Alex De Souza Türk Oluyor.

black06

New member
Reaction score
0
08fbalex.jpg

Fenerbahçe'nin Brezilyalı kaptanı Alex De Souza, istenirse sarı-lacivertli takımda kalacağını, imkanların oluşması halinde de Türk vatandaşlığına geçebileceğini söyledi.

Hilton Exhibition-Convention Center'daki ''Lüks Markalar Fuarı''nın açılışına katılan Alex, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

F.Bahçe formasıyla 189 maçta 120 galibiyet yaşayan, 93 gol atıp 101 asist yaparak rekorları parçalayan Alex, Türk statüsünde oynamaya hazır.

TC vatandaşı kimliğine ‘Ali Eksi’ ismini yazdırmayı düşündüğünü arkadaşlarıyla paylaşan Alex, 20 Haziran 2004 tarihinde F.Bahçe’ye transfer olmuştu.

Top federasyonda

Türk statüsünde oynamak için gereken 5 yıllık süreyi dolduran Alex, şimdi F.Bahçe’nin Federasyon’a yaptığı başvurunun cevabını bekliyor. Alex’in Ali olmasıyla bir yabancı transfer etme hakkı daha doğacak olan F.Bahçe ise yeni bir dünya yıldızı transfer etmek için düğmeye bastı.

Türk vatandaşlığına geçeceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, ''5 yıldır Türkiye'deyim, bu olabilir ama şu an bilemiyorum'' diyen Alex, Fenerbahçe Kulübü'nün böyle bir teklifle gelmesi halinde ne cevap vereceğinin sorulması üzerine de, ''Benim için problem yok. Türkiye'yi çok beğeniyorum. Bunlardan önce benim ekmek param da var. Kontratıma bakmak lazım. Fenerbahçe isterse ben kalırım, imkanlar da oluşursa Türk olurum. 40 yaşında gitmem gerekirse 40 yaşında giderim'' diye konuştu.

Alex, Hilton Exhibition-Convention Center'daki ''Lüks Markalar Fuarı''nın açılışını, Harley Davidson Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Tanay ile birlikte kurdele keserek yaptı.

Bu arada Alex ve eşi, açılış öncesinde evlerinden uzun bir beyaz Hummer araç ile Hilton'a getirildi.

Alex, açılış sonrası fuarı gezdi. Fenerbahçe Yelken Şubesi'nin standını da ziyaret eden Alex, Harley Davidson motorlarla basın mensuplarına poz verdi.

AA

İnşallah olur alex Gibi Bir topçuya Milli takımın ihtiyacı war

Fener'de Bir bununla Carlos Türk olamadı Zaten .
Fener Tarihinin en Başarılı Topçusuda bırakın Türk olsun .
:durdurun

Türkiye tarihinin en başarılı yabancısı topçusu de bari.

Bu arada milli takımda oynayamıyor çünkü daha önce Brezilya milli takımında oynadığı için.

yabancıların milli takıma girmesine karşıyım,milli heyecanı bozuyorlar bence

Alex gibi bi futbolcu Türk olursa Milli takım coşar

ya ne milli takımından bahsediosunuz,
adam Brezilya milli takımına 60 maçın üzerinde katıldı,kaptanlık bile yaptı :)

Türk olmasının en büyük avantajı bir yabancı kontejanı daha açılması olur ayrıca Alex gibi kalitesi tartışılmaz bir futbolcunun Türk kimliğini istemesi herkes için gurur verici olmalı...

Türk olmasının en büyük avantajı bir yabancı kontejanı daha açılması olur ayrıca Alex gibi kalitesi tartışılmaz bir futbolcunun Türk kimliğini istemesi herkes için gurur verici olmalı...

Ne kadar saçma bir Cümle .
Adam Türk Pasaportu Taşıyacak ama Ben Gurur Duyucam .

Adamın Türk olmasının nedeni 6+2'den 1 Yabancı Topçuyu çıkarmaktır .
Adam Türk oluyorsa Sanki Vergi mi veriyor ?
Adam Türk oluyorsa Sanki Türkiye adına Barış Elçisi mi Oluyor ?

1Adamın Türk olmasının nedeni 6+2'den 1 Yabancı Topçuyu çıkarmaktır .
2Adam Türk oluyorsa Sanki Vergi mi veriyor ?
3Adam Türk oluyorsa Sanki Türkiye adına Barış Elçisi mi Oluyor ?

1-Fenerbahçe'nin başarısı için
2-Türkiye'de Sporcuların hiçbirinden zaten vergi alınmıyor
3-brezilya ile aramızda bi sorun mu var ki barış elçisine ihtiyacımız olsun :) :)

1Adamın Türk olmasının nedeni 6+2'den 1 Yabancı Topçuyu çıkarmaktır .
2Adam Türk oluyorsa Sanki Vergi mi veriyor ?
3Adam Türk oluyorsa Sanki Türkiye adına Barış Elçisi mi Oluyor ?

3-brezilya ile aramızda bi sorun mu var ki barış elçisine ihtiyacımız olsun :) :)

+ rap 1907 :D:D:D

1 - Fenerbahçe'nin başarısı için ( 6+2'den 1 Yabancı Topçu çıkartmak için )
Tabi boşalan yerleri Fener Yabancı Topçu ile doldurur .
Bunuda bir nevi başarı için sayabiliriz .
2 - Türkiye'deki vergi sistemi Futbol için Kurum Bazındadır .
Kulüp vergi öder oda topçuların Transferlerindeki ücretleri açıklarken 5-10-15 Milyon € derken , Vergi İdaresine 100-150 Bin € bazında bir ücret bildirirler .
( yabancı topçularında 0 Vergi sistemi olduğu için Türkiye'yi seçtiğinide unutmayalım - Elano - Santos Son örnekler )
Vergimi veriyor derken Ülke Ekonomisine katkımı yapıyor anlamındadır .
:001_rolleyes:
3 - Barış elçisi derken Angelina Jolie Gibi :durdurun Dünya turuna çıkıp Barış elçiliğimi yapacak diye kast ettim .
Gitsin Unisef'te Türk Barış Ataşe'si olarak çalışsın .
Yoksa Brezilya ile sorunumuz olmadığını biliyorum .

Neyse çok yazdım yeter .
Fenerliler Heykelini Diksin .
Alsınlar Tepe Tepe Topçuluk yaptırsınlar .

Hea Kurduğun cümlenin hala Saçma - Sapan bir Cümle olduğunuda belirtiyim .
Topçunun biri Türk olduğu için Gurur felan duymam .

EDiT :

Türk olan Futbolcu Brezilya milli takımının kaptanlığını yapmış biriyse ben gurur duyarım...

Genelleme Yapma O Zaman . . .
Kendi Adına Konuş

:hhmencool:

Türk olan Futbolcu Brezilya milli takımının kaptanlığını yapmış biriyse ben gurur duyarım...

milli takımda oynayamaz sadece türk statüsünde oynayabilir ve bence hemen yapılmalı bunu en cok hakeden oyunculardan biri ve tahminim aynı performansta en az dort bes yıl daha oynar gibi geliyor cunku deli gibi kosmasına gerek yok topu kosturuyor kocum benim...

Bence Türk FeLan yapmaya gerek yok!

Sezon sonu gönderiLmeLi. . .

Milli takımda oynadığı için 8 senede Türk olabiliyor ancak . . .

Geri