ALex PaRaDoKSu!!!

• Konbuyu başlatan SiR ReaLiST
  • Başlangıç tarihi
S

SiR ReaLiST

Guest
Alex Tartışması!..

Gündemde Alex var… Alex yok aslında!.. Sahada olmayınca başka türlü, olunca bambaşka… Eski sevgili gibi; ne 10'unla ne de 10'suz…

10893.jpg

"Günümüz futbolunda 10'ların önemi azaldı" muhabbeti vardır, "orta sahada oyunun iki yönünü de oynayan isimler ön plana çıktı" diye devam eder… Deco'dur, Lampard'dır, Gerrard'dır hayali kurulan oyuncu tipi… Ve soru şu, hayali kurulan oyuncuların hayali Turkcell Süper Ligi mi peki? Bir hikâye anlatayım, Oktay'ın kulağı çınlasın…

Bir kadın hayatının erkeğini aramış durmuş yıllarca… Etrafındakiler sormuşlar ne zaman bulacaksın, hayat bitiyor... O da "buldum" demiş! Peki, neden yalnızsın? "Çünkü ben onun hayatının kadını değilmişim…"

Bizdeki de o hesap, hayalinizin orta saha oyuncusunu arıyorsunuz ve buluyorsunuz da… Appiah geliyor, ama siz onun hayalindeki takım değilsiniz!.. Hayalinizdeki forveti arıyorsunuz, buluyorsunuz da, Anelka ama onun da hayali İngiltere… Ve o orada mutlu, Chelsea'de attığı golleri izlemekten fenalık geliyor bazen adama…

"Alex iyileşince Aragones ne yapacakmış?", "Kazanan takım bozulur muymuş?" Rıdvan Dilmen anlatıyor bunları uzun uzun, hem de en başından itibaren, şu cümleler yeterince özetliyor durumu, "Semih-Güiza-Alex üçlüsünden ikisi sahada olmalı. Ve biri Alex, diğerini de form durumu belirlemeli. Bence Semih şu an daha formda."

Bazı konuları ciddi ciddi aşmamız gerekiyor.. Hangi futbolsever maça yan pas izlemeye gider? "Maldonado'yu bir çıplak gözle izleyeyim" diye maça gideniniz oldu mu? Josico'dan gol atmasını bekleyeniniz?

Dilimize pelesenk ettik, "Alex koşmuyor!" Yıllar geçti sohbetler aynı, Maldonado'nun geriye oynamasına kızıyoruz, "niye ileri oynamıyor bu adam" diyoruz da, neden biz ileriyi görerek yazmıyor, konuşmuyor, düşünmüyoruz… Yan pas yapar gibi, aynı lafları söyleyip duruyoruz…

Alex, şu an ligimizin en afili topçusu! 10'suz bir Fenerbahçe, bir lig düşünmek komik… Bu tabloyu değiştirmek elde edilecek başarılarla ve genel olarak ligin kalitesinin artmasıyla mümkün… Alex gelinebilecek değil ama geldiğimiz noktanın özeti, 10 sene önce olsa 10'u da hayal ederdik sadece ama bugün onun hayallerini süslüyoruz vs..

Aynı parayı verenin aynı düdüğü çalmasının zor olduğu bir endüstride, rekabet koşullarının eşitlenmesini sağlamanın yolları üzerine kafa yormak gerekiyor… Ve asıl soru "Alex niye koşmuyor" değil, şu olmalı bence, "böylesine önemli bir adamı, istatistikleri alt üst eden Alex'i neden dünyanın dev takımları parayı basıp kadrosuna katmıyor?"

NTVSPOR
19 Kasım 2008 Çarşamba

Alexsi aLıp NapsınLar =) Günümüzde Koşan Prest Yapan Adama Yer Var...AlexLere Deqıl...

ßĻάςЌ ξάģĻę;3742016' Alıntı:
Alexsi aLıp NapsınLar =) Günümüzde Koşan Prest Yapan Adama Yer Var...AlexLere Deqıl...

o yüzden istatistikleri altüst ediyo ve o yuzden sızın oyun kurucu diye aldıgınız oyuncular tel tel dökülüyo:goz:

o yüzden istatistikleri altüst ediyo ve o yuzden sızın oyun kurucu diye aldıgınız oyuncular tel tel dökülüyo:goz:

O Yuzden Tüm ÖnemLi MaçLarda Kayıp...O Yuzden Kucuk MaçLarın Buyuk Adamı...(Devamını Ben Getireyim Dedim) :goz:

aLex 1970'Lerin döne yana aranıLan oyuncuLarının özeLLikLerine sahip bir futboLcu...
Ama şimdiLerde bu çok geride kaLdı.Mevkin ne oLursa oLsun koşucaksın,Forwet oLsanda savunmana Yardım ediceksin vb...
Buna en güzel Örnek bir İvan Cordoba...
Sağ bek ve stoper oynamasıona Karşın Forwet oyuncuLaruından biLe daha çok koşuyordu...

ßĻάςЌ ξάģĻę;3742056' Alıntı:
O Yuzden Tüm ÖnemLi MaçLarda Kayıp...O Yuzden Kucuk MaçLarın Buyuk Adamı...(Devamını Ben Getireyim Dedim) :goz:
iğneyi önce kendine sonra başkasına batırcaksın.bu ülkede başka takımların aldıgı basarısız sonucları başarı olarak kabul ettiğiniz surece türk futbolunun neden ilerlemdiğini daha iyi anlıyorum.sen başarılı olda bizde seninle övünelim.sen alex ten daha ii topcu getırde bende helal olsun diyim buyur hodri meydan:goz:

iğneyi önce kendine sonra başkasına batırcaksın.bu ülkede başka takımların aldıgı basarısız sonucları başarı olarak kabul ettiğiniz surece türk futbolunun neden ilerlemdiğini daha iyi anlıyorum.sen başarılı olda bizde seninle övünelim.sen alex ten daha ii topcu getırde bende helal olsun diyim buyur hodri meydan:goz:

aLexsin Modası Geçti Diyoz Adam AnLamıyorki...

Hala küçük maçların adamı deniyor ya bende buna şaşıyorum.

Yahu senin 10 numaran ne yapıyor?

Turkcell Süper Lig'de bile doğru düzgün oynamıyor.Ancak kendi sahandaki maçlarda lig sonuncusuna atıyor...

Şampiyonlar Ligi asist kralı olabiliyor mu?

:saskin:saskin Harikasın ne diyim . Küçük maçLarın Büyük adamı :clap ŞampiyonLar Ligi asist kraLı :durdurun Küçük maçLarın büyük adamı sizin maçLarınızda şov yapıyor :durdurun (hatırLa gecen sene inönüdeki maçı)
Anca TurkceLL süperLigte oynar Diye aşaLadiğniz Ligte kaç senede bir şampiyon oLuyorsunuz ?:victory
O zaman sizde Küçük Ligin Küçük takımısınız :durdurun

sen bi kere haddini bilerek konuşacaksın bunu ögren ilk önce alex gibi büyük oyuncuya bunu demen senin kör fanatik oldugunun ispatıdır alex daha geçen sene sizi sahanızda 2 gol attı şampiyonlar liginde yaptıgı asistler ve golleriyle takımı hep taşıdı çeyrek final oynamamızda büyük katkı sagladı bunlar hep büyük maçlardır gs ye karşıda hep ii oynadı ve bügüne kadar attıgı goller ve asistler ortadadır şampiyonlar liginde asist kralı olmuş bi adamdır NOKTA ayrıca gerard kaka gibi oyuncuların onun hakkında söyledigi söylerde ortadadır ona hayran kaldıklarını açıkladılar oyunuyla oyunu yönlerdirmesiyle onu izlemek büyük keyif sizin gibi kıskançları görmekse çok komik

aLex kaLitesini tartısamayaz biLe 3 sezonda
yaptıkLarı ortada ama öLe barca da ReaL de oynayacak adam diiL
bir LaLiga premier Lig macını izLerken görüoruz adamLar nsL pas
ve pres yapıo...
sdc teknik yetmio büyük LigLerde...

suan avrupanın en iyi oyuncuLarına bakarsak..
Kaka:hem teknik hem hızLı
C.RonaLdo:hem teknik hem hızLı
Messi:hem teknik hem hızLı

ne demek istediğimi anLatabiLdim heraLde...

Geri