...Albüm Haberleri...

Sercinho7

Dark Side of Creation
Reaction score
0

HAYKO CEPKİN - TANIŞMA BİTTİ

ilk albümü “Sakin Olmam Lazım” ve bugüne kadar verdiği konser & sahne performansları ile müzik medyası ve dinleyici kitlesi tarafından kabul ve destek gören Hayko Cepkin, yeni albümü ile farklı bir çizginin öncüsü olma yolunda ilerlemeye devam ediyor! Eylül ayından beri çalışmaları devam eden “Tanışma Bitti” isimli yeni albümü çok yakında müzik marketlerde...
Tüm beste, söz ve aranjeleri Cepkin’e ait 11 şarkı ve 5 intro’dan oluşan albüm müzikal açıdan çok daha sert olmasına rağmen, senfonik geçişleri ile zengin bir alt yapıya sahip. Albümün genel konsepti korku.. İşlenen ana tema ise genel olarak insanlığın kendi kişisel korkuları ve kaybetmek.

“Bu albümde anlatmak istediğim herşey zaten bugüne kadar defalarca söylendi. Bu sebeple tonlamada farklılık arayışına girdim ve kendime korkuyu daha yakın buldum. Öfkeyi ve korkuyu doğru yere kanalize edebilirsek güçlü bir enerji ile ruhen daha serbest kalabiliriz.” – Hayko Cepkin​

BURAK KUT - KOMPLE

2000 yılında yayınlanan albümünün ardından 7 yıl albüm yapmayan sanatçı süprizlerle dolu."Komple" isimli albümü için yaklaşık iki buçuk yıldır çalışmalarını sürdürdü.Kayıtları geçtiğimiz günlerde tamamlananan albümün çıkış şarkısı albümle aynı ismi taşıyan "komple"...Bu şarkı daha önce Daddy Yankee tarafından "Rompe" ismiyle söylenmiş ve latin amerikada çok başarılı olmuştur.

Albüm mayıs ayının 3.haftasında piyasada olucak..

KIRAÇ - BENİM YOLUM

Üç yıllık bir aradan sonra uzun süren bir repertuar ve stüdyo çalışmalarından ardından, Mayıs ayının ikinci haftasında müzikseverlerle buluşması beklenen “ Benim Yolum” Kıraç ruhunun, tarzının, yorumunun bir ürünü .

“Benim Yolum” albümünde 5 şarkının söz ve müziği Kıraç’a ait. Batı kökenli Rock Müziği ile Türk Halk Müziği’nin renklerini ustalıkla birleştiren Kıraç’ın yolu bu albümle batı ile doğuyu birbirine bağlıyor. Albüme adını veren “Benim Yolum” adlı parça yıllar önce Kanada’da yaşayan dünyaca ünlü İranlı şarkıcı Googoosh tarafından seslendirilmişti . Zaland Farid‘in bestesi olan “Talagh” Kıraç’ın yazdığı sözler ve yorumuyla doğunun büyüsünü albüme taşıyor. Yıllar öncesinden iki şarkı “ Hayalimdeki Resim” ve “Ya Seninle Ya Sensiz” farklı düzenlemeleri ve Kıraç yorumuyla yine bu albümde . Namık Nagdaliev, Barış Bölükbaşı, Cavidan Kaya, Tevfik Yalçın, Ömer Faruk Güney’inde söz ve müzikleriyle katkıda bulundukları repertuarda yer alan özel şarkılardan biri de Ümit Yaşar Oğuzcan’ın şiirinin Kıraç tarafından bestelenmesiyle ortaya çıkan “Yıkık”.

Albümün ilk klibi sözleri Ömer Faruk Güney bestesi Namık Nagdaliev’e ait “ Sana Mecburum” adlı şarkıya Hakan Yonat yönetiminde 16 mm film formatında çekildi.

ÖZCAN DENİZ - HEDİYE

'Hediye' isimli yeni albümünde, Sezen Aksu, Nazan Öncel gibi ünlü isimlerin şarkılarını yorumlayan Özcan Deniz, iddialı bir dönüşe hazırlanıyor!.

Uzun süredir sesi soluğu çıkmayan Özcan Deniz 'Hediye' ismini verdiği yeni albümünü bitirmek üzere olduğunu açıkladı. Deniz, "Çalışmalarımın son aşamasına geldim. Sevenlerimin çok beğeneceği muhteşem bir albüm oldu. Benim içime çok sindi. Dinletmek için sabırsızlanıyorum" dedi.​

NİRAN ÜNSAL'DAN MAXİ SİNGLE

Niran Ünsal 3 yıl aradan sonra yeni çıkaracağı Maxi Single albümü için Ozan Çolakoğlu'nun Sarı Ev stüdyosunda Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek, Erdinç Şenyaylar, Mehmet Akatay, İsmail Soyberk gibi sazının üstadı bir çok isimle çalışıyor....

Niran Ünsal 3 yıl aradan sonra yeni çıkaracağı Maxi Single albümü için Ozan Çolakoğlu'nun Sarı Ev stüdyosunda Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek, Erdinç Şenyaylar, Mehmet Akatay, İsmail Soyberk gibi sazının üstadı bir çok isimle çalışıyor....
Albümdeki tüm parçaların besteleri Niran Ünsal'a sözleri ise Günay Çoban'a ait. Albüm çıkış parçası "Hayranım" ile mayıs ayının ilk haftasında sevenleri ile buluşacak...

ÖZGÜN'DEN YENİ ALBÜM KAPIDA

İlk albümü "Elveda" ile müzik piyasasına hızlı bir giriş yapan ve bu albüme ait 6 klibi ile müzikseverlerin büyük beğenisini kazanan Özgün şimdi ikinci albümün hazırlığında. Yeni albümü için kasım ayında çalışmalara başlayan genç müzisyenin mayıs ayında piyasaya çıkacak olan 2. albümünde de ilkinde olduğu gibi kendi söz ve besteleri de yer alıyor...

İskender Paydaş'ın prodüktörlüğünü yaptığı albümde Özgün 5 şarkıya söz yazarı, 4 şarkıya da besteci olarak imzasını atıyor.

Albümde Özgün'ün dışında İskender Paydaş, Nazan Öncel, Ender Çabuker, İsra Gülümser ve Murat Çeken'in besteleri ile yine Nazan Öncel, İsra Gülümser ve Murat Çekem'in sözleri bulunuyor. Aranjeleri ise İskender Paydaş ve Ender Çabuker yapıyorlar.

İlk albümünde olduğu gibi yine MOM Müzik etiketiyle piyasaya çıkacak olan albümde Özgün'ün vokal koçluğunu ise Murat Çekem yapıyor.

HANDE YENER - NASIL DELİRDİM

Hande Yener Erol Köse imzalı "Nasıl Delirdim" isimli yeni albümüyle müzik marketlerde yerini almaya hazırlanıyor. Birbirinden güzel ve yepyeni 13 şarkının yer aldığı albümde Hande Yener imzalı şarkılar da var. Şarkı sözü yazmaya bu işi yapan arkadaşlarının verdiği cesaretle başladığını ve çok zevk aldığını söyleyen Hande Yener, kendisi olma yolculuğunda bir hayalini daha gerçekleştirdiğine inanıyor...

"Hande Maxi" albümünde birlikte çalıştığı Boaz Aldujeli ile "Nasıl Delirdim" için tekrar bir araya gelen Hande Yener bu kez müzik direktörü olarak Erol Temizel ile çalıştı.

"Nasıl Delirdim"in aşkın insanın başına gelen halleriyle hayatta yarattığı gücü ve değişiklikleri arayan bir albüm olduğunu söyleyen Hande Yener, "Güzel bir albüm yapmak ancak büyük bir organizasyonla ve çok çalışmayla mümkün, bu arada tesadüfi buluşmaların ve sağlam bir diskografinin başarı içindeki büyük payını unutmamak gerekir" diyor.

"Apayrı" albümün de birçok şarkısını seslendirdiği Mete Özgencil'in "Sen Anla" adlı yeni bir şarkısını da "Nasıl Delirdim"in repertuarına alan Hande, dinleyicilerini bu romantik slowla ilgili uyarırken Sezen Aksu'nun şarkısı "Kibir"in ise albüme büyük bir ihtişam kattığını söylüyor.

"Ne Yaparsın", "Şu An Erken", "Nasıl Delirdim", "Romeo", "Fırtına", "Aşkın Gücü", "Kötülük", "Kurtar Beni" isimli şarkıların dışında Hande Yener, bu albümde iki cover şarkı da seslendirdi. Olcayto Ahmet Tuğsuz'a ait Seyyal Taner'in klasikleşmiş şarkısı "Naciye" ve Anita Baker'in 80'li yıllara damgasını vuran hiti "Rapture of Love"... ya da Türkçe adıyla "Seni sevi...yorumlar yok". Bu unutulmaz şarkının Türkçe sözlerini Boaz Aldujeli ve Hande Yener yazdılar. Aranjesi ise; albümün bütün aranjelerini hazırlayan Erol Temizel'e ait. "Nasıl Delirdim" T-express studyolarında 6 aylık yoğun ve titiz bir çalışma sonucunda hazırlandı.

Albümün bütün görsel konsepti Kemal Doğulu imzasını taşıyor. "Nasil Delirdim" için özel olarak tasarlanan yeni Hande Yener kıyafet ve saçlarıyla çekilen fotoğraflar görülmeye değer. Albüm kapağı bir masal kitabı olarak tasarlanmış ayrı bir dünya. Bu fikrin albümün içeriğinden doğduğunu ve tasarıma ilk gördüğü anda vurulduğunu söyleyen Hande, "Nasıl Delirdim" ve dinleyiciler arasındaki ilk temasın bu sıcaklıkta başlayacak olmasını bütün ekibin aralarında yarattığı samimi iletişime bağlıyor.

ONNO TUNÇ ŞARKILARI

Onno Tunç'a ait eserlerin yeniden düzenlenerek toplandığı 'Onno Tunç Şarkıları' adlı albüm, iki yıl sonunda tamamlandı. Sezen Aksu'nun müzik danışmanlığında hazırlanan albümde 13 klasikleşmiş Onno Tunç şarkısı yer alıyor ..

Albümde kim hangi şarkıyı seslendirdi?

Sezen Aksu: 'Yine Yeni Yeniden'
Ceza: 'Şinanay'
Mor ve Ötesi: '1945'
Nükhet Duru: 'Seninle'
Emre Altuğ: 'Haydi Gel Benimle Ol'
Sertab Erener-Tuluğ Tırpan: 'Sen Ağlama'
Şebnem Ferah: 'Ünzile'
Aylin Aslım: 'Bir Çocuk Sevdim'
Levent Yüksel-Murat Uncuoğlu: 'Sultan Süleyman'
Ajda Pekkan: 'Dokun Bana'
Nilüfer: 'Tutsak'
Zerrin Özer: 'Hep Bana'
Hüsnü Şenlendirici: 'Yalnızca Sitem'​

Burak Kut En İlginci Bence Bakalım Nasıl Olcak Albümü?

Burak kut u merak ediyorum bakalım geri donusu nasıl olacak askerligin etkisi gitmistir heralde uzerinden :)

Geri