Alevi kavgası!

zerkli

New member
Reaction score
0
faşizm uygulayandan uygulanana bulaşan bir hastalı
AKP ile CHP arasında yaşanan Dersim kavgası iki partinin genel başkanlarının yaptıkları açıklamalarla yeni bir boyut kazandı.

Siyasette şimdi de Alevi kavgası başladı. CHP lideri Baykal'ın 'Alevilerden sana fayda yok başka kapıya' dediği Başbakan Erdoğan bugün grup toplantısından CHP Lideri Baykal'a yanıt verdi.

Alevilerin CHP'nin arka bahçesi olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, 'Ana muhalefet lideri de kendi genel başkan yardımcısının sözleri karşısında şaşkına düşmüş, yine pervasızca yine Ak Parti’ye saldırıyor. Tepkileri manipüle etmeye çalışıyor. 60 yıl öncesinden medet umma. Alevilerden sana hayır yok. Sen o kapının bekçisi misin? Alevilere CHP’nin kapılarını kapatırken sen değil miydin? Ahmet Gülyüz Ketenci’yi seçtirinde, işte İstanbul İl Başkanlığı’na seçtiğimiz arkadaşımız hem Türk hem sunidir. Diyerek mutlulukla verdiğiniz beyanat unutulmadı sayın Baykal.

Hem Kürt, hem alevi vatandaşları partinizden dışladınız. Onları istifaya zorlamadınız mı? Sizin ne kadar hizipçi olduğumuz dillere destandır. İyi tanınırsınız.'dedi

ERDOĞAN'A BEKÇİ YANITI

Başbakan Erdoğan'ın bu sert sözlerine Deniz Baykal grup toplantısında aynı sertlikle yanıt verdi.

İŞTE BAYKAL'IN O AÇIKLAMALARI

Bana 'kapının bekçisi misin?' dedin. O kapıyı sahipsiz mi sandın? O kapının sahibi var, Hz. Ali’den Mustafa Kemal’e kadar. Bizde kendi çağımızda onların izinde bekçilik yapmaya devam ediyoruz. Elbette o kapıdan fitneye fesata izin vermeyeceğiz.

Sen daha dün Karacaahmet'te cemevlerinin yıkılması için talimat veren belediye başkanı değil misin?

Başbakan son zamanlarda tekrar yargıya, yargı kurumlarına yönelik anlayışını yansıtan ifadeler kullanmaya başladı. En son olarakta Danıştay’a diyor ki, bu kadar ideolojiktir. Senin zaten baştan aşağı düşüncen ideolojik.

Senin bu konuya girişinin temelinde neyin yattığını millet çok iyi biliyor. İşine gelmeyince yargı organlarına her türlü suçlamayı yapıyorsun. Yardımcısı da demiş ki bayramdan sonra bende yokum Danıştay’da yok demiş. Danıştay 1859’dan beri var, seni bilemem.

Telefon dinleme mevzusu halkımız tarafından çok iyi anlaşıldı. Geçenlerde bir Rus gazeteci Irak'ı çökerten Telekom'dur denildi, telekulaktır denildi. Türkiye'deki dinleme olaylarının ise kanunsuz, hukuksuz yapıldığı dinlemelerin karşılığında kime ne yapıldi ne vaat edildi. Bunlar araştırılmalı.

Bağımsız yargıya ihtiyaç var. Berlusconi İtalya'da yolsuzlukla suçlanıyor. Yargıya çatıyor, suçluyor. Yargı ideolojiktir diyor, benimle uğraşıyorlar diyor. Bunlar tesadüf değil. Bütün bunları yaşıyoruz. Bu süreçten de Türkiye alnının akıyla çıkacak. Niyetleri kursaklarında kalacak inşallah.

AY-YILDIZIN IŞIĞI YETER, AMPÜLÜ KAPAT
Ay-yıldızın ışığı hepimize yeter. Bunu sen zamanında anlasaydın bu posterlere ihtiyaç olmazdın. Ay-yıldızı yeni keşfetti. Ay-yıldızın ışığı hepimize yeter ampulü kapat.

Teröristin ayağına müsteşarı, genel müdürü, savcıyı, hakimi gönderiyor, seyyar mahkeme kurduruyor ve onların getirdikleri mektubu memuruna aldırıyor. 'Bizi buraya Öcalan gönderdi' diyorlar. Bunlar da alıyorlar ve hukuka takla attırıyorlar.

İşte sen PKK’nın gönlünü yapmaya başladığın zaman PKK otorite haline gelmeye başlıyor. Bu Türkiye’yi çok tehlikeli bir noktaya sürüklüyor.

AKP demek istiyor ki, biz Anayasa’dan Türklük lafını çıkartırsak rahatlarız. Bu anlayış başımıza neler getirir? Şu ana kadar girdiği arayışlar şu ana kadar Türkiye’nin başına neler getirdi. Türklük tanımı, kimseyi hasım gibi kabul eden bir anlayışı, etnik bir ırk anlayışını yansıtmıyor, kapsayıcı kucaklayıcı herkesi bir anlayışı yansıtıyor. 80 yıl sonra devletimizin adıyla da mı uğraşacağız. Hani ne oldu, ne devletti, tek milletti? O milletin adı ne?

Bu milletin içinde her etnik kökenden insan var. Hepimiz bu milletin parçasıyız. Kimimiz araptır, kimimiz lazdır, kimimiz çerkezdir, kimimiz makedondur, kimimiz kürttür. Elbette, bu hepimizi kavrayan bir niteleme.

Hayır kendimi bu milletin parçası saymıyorum. Ben o bayrağın altında toplanmıyorum diyenlere bu iktidar, bu iktidarın yöneticileri mi destek olacaklar? Bunun kavgası dağda yapılıyor diye biliyorduk, şimdi gördük AKP’nin grup başkanlığında bu kavgayı yapanlar varmış.

Şimdi onları ayrıştırmaya senin ne hakkın var? Herkes etnik kökenine göre ayrışacak, bundan kim kazanacak? Bunları yurt dışından idare edenler kazanacaklardır ve onlara uşaklık edenler de kaybedeceklerdir.

Elbette herkes kendi dilini öğrenecek. Matematiği kendi ayrı dilinde, coğrafyayı ayrı dilinde vereceğiz. Sonra ne olacak? Nereye hizmet edecek o çocuklar? Bu konuda sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz AKP olarak özel kurslar vakıf ve dernekler yoluyla insanların ana dillerini öğrenmelerini hak olarak görüyoruz. Devlet bu süreçte denetleyici olmalıdır. Devletin başka dillerde televizyon yapmasına gerek yoktur. Fakat devlet tüm bu faaliyetleri en sıkı biçimde denetlemelidir. Devleti denetleme fonksiyonu dışında işlere sokmak doğru değildir. Uzun vadede üniter yapımızı sıkıntıya sokar.”

Yani biliyor da, cehaletten değil yani olay. Yani demiş ki bu ayrışmayı yaparsak, ana dili öğrenme işine devleti sokarsak, televizyon işine devleti sokarsak diyor, bu uzun vadede üniter yapımızı bozan gelişmelere yol açar diyor.

Alevi kavgası!

Baykal bey buyurmuş: Alevilerden sana hayır yok...

Sen alevileri oy kapısı olarak görüp böyle açıklamalar yaptığında laiklik yasasına aykırı beyan veriyorsun demektir. Şimdi AKP çıkıp sünnilerden sana hayır yok deseydi kapatma davası açarlardı, ama CHP ye herşey serbest.

Adamlar kendi zihniyetlerinin meclisteki temsilcilerine kapatma davası açarmı hiç.

Baykal bey buyurmuş: Alevilerden sana hayır yok...

Sen alevileri oy kapısı olarak görüp böyle açıklamalar yaptığında laiklik yasasına aykırı beyan veriyorsun demektir. Şimdi AKP çıkıp sünnilerden sana hayır yok deseydi kapatma davası açarlardı, ama CHP ye herşey serbest.

Adamlar kendi zihniyetlerinin meclisteki temsilcilerine kapatma davası açarmı hiç.

Alevilik hakkında bir şey bildiğin yok Sünnilikle karşılaştırıyorsun sonrada laiklikten bahsediyorsun.

Şunu iyi kavra Alevilik bir mezhep değildir ,eğer bunu kavrayabilirsen Sünnilikle karşılaştırma-bir tutma cehaletine düşmezsin.

Şunuda iyi kavra , Alevilik te payanda din değil insan (can) dır. Her türlü yezitliği yapanın müslüman olması bir anlam taşımıyor hemde hiç bir anlam taşımıyor halifede olsa şeyhülislamda olsa farketmez adam değilse adam değildir...

Aleviler adına konuşanların Alevileri ne kadar yansıttığıda malumdur bence heyecan yapmana hiç gerek yok örneğin ben MHP yi destekliyorum....

onu bunu bilmem o zamanlar yasananlar simdiki leri baglamaz
isyan cikaracaksin bu ülkede sonrada rahat rahat dolsaacaksin o zamanlar öyleydi asildilar demekki öylede olmasi gerekiyordu alevi olsun olmasin kim isyan cikarirsa bu ülkeyi yairmaya calisirsa basi kesilir normal bunun kavgasini yapmak dahi sacmalik
o zamanlar öyleydi vede öylede olmasi gerekiyordu
seyh said isyani ismi üzerinde isyan
isyancilara ne yapilir olay bu basit
kimse alevisin sunnisin demez isyan cikarirsan devletine milletine karsi gelirde kaos yaratirsan olacagida o
o zamanki durumda cok normal
ehm biz türkler sonradan müslümanliga gectik atalarimiz $amandi ona bakarsak ama vatan önde gelir ve vatan her seyin üstünde gelir madem alevisinizde niye bizden daha fazla müslüman olmaniz gerekirken olmuyorsunuz olun
Ali peygamber kim Muhammed peygaberimizin amcasinin oglu aleviler daha dindar daha iyi müslüman olmalari gerekirken ellerinde biralar camiden kacarlar ama biz sizden fazla sahip ciktik bu vatana ve dinimize ve bu vatan topraklarina hadin hadin isyan misyan olur her sey olur biter
seneler gecti üzerinden yagmurlar yagdi sulandirmayin bu ülkeyi yosksa suyunuzu keserler sahip cikin bu ülkeye sahipppppppppppp

onu bunu bilmem o zamanlar yasananlar simdiki leri baglamaz
isyan cikaracaksin bu ülkede sonrada rahat rahat dolsaacaksin o zamanlar öyleydi asildilar demekki öylede olmasi gerekiyordu alevi olsun olmasin kim isyan cikarirsa bu ülkeyi yairmaya calisirsa basi kesilir normal bunun kavgasini yapmak dahi sacmalik
o zamanlar öyleydi vede öylede olmasi gerekiyordu
seyh said isyani ismi üzerinde isyan
isyancilara ne yapilir olay bu basit
kimse alevisin sunnisin demez isyan cikarirsan devletine milletine karsi gelirde kaos yaratirsan olacagida o
o zamanki durumda cok normal
ehm biz türkler sonradan müslümanliga gectik atalarimiz $amandi ona bakarsak ama vatan önde gelir ve vatan her seyin üstünde gelir madem alevisinizde niye bizden daha fazla müslüman olmaniz gerekirken olmuyorsunuz olun
Ali peygamber kim Muhammed peygaberimizin amcasinin oglu aleviler daha dindar daha iyi müslüman olmalari gerekirken ellerinde biralar camiden kacarlar ama biz sizden fazla sahip ciktik bu vatana ve dinimize ve bu vatan topraklarina hadin hadin isyan misyan olur her sey olur biter
seneler gecti üzerinden yagmurlar yagdi sulandirmayin bu ülkeyi yosksa suyunuzu keserler sahip cikin bu ülkeye sahipppppppppppp

ne dediğini bilmiyorsun .....

ben cok iyi biliyorum Kemalist olduguma göre demekki bazi olaylardan haberim var
Tv lere bakarsaniz yok efendim Türkide 10 milyon kürt varmis yok efendim 6 milyon alevi varmis ayrim yapanlar iyi düsünün türkiyede türklügü benimsemis 50 milyon türk var dünyadada 760 milyon
hem sen benden fazla Kemalist olmayada calisma sakin

ben cok iyi biliyorum Kemalist olduguma göre demekki bazi olaylardan haberim var
Tv lere bakarsaniz yok efendim Türkide 10 milyon kürt varmis yok efendim 6 milyon alevi varmis ayrim yapanlar iyi düsünün türkiyede türklügü benimsemis 50 milyon türk var dünyadada 760 milyon
hem sen benden fazla Kemalist olmayada calisma sakin

Her Türk genci Mustafa Kemaldir zaten, ben Kemalist olmaya çalışmam ben KEMALİM ZATEN.

Bak kardeş ne dediğini bilmiyorsun, Ali peygamber değildir lafını ölçüpde konuş...

halifedir
paygamberin devamidir
sen kemal olamazsin bunu gec tartisma

halifedir
paygamberin devamidir
sen kemal olamazsin bunu gec tartisma

halife demek peygamberin devamı demek değildir....

yezit örneğinde olduğu gibi bir soytarı dahi halife olabilir Allah adına hüküm verebilir..

Kemalim ben ister beğen ister beğenme Kemalist olduğuna göre Türk değilsin olsun genede bizdensin ama cahil kalma bazı değerleri yi kavra ali peygamber değildir peygamberin devamıda değildir....

he he sen haklisin tammm
4 mezhep vardir
Hanefi
sambeli alevi sunni devam kardesinm sen cok biliyorsun
soytari halife olmaz baska yerde sakin söyleme peygamberin halifesi dedim o ona hak verildigi icin dir zaten senin dinle pek fazla alakan yok herhalde fazla tartismaya gerek yok
devamindada tarikatlar gelir

he he sen haklisin tammm
4 mezhep vardir
Hanefi
sambeli alevi sunni devam kardesinm sen cok biliyorsun
soytari halife olmaz baska yerde sakin söyleme peygamberin halifesi dedim o ona hak verildigi icin dir zaten senin dinle pek fazla alakan yok herhalde fazla tartismaya gerek yok
devamindada tarikatlar gelir

Alevilik mezhep değildir...

bir dini kalıplara (şartları, şurtlara, farzlara, vaciplere, sünnete vs..)
döken her şey mezheptir, alevilikte şartlar şurtlar sünnetler filan gibi şeyler yoktur.

imanın şartıymış :) yok islamın şartıymış yokk apdestin mekruhlarımışşş orucun farzlarıymışşşş..... tevbeee ...böyle
şeyleri mezheplerde bulursun alevilik te bulamazsın....

Çeşitli yollarla aramızda meydana gelen veya meydana getirilen fitne ve tefrikalar sonucunda mağlubiyet ve mağduriyetler yaşamamamız için, her şeyden önce, birlik ve dirliğimizi sağlayan unsurları yeniden keşfetmemiz, onları hayat düsturu haline getirmemiz gerekiyor. Alevisiyle-Sünnisiyle, İslam Toplumu olarak, bir nefis muhasebesi yapıp, nerede hata yaptığımıza karar vermemiz icab ediyor. Birilerinin hain planlarına alet olmamak için, bizi biz yapan kültür ve medeniyet kodlarını yeniden hayatımızın mihferi yaparak, birbirimize yabancılaşmadan kurtulmamız gerekiyor.

Çeşitli yollarla aramızda meydana gelen veya meydana getirilen fitne ve tefrikalar sonucunda mağlubiyet ve mağduriyetler yaşamamamız için, her şeyden önce, birlik ve dirliğimizi sağlayan unsurları yeniden keşfetmemiz, onları hayat düsturu haline getirmemiz gerekiyor. Alevisiyle-Sünnisiyle, İslam Toplumu olarak, bir nefis muhasebesi yapıp, nerede hata yaptığımıza karar vermemiz icab ediyor. Birilerinin hain planlarına alet olmamak için, bizi biz yapan kültür ve medeniyet kodlarını yeniden hayatımızın mihferi yaparak, birbirimize yabancılaşmadan kurtulmamız gerekiyor.

Diyanet işleri başkanılığı olmuş dört bakanlık, laiklik çiğnendikçe çiğneniyor ne kardeşliği, kardeşilik hakça eşitçe bölüşümle olur nedense hep sünni anlayışa yontulan bir mekanizma çalışıyor buda laikliği çiğniyor dengeleri bozuyor haksızlığa neden oluyor...

Hatanın kaynağı LAİKLİĞİN ÇİĞNENMESİNDE YATIYOR , laiklik çiğnendikçe kardeşçe bölüşüm arasında HAKSIZLIK ortaya çıkıyor buda her türlü muhalefete çatışmaya açık kapı bırakıyor....

Kardeşlik paylaşımla gösterir kendini, kardeçe paylaşılarak yapılır........

Alevilik hakkında bir şey bildiğin yok Sünnilikle karşılaştırıyorsun sonrada laiklikten bahsediyorsun.

Şunu iyi kavra Alevilik bir mezhep değildir ,eğer bunu kavrayabilirsen Sünnilikle karşılaştırma-bir tutma cehaletine düşmezsin.

Şunuda iyi kavra , Alevilik te payanda din değil insan (can) dır. Her türlü yezitliği yapanın müslüman olması bir anlam taşımıyor hemde hiç bir anlam taşımıyor halifede olsa şeyhülislamda olsa farketmez adam değilse adam değildir...

Aleviler adına konuşanların Alevileri ne kadar yansıttığıda malumdur bence heyecan yapmana hiç gerek yok örneğin ben MHP yi destekliyorum....

Alevili bize anlatırmısınız sizden rica etsek .. Alevilik nedir ? Meshebmidir dinmidir ?
Mezhepse imamı kimdir ? Dinse peygamberi kimdir ? Alevilik ne zamandan beri vardır ?
Ulu bir tapılanı varmıdır ? Kitabı varmıdır ? Alevi olmanın şartları nedir ? Ve son olarak siz bu şartları yerine getiriyormusunuz ?

Sorularımı cevaplarsanız sevinirim kardeş bizde yanlış fikir ve düşünceye sahip olmayalım ve sizin o engin bilgilerinizden istifade edelim buyrun .. Ha bu arada alıntı yapmadan tamamen şahsi fikirlerinizi yazarsanız daha bi memnun olurum .. Malumunuz alevilik adına her kafadan enteresan fikirleri çıkıyor da .. Samimi alevileri tenzih ediyorum mesela kimisi mum söndürmek vardır diyor kimisi alevilikte öyle bişi yoktur diyor .. Olması gereken aleviliği açıklarmısın bizze ..

Alevilik mezhep değildir...

bir dini kalıplara (şartları, şurtlara, farzlara, vaciplere, sünnete vs..)
döken her şey mezheptir, alevilikte şartlar şurtlar sünnetler filan gibi şeyler yoktur.

imanın şartıymış :) yok islamın şartıymış yokk apdestin mekruhlarımışşş orucun farzlarıymışşşş..... tevbeee ...böyle
şeyleri mezheplerde bulursun alevilik te bulamazsın....

Bi insan Bukadarmı Boş konuşur.Alevilik Bir Meshepdir.Milletin aklını bulandırma.Hiçbirşey bilmiyorsun.Bide Biliyorum Diye Kendini Avutma

Kul ile Allah arasına kim girmişki senin laiklik anlayışını tebrik ederim diyanetten bahsettin hiç bir müftüye gidip ben aleviyim aleviliğe bakışınız nasıl diye sordun mu git bi sor ona göre diyaneti hocaları yargıla

Alevili bize anlatırmısınız sizden rica etsek .. Alevilik nedir ? Meshebmidir dinmidir ?
Mezhepse imamı kimdir ? Dinse peygamberi kimdir ? Alevilik ne zamandan beri vardır ?
Ulu bir tapılanı varmıdır ? Kitabı varmıdır ? Alevi olmanın şartları nedir ? Ve son olarak siz bu şartları yerine getiriyormusunuz ?

Sorularımı cevaplarsanız sevinirim kardeş bizde yanlış fikir ve düşünceye sahip olmayalım ve sizin o engin bilgilerinizden istifade edelim buyrun ..

Alevilik özetle KURANDIR aç Kuranı oku ama gidipte ne idiğü belirsiz külliyatları bilmem kimin rivayet ettiği hadisleri değil bilmem neyin buharisi şafisi hanifisi hanbellisi saiti nursisi fetullahı değil yanlız KURANI OKU ...

Geri