semih ve Alex’in pozisyonlarına hayır.

Bu rakibe karşı 2-0 geriye düşmek ne kadar düşündürücüyse, 2-2’ye getirip, hatta galibiyeti kaçırmak da başarı. Bence Şampiyonlar Ligi hayırlı olsun.

Kaynak:Maraton

Alex forvetlerin arkasında oynar yoksa satın daha ii.

doğru söze ne denir:D

Alex ßreziLya'da FutboL Onarkende Forwet arkası Oynuyordu.Fenerbahçeye geLdiği zamanda Aragones dönemine Kadar ki zaman diLimindede Forwet Arkası Oynuyordu.Ancak Aragones Hucum futboLu seviyor bunu anLamak zor değiL..Kaç tane Teknik Direktör DepLasman MaçLarına Çift forwetLe Çıkıp AsıL Mevkisi Son adam oLan Oyuncuyu Forwet arkasında Oynatır yada gerçek mevkisi Forwet Arkası oLan ßi oYuncuyu ön Liberoda Oynatır...ßunLarı düşününce sistemin daha Çok mutasyona uramasını istiyoruz.Açık Konuşmak gerekirse Transferde $art oLdu artık.SeLçuğun Performansını Sezonun Tümüne yayamayacağından adım gibi eminim ki şu sıraLar Formda haLi ßiLe güven wermiyor bana ve Onun yedeği artık takımda KaLması kesinLeşn MaLdonadoya baktığımızda Oda fenerbahçede oynayabiLecek fenerbaçenin sistemine Ayak uydurabiLecek Yapıda ßir futboLcu oLmadığını görüyoruz.Nitekim Topu Rakip alanın ortasından Stopere atan ve hep geriye yada yanLamasına oynuyan ender topçuLardan ve hiçbir özeLLiği Yok gibi...Lafı fazLa uzattım ama şu haLiyle Fenerbahçenin zorLanacağı daha doqrusu KökLü takımLar kar$ısında zorLanacağı ßariz ßir Gerçek...​

Alex Forvet Ve Forvet Arkası Oynayan Bir Oyuncu Olduğu Gerçek Ama Gerekli Ön Libero Transferi Gerçekleşmediği Sürece Aragones'in O Bölgede Daha Çok Oynamalar Yapacağı Da Gerçek. Ama Şu Da Var Tabiki Aragones Neden Oynama Yapmak İçin Bu Maçı Seçti? Bence De Hatalı Bir Hareket Ama Aragones'in Anlatmak İstediği Olaysa Bence Şu. Ben O Bölgede Selçuk - Deniz İkilisi'ne Güvenmiyorum Ayrıca İspanya Milli Takımında O Bölgede Senna'nın Bir Diğer Özelliği Neydi Uzun Ve İsabetli Ara Pasları Ve Uzun Paslar Dağıtabilen Bir Oyuncu Ve Fener'de Bu Anlamda O Bölgede Alex Ve Emre Var Bana Göre Bu Tip Uzun İsabetli Pas Ve Ara Pasları Dağıtacak Oyuncu Ve Tercihini Alex'i Geri Çekerek Kullandı Bence De Hata Yaptı O Bölge'ye Emre'yi Alıp Alex'i Olması Gereken Yıllardır Alışılagelen Forvet Arkasında Oynatmalıydı Ama Olan Oldu Neyseki 2-2 Bitti Maç Ben Fenerbahçe'nin Gruplara Kaldığını Düşünüyorum Şimdiden...

Aslında o bölgede Maldonado ya yol verilip yeni bir transfer yapmaları lazımdı ama nedense bir gelişme yok..Gerçekten de Selçuk , Deniz , Maldonado yla bu iş olmaz..Aurelio yu çok ararız bu sene ...Allah tan dün akşam kötü sonçlanmadı...En azından tur biletini cebimize koyduk sayılır...Ama ilerisi için Selçuk ve Deniz in yanına iyi bir transfer şart...

alex olmasın fenerbahce hıcbısey yapamaz yaa

Geri