'alevi-sünni çatışması için silah dağıtıldı'

biosx

New member
Reaction score
0
129785180.jpg

'ALEVİ-SÜNNİ ÇATIŞMASI İÇİN SİLAH DAĞITILDI'
Başsavcı Cihaner ve Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanı Gençoğlu'nun da bulunduğu 10'u tutuklu 14 kişi hakkındaki iddianamenin ek dosyalarında, korkunç iddialar bulunuyor...

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinin kabul ettiği, aralarında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu'nun da bulunduğu 10'u tutuklu 14 kişi hakkındaki iddianamenin ek dosyalarında, İliç'te bir köyden ''Osman'' adlı kişinin, 1994 yılında ''muhtemel Alevi-Sünni çatışmasında kullanılmak üzere mühimmat dağıtıldığı'' ileri sürerek, yaşanan sürece ilişkin verdiği bilgiler yer alıyor.

13. klasörde 254-256. sayfalarda yer alan bilgilere göre, mühimmatlara ilişkin İliç İlçe Jandarma Komutanı ile görüşen ''Osman'' adlı kişi, can güvenliği nedeniyle ifade vermeye Cumhuriyet savcılığına ya da jandarma karakoluna gidemeyeceğini belirterek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yılmaz Sandal'ın ''istediğiniz bir yerde görüşelim'' teklifi üzerine, köye sivil olarak gelmeleri halinde görüşebileceğini söylüyor.

İliç Cumhuriyet Savcısı Eren Budak'ın bilgisi dahilinde gerçekleşen görüşmede ifade veren kişi, ''1994 yılında köye çuval içinde çeşitli mühimmat getirildiğini, bazı silahların da tren ile geldiğini, silahlardan köylülerin hepsinin haberdar olduğunu ve silahlar dağıtılırken 'çıkması muhtemel Alevi-Sünni çatışmasında' kullanılacağı yönünde konuşulduğunu'' öne sürüyor.

Köye getirilen mühimmatlar arasında ''lav silahı, roketatar, uzun namlulu mavzer ve el bombalarının bulunduğunu'' anlatan bu kişi, kendisine de 1 adet oval ve yüzeyi pürüzsüz siyah renkli el bombasının verildiği, bir müddet kendisinde kalan bombayı daha sonra rahatsızlık hissederek muhtarın kardeşine verdiğini iddia ediyor.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında sürekli silah ve mühimmat bulunduğu yönünde haberlerin basında yer alması üzerine köylülerin evlerinde saklanan silah ve mühimmatın toplanarak, köye ait bir araziye çuval içerisinde Orhan K. tarafından gömüldüğünü öne süren şahıs, köyde yaşananların şu an köy muhtarı, Mehmet A, Orhan K, Ömer K. ve Şaban Y. tarafından organize edildiğini savunuyor.

İliç İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yılmaz Sandal'ın, anlatılanların adli mercilere intikal ettirileceğini söylemesi üzerine bu kişi, ''tehdit altında olduğunu, başına bir şey gelmesi halinde sorumluların isimlerini verdiği kişiler olduğunu, keçilerini sattıktan sonra köyden ayrılacağını ve bu kişilere yönelik yapılacak operasyonun da kendisi köyden ayrıldıktan sonra yapılmasını'' talep ediyor.

''SİLAH KAÇAKÇILIĞI'' İDDİASI

İliç Cumhuriyet Savcısı Eren Budak, yaşananlar üzerine Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'e danışarak, konunun hangi yasa hükmü kapsamında değerlendirmesini sorduğu belirtilen klasörlerde, Cihaner'in de olayın ''silah kaçakçılığı'' kapsamında değerlendirilmesi tavsiyesinde bulunduğu kaydediliyor.

Daha sonra konudan dönemin Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın haberdar olmasının ardından İliç Cumhuriyet Savcısı Eren Budak'ı arayan Şanal'ın, konuya ilişkin bilgi istediği ifade ediliyor.

Şanal'ın, ''silahların halka veriliş tarzı ve söylenen sözler dikkate alındığında, halen yargılaması ve soruşturması devam eden Ergenekon Terör Örgütü faaliyetlerinden birinin olma ihtimalinin kuvvetle muhtemel olmasını dikkate alarak'' soruşturmaya Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığının re'sen el koyduğunu bildirdiği kaydediliyor.

Osman Şanal'ın, ayrıca soruşturma dosyası ile ilgili her türlü ani gelişmeden haberdar edilmeyi, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığının vereceği sözlü ya da yazılı talimatların, yasal işlemlerin yerine getirilmesini istediği belirtiliyor.

CİHANER İSE BİLGİ VERİLMEMESİNİ İSTEDİ

İliç Cumhuriyet Savcısı Budak'ın da, bunun üzerine Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'e yazı yazarak, kendisinin ''silah kaçakçılığı'' kapsamında değerlendirmesini söylediği konuya Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından re'sen el konulduğunu bildirdiği ve konuya ilişkin yaşadığı tereddütün giderilmesini talep ettiği anlatılıyor.

Bu gelişmeler üzerine Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de, Erzincan Jandarma Komutanlığına yazı yazarak, ''Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığın yürüttüğü söz konusu soruşturmada Başsavcılığın bilgi ve onayı olmadan hiçbir adli ve idari birime bilgi verilmemesini ve hangi merciden gelirse gelsin arama, gözaltı gibi taleplerin yerine getirilmeden mutlaka Başsavcılığa bilgi verilmesini'' istediği kaydediliyor.

Yahu türkiyede halen sunniler ve aleviler birbirinden nefret mi ediyor>? hic anlamis degilim
ve hangi salaklar ellerine silah verilince bosu bosuna savasacakla? yahu biz afrikali zencilermiyiz, adamlara yillar boyunca avrupalilar tarafindan silah verildi ve gereksiz yere herzaman savas yaptilar.

bu olamaz kesinlikle olamaz, düsüncesi bile yanlis

güzel yurdumun hiç bir yerinde alevi ile sünni- kürt ile türk,başörtülü ile başı açık arasında zerre kadar sürtüşme değil yan gözle bakma bile olmaz normalde.. normalde diyorum çünkü işte bu türden provakatörlerin eli olmadığı müddetçe ...

12 eylül öncesi olduğu gibi maraşta çorumda olduğu gibi ,gider önce türk yada sünni mahallesinden birini vurursun, vuranın alevi olduğu yalanını atarsın,ardından gider alevileri silahlandırısın ,sünnileri aleviye saldırtırken aleviyide kaşırsın iki gücü çarpıştırıp,ardından her iki grubuda içei alır orda iyi kaynatırsın,çaputu çıkana kadar doğrarsın, işkencelerle devletine küstürüsün, al sana eşkiya imalatı nasıl olur gösteririsin.

hep böyle oldu.. vuran aynı güç vurduran aynı güç yargılayan aynı güç,karşıya geçip sırıtan aynı güç,aradan zaman geçince o çarpıştırılan 2 grubu birleşitirp,yeni bir düşman üzerine salan aynı güç...

örnek; dün chp ile mhp kan davalı idi.. bugün ikiside aynı kaptan yemleniyor ve düşman islam...!!! adınıda irtica koymuşlar ,pişirip pişirip millete sunuyorlar.. fadimeler müslümler yurtlara öğrenci evlerine silah koymalar,darbeye hazırlanıp kumpas planlamalar...

tekrar söylüyorum.. bu millet o tütünü içimiyor, o yemeği yemiyorr.. o filmide biz çok gördük izlemiyoruz....sinema kapalı..

Alevilerin sunnilerin birbirini sevmediği diye bişi yok arkadaşlar .. Yapmayın gözünüzü seveyim ..
Bi kaç kendini bilmez çıkıyo ortalığa bizim milletimizde koyun misali takılıyor peşine ....
Size yemin ediyorum dışardan bize müdahele olmasın gül gibi geçinir gideriz kardeş kardeş.
Biliyorlarki türkiyede karmaşa olmasın türkiye süper güç olacak ... Bunca kargaşanın kardeş kavgasının başlıca sebebide budur

Ya TÜRK kürt çatışmasını anlarımda bu alevi-sünni çatışması neyin nesidir Allah aşkına.Benim neredeyse alevi arkadaşlarım sünnilerden çok.Türkleri kendi içlerinde parçalamak hangi densizin haddine:S

güzel yurdumun hiç bir yerinde alevi ile sünni- kürt ile türk,başörtülü ile başı açık arasında zerre kadar sürtüşme değil yan gözle bakma bile olmaz normalde.. normalde diyorum çünkü işte bu türden provakatörlerin eli olmadığı müddetçe ...

12 eylül öncesi olduğu gibi maraşta çorumda olduğu gibi ,gider önce türk yada sünni mahallesinden birini vurursun, vuranın alevi olduğu yalanını atarsın,ardından gider alevileri silahlandırısın ,sünnileri aleviye saldırtırken aleviyide kaşırsın iki gücü çarpıştırıp,ardından her iki grubuda içei alır orda iyi kaynatırsın,çaputu çıkana kadar doğrarsın, işkencelerle devletine küstürüsün, al sana eşkiya imalatı nasıl olur gösteririsin.

hep böyle oldu.. vuran aynı güç vurduran aynı güç yargılayan aynı güç,karşıya geçip sırıtan aynı güç,aradan zaman geçince o çarpıştırılan 2 grubu birleşitirp,yeni bir düşman üzerine salan aynı güç...

örnek; dün chp ile mhp kan davalı idi.. bugün ikiside aynı kaptan yemleniyor ve düşman islam...!!! adınıda irtica koymuşlar ,pişirip pişirip millete sunuyorlar.. fadimeler müslümler yurtlara öğrenci evlerine silah koymalar,darbeye hazırlanıp kumpas planlamalar...

tekrar söylüyorum.. bu millet o tütünü içimiyor, o yemeği yemiyorr.. o filmide biz çok gördük izlemiyoruz....sinema kapalı..

iyi söylemişsin de biraz yanlış söylemişsin.

maraşta, çorumda, sivasta, malatyada hangi alevinin eline silah verilmiş te hangi alevi bir sünniyi katletmiş?

eğer öyle olsaydı maraşta evinde oturan masum insanlar silahla, baltayla, satırla, keserle öldürülemezlerdi.

mhp ve chp aynı kaptan yemlenmezler. yemlense yemlense "HAYVANLAR" yemlenir. eğer bu iki aprtiye ve o parti üyelerine "HAYVAN" diyorsan onlarında sana diyecek 2 çift lafı vardır eminim.

ve şimdi çıkıp bu laflarının "KAF DAĞININ ÜSTÜNDEN SÖYLENEN YÜKSEK PERDEDEN LAFLAR" olduğunu söylersen buna ancak o dağda yaşayan zümrüd-ü anka kuşları güler

ayrıca mhp ve chp nin şu anda yakınd urma sebepleri aynıdır. vatan sevgisi. ama sizin zihniyenizin bu meseleden uzak olduğunu bilmeyen yok.

iyi söylemişsin de biraz yanlış söylemişsin.

maraşta, çorumda, sivasta, malatyada hangi alevinin eline silah verilmiş te hangi alevi bir sünniyi katletmiş?

eğer öyle olsaydı maraşta evinde oturan masum insanlar silahla, baltayla, satırla, keserle öldürülemezlerdi.

mhp ve chp aynı kaptan yemlenmezler. yemlense yemlense "HAYVANLAR" yemlenir. eğer bu iki aprtiye ve o parti üyelerine "HAYVAN" diyorsan onlarında sana diyecek 2 çift lafı vardır eminim.

ve şimdi çıkıp bu laflarının "KAF DAĞININ ÜSTÜNDEN SÖYLENEN YÜKSEK PERDEDEN LAFLAR" olduğunu söylersen buna ancak o dağda yaşayan zümrüd-ü anka kuşları güler

ayrıca mhp ve chp nin şu anda yakınd urma sebepleri aynıdır. vatan sevgisi. ama sizin zihniyenizin bu meseleden uzak olduğunu bilmeyen yok.

1-ben illa aleviye silah verildi demek istemedim,bir olayı anlatmak istedim sıralamsına takılman bile olaya ne kadar uzak olduğunun resmidir.. hadi değiştireyim, şöyle olsun;'' bir sünniye bir silah verdirip bir aleviyi öldürtürler'' şeklinde sıralam değişmiş olsun... rahatladınmı? ben olayları çıkartanların provakatörler olduğunu anlatmak istedim.. sen uzak kalmışsın.. seninkine öküz altı buzağı aramak denir. lafın başı sonu değil,anlatılmak istenen önemli.. bunu ilkokul çocuğu anladı ama sen takılmışsın...

2-ne chp ne mhp ye yemlenme lafından hakaret anlamı geçmedi ..aynı kaptan aynı düşünceden beselniyorlar anlamında kullandım. bunu sende iyi bilirsin ama,daha önceden sıkıntın olduğu için illa bişeyler bulmuş ta suçüstü yapmışsın gibi bir havay sokma kendini.. çok rahatsız olduysan bu kelimeden ,maksadını aşmış görünüyorsa değiştirmekten gocunmam.. şu haliyle bile rencide edici görünüyorsa özür dilerim ..bu beni incitmez bilakis yanlış anlaşılmadan korur sanırım.

3-büyük harferle alıntıladığın o benim başka bir mesajımdan alıntıladığın cümleyi bile sana ezberlettirmiş olmam, bana zevk verdi. şu forumda klişe boyutunda vecizelerim kulaklarda kaldı ve hala dolaşıyorsa ne mutlu bana... rahat ol kardeşim,benim senle sıkıntım yok.. konuya eğilmek lazım..

1-ben illa aleviye silah verildi demek istemedim,bir olayı anlatmak istedim sıralamsına takılman bile olaya ne kadar uzak olduğunun resmidir.. hadi değiştireyim, şöyle olsun;'' bir sünniye bir silah verdirip bir aleviyi öldürtürler'' şeklinde sıralam değişmiş olsun... rahatladınmı? ben olayları çıkartanların provakatörler olduğunu anlatmak istedim.. sen uzak kalmışsın.. seninkine öküz altı buzağı aramak denir. lafın başı sonu değil,anlatılmak istenen önemli.. bunu ilkokul çocuğu anladı ama sen takılmışsın...

2-ne chp ne mhp ye yemlenme lafından hakaret anlamı geçmedi ..aynı kaptan aynı düşünceden beselniyorlar anlamında kullandım. bunu sende iyi bilirsin ama,daha önceden sıkıntın olduğu için illa bişeyler bulmuş ta suçüstü yapmışsın gibi bir havay sokma kendini.. çok rahatsız olduysan bu kelimeden ,maksadını aşmış görünüyorsa değiştirmekten gocunmam.. şu haliyle bile rencide edici görünüyorsa özür dilerim ..bu beni incitmez bilakis yanlış anlaşılmadan korur sanırım.

3-büyük harferle alıntıladığın o benim başka bir mesajımdan alıntıladığın cümleyi bile sana ezberlettirmiş olmam, bana zevk verdi. şu forumda klişe boyutunda vecizelerim kulaklarda kaldı ve hala dolaşıyorsa ne mutlu bana... rahat ol kardeşim,benim senle sıkıntım yok.. konuya eğilmek lazım..

ben bir mesajımda fetullah abd nin kucağında derken durmayıp pturmayıp bu mesajımı şikayet eden zihniyete bakın hele. gocunmazmış ta incinmezmiş te...

senin nasıl bir bbp li olduğunu bilmeyen yok.

hem o benim başka bir mesajından alıp buraya yazdığım veciz laf değildir. olösa olsa kendsini beğenmişliğin tavan yapmış halidir.

sıralama yaparken mantık hatası yapmayınız, mantıklı düşünüp mantıklı cevap veriniz. Alevilerin elinde silah olsa dahi kolay kolay saldırmaz taaki kendilerini savunmak durumunda kalmayana kadar yani alevilerin önünde provakatör sıpanın biri din elden gidiyor dese tekbir getirse hiç bir alevi gaza gelipte can yakmaz ...Adamlar toplum psikolojisini çok iyi biliyor silah dağıtıyorsada ona göre dağıtıyor mantıklı olalım mantıklı düşünelim....

kimisi aynı kaptan içer kimiside yedikleri kaba pisler ,kardeş ile kalleşin ayrımını iyi yapmak lazım.

Ergenekon üzerinden yandaş medyanın "günah çıkarma" modası aldı başını gidiyor...

Bakalım bunların yaptıgı hangi olaylar ergenekonun başına kalmış...

-sivas katliamı

-maraş katliamı

-papa süikasti

-ugur mumcu cinayeti

-hrant dink süikasti

-ülkedeki bombalamalar

-hizbullah

-Atatürk heykeline baltalı saldırı

-.....................................

Bulmuşlar bir günah keçisi bütün pisliklerini temizlemeye çalışıyorlar... Biraz yavaş... Gerçek ve komedi arasındaki ince çizgiyi kaçırmayalım...

bu osman 16 yıldır nerde yaşıyorduda şimdi ortaya çıkttı. bu sanaryolara inanlara şaşıyorum.

memleketi bir birine düsürdüler be

Aleviler peygambere dil uzatmazsa , sünnilerde provakatörlere kapılmazsa bişey olmaz ...
Sözlerim tüm aleviler için değil ama içlerinde alevilik alevden gelir diyenleri duydum , Ali peygamberdir diyenleri duydum bunlar sakat şeyler ...
Mum söndü vs de hurafe sünniler de böyle şeylere kapılmasın sakın...
Sünniler alevileri katletmiş gibi konuşan zerkliye ...
Sünni doğu anadolu kürtleri vatana bağlıyken alevi tunceli kürtleri neden dağda ? söyler misin...

Aleviler peygambere dil uzatmazsa , sünnilerde provakatörlere kapılmazsa bişey olmaz ...
Sözlerim tüm aleviler için değil ama içlerinde alevilik alevden gelir diyenleri duydum , Ali peygamberdir diyenleri duydum bunlar sakat şeyler ...
Sünni doğu anadolu kürtleri vatana bağlıyken alevi tunceli kürtleri neden dağda ? söyler misin...

Yahu bu artık saçmalama boyutunu aşmış ne diyorsun sen aleviler beygambere dil uzatmazlar bir alevi olarak besmele çekerken bile ya muhammed ya ali diye besmele çekeriz sen hiç birşey bilmeden ne konuşuyorsun ben çorumluyum hemşerim 80 olaylarını en yakından yaşayan bizim ailelerimiz sünnilere camilerde aleviler kafir dinsiz öldürün deyip eline silah verip gönderenleri herkez biliyor mum söndü olayına değinmişsin buda senin zihniyetini ortaya koymuş zaten fetoşu savunan biriyle tartışmaya bile girmeye gerek duymuyorum sadece bilmediğin konular hakkında yorum yapmazsan en sağlıklısı bu olur

İntikam hırsı ile gözü dönmüş yobaz molla tayfası Mustafa Kemal'in ordusundan intikam almak için şu çirkin senaryoyu bile onlara malediyor ya....

Yazıklar olsun....

Dur bakalım gün gelir hesap döner belki.....

Sinsi bir karşı devrim hareketi içinde kişiler tarafını seçmek zorunda bırakılıyor...

Alevi ve sünniler arasındaki uçurumu daha fazla açma çabasını Türkiye cumhuriyeti ordusu üzerinden yürüten bu kadar zeki ve kararlı iç düşman ile Ne Türkiye cumhuriyeti nede onun ordusu daha önce karşılaşmadı..

Yahu türkiyede halen sunniler ve aleviler birbirinden nefret mi ediyor>? hic anlamis degilim
ve hangi salaklar ellerine silah verilince bosu bosuna savasacakla? yahu biz afrikali zencilermiyiz, adamlara yillar boyunca avrupalilar tarafindan silah verildi ve gereksiz yere herzaman savas yaptilar.

bu olamaz kesinlikle olamaz, düsüncesi bile yanlis

12 eylül 1980 de birileri silah verdi gençlere onlarda amaçsız ve umarsızca birbirlerini vurmadılarmı.o gün komünist faşist diye vurdular şimdide alevi sünni diye vururlar.hatta zorlasan var ya galatasaray fenerbahçe davasına bile vururlar

SENİ SENİN TEZLERİNLE ÇÜRÜTMEK BENİM İÇİN BİR ZEVK.

ABDULLAH ÖCALAN:Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi Ömerli (Amara) köyünde doğdu. Babası Ömer Kürt, annesi Öveyş iseTürk kökenliydi.

KENDİSİ ŞAFİ KÜRTTÜR. YANİ SÜNNİ KÜRT.

VE TABİ KARDEŞİ OSMAN ÖCALAN.

ŞEMDİN SAKIK: ŞAFİ KÜRTTÜR.

ÖRNEKLER ÇOĞALTILABİLİR. ÇOĞALTILIRSA SABAHA KADAR SÜRER.

BUNLAR MI VATAN BAĞLI KÜRTLER?

VE ALEVİLİKLE ALAKALI SORUNA GELİRSEK. MADEM ALEVİLİKLE DAĞA ÇIKMAYI BİR TUTUYORSUN BAK BAKALIM ADANA, MERSİN, MUĞLA, ISPARTA, DENİZLİ, AMASYA, TOKAT, TRABZON, SAMSUN, KIRŞEHİR, YOZGAT V.B İLLERDEN KAÇ TANE ALEVİ TERÖRİST ÇIKMIŞ KAÇ TANE ALEVİ ŞEHİT ÇIKMIŞ. BU İLLERDE ALEVİ YOK DEMEYİN ÇÜNKÜ HEPSİNDE CİDDİ MİKTARLARDA YERLEŞİK YANİ ORANIN YERLİSİ ALEVİ VARDIR.

YA DA DAHA KOLAYI YAKALANAN YA DA ÖLDÜRÜLEN PKK LILARA BAK BAKALIM KAÇ TANESİ SÜNNİ KAÇ TANESİ ALEVİ.

TABİ DAĞA ÇIKTIKTAN SONRA ALEVİ YA DA SÜNNİ OLMASI NE FARKEDER. ŞEREFSİZİN ALEVİSİ SÜNNİSİ OLMAZ. ŞEREFSİZ ŞEREFSİZDİR.

NE YANİ POLİS YA DA SAVCI OLSA BİR ALEVİ KARŞISINA ALEVİ BİR KATİL ÇIKSA AFF MI ETMESİ GEREKİYOR. TAM TERSİ CEZANIN MİSLİSİNİ VERMESİ GEREKİYOR.

YANİ SADECE LAF OLSUN DİYE KONUŞUYORSUNUZ. BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMAK DİYE BUNA DENİYOR.

DEVAMLI BURUN ÜSTÜ ÇAKILIYORSUNUZ.

VE SON OLARAK MARAŞ'TA, ÇORUM'DA, SİVAS'TA, MALATYA'DA ALEVİLER KENDİ KENDİNİ KESİTİ, YAKTI, VURDU ÖLDÜRDÜ. BU KADAR SALAK MİLLET YANİ BU ALEVİLER.

bu yorumuna yanlışlıkla teşekkür ettim....
formun paneline giriş yapabilen yetkililere burdan sesleniyorum..
ettğiğimiz teşekkürü geri alma butonu koyarmısınız forma...

Hz Ali efendimizi peygamber görenler sahte alevidir..
BEN ALEVİYİM VE SUNNİ YAŞANTISINI GÖRDÜKÇE , ALEVİ DOĞDUĞUM İÇİN ALLAH'IMA HERGÜN ŞÜKREDİYORUM...
hala senin gibi mum söndü saçmalığını burada dile getiren beyni yıkanmışlar var....
konuyu saptırıp nereye getireceksin merak ediyorum...
ayrıca dağda kim bu cumhuriyete karşı babamda olsa canı cehenneme ..
dağda askerime kurşun sıkan bizden değildir...
bu arada , tunceli kürtleri alevidir kabul... peki geriye kalan dağdaki sünni kürtlere nediceksin !!!!
onlarda senin gibi sünni...
ne iş ?

peki ya hizbullah ????
onlarda sünni?
bi yorum yapmadan önce 3 defadüşün ...
kapasite meselesi ..
ayık ol!!!

Geri