Alın Size Belge...

Vtnsvr

New member
Reaction score
0
Hikmet ÇETİNKAYA

Cumartesi günü akşam saatleri...

Mustafa Balbay’ın serbest bırakıldığı haberini Cumhuriyet Hukuk Bürosu’ndan Bülent Utku verdi:

“Balbay, yargı kararıyla bırakıldı, 40 dakika sonra gazetedeyiz...”

Sıcak bir gündü...

Odamın içinde dolaşmaya başladım...

Az sonra televizyonlar altyazı geçmeye başladılar:

“Cumhuriyet’in Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay serbest bırakıldı...”

Dört gündür hukuk büromuz Balbay gibi uykusuzdu. Akın Atalay, Bülent Utku ve Tora Pekin polis-adliye arasında gidip geliyordu.

Ben, okurlara telefonla, elektronik posta aracılığıyla bilgi aktarmaktan yorulmuştum. Bir de te- levizyon kanallarına çıkıp konuşmaktan.

Genel Yayın Yönetmenimiz İbrahim Yıldız gece yarılarına dek gazetedeydi.

Dinci medya, tarikat şeyhlerinin müritleri, AKP yalakaları “Ergenekon” üzerinden Cumhuriyet’e karşı o bilinen saldırı kampanyasını sürdürüyorlardı.

İlhan Ağabey (Selçuk) gözetime alındığında da “aynı oyunla” karşı karşıya kalmıştık.

Ne istiyorlardı Mustafa Kemal Atatürk’ün 84 yıl önce kurduğu Cumhuriyet’ten?

Deniz Kavukçuoğlu’nun da altını çizdiği gibi, Cumhuriyet gazetesi yazarlarına “darbeci yaftası” yapıştırıp, yalakalığın ötesinde “muhbir yurttaş” durumu karşımıza çıkıyordu.

Saldırganların sayısı on beşi, yirmiyi geçemiyordu. Cumhuriyet’e atılan üç bombayla, silahlı eylemin Cumhuriyet yazarlarının bilgisinde yapıldığını alçakça yazmaktan çekinmiyorlardı.

Elbet onlara gereken yanıtları Haber Türk, SkyTürk gibi televizyonlarda veriyor, “çeteci medya”nın maskelerini bir bir indiriyorduk.

12 Mart’ın, 12 Eylül’ün işkencelerinden geçen bizlerdik; Susurluk çetesinin üzerine giden bizlerdik; Hizbullah’ı kamuoyunun önüne koyan; faili meçhul cinayetlerin aydınlanması için onlardan daha fazla çaba harcayan yine bizlerdik...

Saldırı planı önceden hazırlanmış, yargı ve polisten “gizli soruşturulan” Ergenekon’un tutanakları “malum medya”ya anında servis yapılmaya başlanmıştı.

Kim veriyordu gizli soruşturulan bir operasyonun tutanaklarını malum gazetelere?

Neden bu servis Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün uyarılarına karşı tüm hızıyla sürüyordu?

İlhan Selçuk yıllardır “devlet içinde örgütlü çetelere” karşı yazılar yazıyor...

Unutkan bir toplumuz...

Arşivimde bulunan, İlhan Ağabey’in “Haklı Çıkmanın Hüznü” başlıklı yazısından bir bölüm aktarıyorum:

“Bir trafik kazası...

Kaza mı?..

Mercedes mi kamyona çarpmış, kamyon mu Mercedes’i uçuruma yuvarlamış?.. Ne önemi var?.. Araba yüklü!.. Polis müdürü mü istersin?.. Aşiret reisi mi istersin?.. Milletvekili mi istersin?.. Yeraltı ilişkileri mi istersin?.. Devlet, hükümet, Meclis, bürokrasi katılımı mı istersin?.. Olağanüstü hal’li, olağan hal mi istersin?.. Dış ilişkiler, iç ilişkiler mi istersin?.. Hepsi Bir Mercedes’e sığınmışlar, sonra bir kamyonla kucaklaşıp teker meker uçuruma yuvarlanmışlar...

Gazetelerde başlıklar:

‘Milletvekili, polis, mafya aynı otoda!..’

Doğal değil mi?..

‘Esrarengiz kaza!..’

Yok canım, neresi esrarengiz?.. Her şey açık seçik, ortalıkta sergileniyor.

‘Garip ilişkiler.’

Hiç de garip değil!..

‘Esrarengiz kaza’ Türkiye’nin anatomisini yansıtan sıradan bir olay..

Ve şuraya yazıyorum:

Bu olayın soruşturmasından ve kovuşturmasından da hiçbir şey çıkmayacak!..(5 Kasım 1996)”

Siz 12 yıl sonra İlhan Selçuk’u “Ergenekon’un fikir babası” diye suçlayan dincilere, AKP yanlılarına sesleniyorum: “12 yıl önce Susurluk’un ‘pof’ ıkacağını salt İlhan Selçuk değil, tüm Cumhuriyet yazarları yazdı..”

Devlet içinde örgütlü çetelerin varlığını elbette biliyoruz...

Uğur Mumcu’nun öldürülmesinden sonra kurulan “TBMM Faili Maçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu Raporu”nu “Ergenekon”u soruşturan savcılarımız bir kez daha okusunlar...

Şu bizim Soros’un çocukları, ikinci cumhuriyetçiler ve din bezirgânları da rapora baksınlar...

Hizbullah’ın Batman’da nerede eğitildiğini, silahların nereden geldiğini ğrenirler...

yargı kararıyla serbest kalan herkese aynı hoşgörüyü herkes gösterse ne güzel olur demi=)

ama kendilerine yapılınca her zaman ki gibi davranmışlar bana yapılırsa yalnıs basksına yapılırsa doğru yeterki benim istedigim karar olsun=)

zihniyet bu olunca haliyle diger gazeteler yalaka cumhuriyet düşmanı dinci(ne demekse komik bir kavram simitçi gibi heralde) olunuyor..

Hikmet ağabey aynı duyarlılıgı saygıyı başka konulardada bekleriz:goz:

yargı kararıyla serbest kalan herkese aynı hoşgörüyü herkes gösterse ne güzel olur demi=)

ama kendilerine yapılınca her zaman ki gibi davranmışlar bana yapılırsa yalnıs basksına yapılırsa doğru yeterki benim istedigim karar olsun=)

zihniyet bu olunca haliyle diger gazeteler yalaka cumhuriyet düşmanı dinci(ne demekse komik bir kavram simitçi gibi heralde) olunuyor..

Hikmet ağabey aynı duyarlılıgı saygıyı başka konulardada bekleriz:goz:

yargı kararıyla serbest kalandan kastın fetulah olmalı.Dogruysa artık Türkiye Cumhuriyet'ini yıkmaya çalışmak,Atatürk'e hakaret etmek suç olmaktan çıkartıldı, ona artık düşünce özgürlüğü kapsamına aldılar.Karşıt düşünceye sahip olanlara ise düşünce özgürlüğünü kapsatmıyorlar."sen darbe yapmayı düşündün" deyip iddianamesiz hapiste çürütüyorlar.Sonuçta birilerini serbest bırakıyorlar.Birilerininde ellerini baglayıp,serbest bırakılana saldırtıyorlar.Ve sizlerde bu duruma alkış tutuyorsunuz ama deniz bitti.

yargı kararıyla serbest kalandan kastın fetulah olmalı.Dogruysa artık Türkiye Cumhuriyet'ini yıkmaya çalışmak,Atatürk'e hakaret etmek suç olmaktan çıkartıldı, ona artık düşünce özgürlüğü kapsamına aldılar.Karşıt düşünceye sahip olanlara ise düşünce özgürlüğünü kapsatmıyorlar."sen darbe yapmayı düşündün" deyip iddianamesiz hapiste çürütüyorlar.Sonuçta birilerini serbest bırakıyorlar.Birilerininde ellerini baglayıp,serbest bırakılana saldırtıyorlar.Ve sizlerde bu duruma alkış tutuyorsunuz ama deniz bitti.

hayır düşünce özgürlügü serbest olabilirde fetullah gülen hakkındaki idaalerın YALAN oldugu ispatladıgı için beraat etti yani düşünce özgürlügünden degil :goz: hatırlatmak istedim kimseye yalnıs ve yanıltıcı bilgi vermek doğru olmaz demi teşekkürler

Hadi diyelim.fetulah'ın gözlerimle gördüğüm kasetlerindeki Cumhuriyet'e,Atatürk'e hakaretleri ve yıkma taktikleri montajdı diyelim ya onun siyasi uzantısı tarikatının üyeleri Tayyipler,Güller,Arınçların aynı doğrultudaki söylemleri,beyanlarını içerenler demi montajdı.Gel şunlara takiye diyelim ortak noktada buluşalım.

Hikmet ÇETİNKAYA

Ne istiyorlardı Mustafa Kemal Atatürk’ün 84 yıl önce kurduğu Cumhuriyet’ten?

evet dinci denilen medyanın manşetlerine taşıdığı gibi heberler ülkeyi bölmek için yapılır,akp nin yalakalarıdır.dinini sevenler ülkeyi böler.peki cumhuriyrt gazetesi gibi gazeteler kimin yalakasıdır,peki cumhuriyet gazetesi ülkeyi bölmezmibu ülkenin halkını bu ülkenin gerçek sahiplerini kışkırtmazmı,peki sözde laikler bu ülkeye yararmı verirler zararmı verirler?cevaplar basit dinci denilen medya ne kadar akp nin yalakası ise cumhuriyet gazetesi gibilerde belli siyasilerin yalakası.bu ülkeye zarar veren dinciler kadarda bu ülkeye zarar veren laikler vardır.KİMİN KUYRUĞUNA BASILIRSA ONUN SESİ ÇIKIYOR NEDENSE BU ÜLKEDE..

hayır düşünce özgürlügü serbest olabilirde
fetullah gülen hakkındaki idaalerın YALAN oldugu ispatladıgı için beraat etti yani düşünce özgürlügünden degil :goz: hatırlatmak istedim kimseye yalnıs ve yanıltıcı bilgi vermek doğru olmaz demi teşekkürler

Allah Allahhh ben yanlış biliyorum o zaman

-ben fetullahın yargılanmadığını sanıyordum .

yargılandıda hakkındaki iddeaları yalan olduğunumu ispatladı ve bu sebeple berat ettide benmi bilmiyorum?

-bi yerde bi yanlışlık var ama nerde?????

Hadi diyelim.fetulah'ın gözlerimle gördüğüm kasetlerindeki Cumhuriyet'e,Atatürk'e hakaretleri ve yıkma taktikleri montajdı diyelim ya onun siyasi uzantısı tarikatının üyeleri Tayyipler,Güller,Arınçların aynı doğrultudaki söylemleri,beyanlarını içerenler demi montajdı.Gel şunlara takiye diyelim ortak noktada buluşalım.

valla takiyeyi kimler yapıyo paylastıgın yazı ap açık gösteriyor yargı böyle yaparsa savun yapmassa savunma mantık buda ap acık ortada herneyse konu dışına fazla cıkmayalım herkese göre takiyeci degişiyo ayrıca montajlar ispatlandı sen kabul etsende etmesende bu gercegi değiştirmez

kargta sana cevap verirdim de senin amacın tartısmak fikir alışverişi yapmak inandıklarını güzel bir üslupa anlatmak olmadığı için seninle herhangi bir konuda herhangi bir mesajda tartısmaya girmem onun için benden alıntı yapıp benden cevap bekleme boşa........... alıntı yapıp verdiğin cevap bile senin nekadar tartısmadan uzlasmadan uzak oldugunun bir göstergesi tabi bu sadece bir örnek benden sana tavsiye ister dinle ister dinleme ciddiye alınmak güzel bir sekilde tartısmak fikir alışverişi yapmak inandıklarını dogrularını birilerine göstermek istiyosan tavırlarında köklü bir değişiklik yapman lazım...

valla takiyeyi kimler yapıyo paylastıgın yazı ap açık gösteriyor yargı böyle yaparsa savun yapmassa savunma mantık buda ap acık ortada herneyse konu dışına fazla cıkmayalım herkese göre takiyeci degişiyo ayrıca montajlar ispatlandı sen kabul etsende etmesende bu gercegi değiştirmez

kargta sana cevap verirdim de senin amacın tartısmak fikir alışverişi yapmak inandıklarını güzel bir üslupa anlatmak olmadığı için seninle herhangi bir konuda herhangi bir mesajda tartısmaya girmem onun için benden alıntı yapıp benden cevap bekleme boşa........... alıntı yapıp verdiğin cevap bile senin nekadar tartısmadan uzlasmadan uzak oldugunun bir göstergesi tabi bu sadece bir örnek benden sana tavsiye ister dinle ister dinleme ciddiye alınmak güzel bir sekilde tartısmak fikir alışverişi yapmak inandıklarını dogrularını birilerine göstermek istiyosan tavırlarında köklü bir değişiklik yapman lazım...

Pes.Kendi dedikodularınızı da mahkeme kararı haline getirebiliyorsunuz.Hadi madem ispatlandı.Göstersene mahkeme kararını kasedin montaj olduguna dair.Kafana göre karar alma.Türkiye'de F-tipi gladyonun farkına daha bu millet varmadı.O nedenle bu benim sözlerim yanlış anlaşılabilir ve sende bu bilgisizliği kullanıyorsun dogal olarak.Ama er ve geç birilerinin ihanetini görecek bu millet ve "Din adına ne yanlışlar yapmışım"diyecek.

Pes.Kendi dedikodularınızı da mahkeme kararı haline getirebiliyorsunuz.Hadi madem ispatlandı.Göstersene mahkeme kararını kasedin montaj olduguna dair.Kafana göre karar alma.Türkiye'de F-tipi gladyonun farkına daha bu millet varmadı.O nedenle bu benim sözlerim yanlış anlaşılabilir ve sende bu bilgisizliği kullanıyorsun dogal olarak.Ama er ve geç birilerinin ihanetini görecek bu millet ve "Din adına ne yanlışlar yapmışım"diyecek.

general simdi bazı kasetler videolar kitaplardan ve hazırlanan videolardan fetullah gülenin laik devlet düzenine aykırı oldugu için dava açılıyor sonra yargıtay bunların dogru olmadıgını söyleyip beraat ettiriyor sonra sen bana gelip yargı kararını göster diyorsun hadi ben kendime basıma karar veriyorum sen git bak yargıtay ne kararı vermiş..

senınde dediğin gibi Bülent ecevitler barıs mancolar turgut özallar zamanın bazı üst düzey komutanları basbakanlar bakanlar üst düzey devlet adamları akademisyenler CEM karacalar (bunlardan bazılarıda solun önderleri) onlar gercegi görüp söylüyolar ama siz okadar sabit fikirlisiniz ki kim bişeyler söylese onları fetullacı yapıyosunuz Cem karacada mı fetullacı bülent ecevitte mi fetullacı barıs mancodamı fetullacı siz hep kendinizi kandırıyorsunuz ama farkınad degilsiniz sana katıldığım tek nokta

GERCEKLER ZAMANLA ANLAŞILIR:goz:

Evet gerçekler zamanla anlaşıldı ve daha çok şey anlaşılacak.öyle haybideden sallama.Böyle bir şey var diyorsan göster belgesini de inanalım sana bu tür şeyleri cahil,cühelaya yutturursun.Fetulah Gülen sadece Vatan hainliğinin suç olarak çıkarılıp düşüncenin eyleme dönüşmemesi teranesine uyarak yıllardıor yargıdaki F-tipi yapılanmanın iktidar destegi saglanarak aklandı benim vicdanım da Fethullah gülen haindir.O saydıklarında solculuklarından önce aymazlıkları gelir.

ee naparsın kabullenmek zor yakında burda savundugun adamlarda cıkar gercekleri söyler sen gene onlarıda aymazlıkla suclarsın orda yazılanların coguda ölmüş insanlar aymazlıkla suclamak sana yakısmadı artık tartısmanın manası kalmadı çünkü seviye düşmeye başlayınca uzatmanın manası yok sana iyi forumlar.

Hazırlık Soruşturmasının Gizliliği!

Bir suç işlendiğinin öğrenilmesi veya ihbarı üzerine başlatılan soruşturmaya, hukuk dilinde “Hazırlık Soruşturması” denilir. Hazırlık soruşturmasının gizli yapılacağı Ceza Muhakemesi Yasasının (CMY) 157 maddesinde “Soruşturmanın Gizliliği” başlığı altında açıklanmıştır.
Soruşturmanın gizliliği
MADDE 157. - (1) Kanunun başka hüküm koyduğu hâller saklı kalmak ve savunma haklarına zarar vermemek koşuluyla soruşturma evresindeki usul işlemleri gizlidir.
Bu kurala uymayanlar hakkında ise, Türk Ceza Yasasının (TCY), İkinci bölümünde “Adliyeye karşı suçlar” başlığı altında düzenlene maddelerden, 285. maddede “Gizliliğin İhlali” başlığı altında yaptırıma bağlanmıştır.

Gizliliğin ihlâli
MADDE 285. - (1) Soruşturmanın gizliliğini alenen ihlâl eden kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Bu suçların basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, ceza yarı oranında artırılır.
(4) Soruşturma ve kovuşturma evresinde kişilerin suçlu olarak damgalanmalarını sağlayacak şekilde görüntülerinin yayınlanması hâlinde, altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Maddenin incelenmesinden de görüleceği gibi, 1.fıkrası, verilecek ceza miktarını, 3.fıkrası bu suçların yayın yolu ile işlenmesi halinde cezanın yarı oranda arttırılacağını, 4. fıkrasında ise, (Anayasanın 38/4 maddesine göre “Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz” genel ilkesine aykırı olarak) soruşturma ve kovuşturma aşamasında kişileri suçlu olarak damgalayıp görüntülerini yayınlayanlara verilecek cezayı belirlemiştir.
Ergenekon adı altında başlatılan ve 13 aydır devam edip henüz iddianamesi yazılmayan ve 58 tutuklusu bulunan davada, Cumhuriyet Savcıları ve Emniyet tarafından alınan ifadeler, her gün birileri tarafından bu davada adeta kendilerini taraf sayan ve her tutuklama sonunda zafer naraları atan, sanıklar hakkında hüküm verilmiş ve mahkûm olmuş gibi yargısız infazda bulunan, iktidar yanlısı sağ basına servis yapılmaktadır.
Uzun zamandan beri devam eden bu durum, defalarca basında dile getirilmesine karşın, bu güne kadar servisi yapan kimliği belirsiz kişiler hakkında TCY’nın 285. maddesi gereğince herhangi soruşturma açıldığı konusunda ne yazık ki bir bilgi yayınlanmamıştır.
Bu durum yargının yıpranmasına, eleştirilmesine, daha acısı soruşturmada birilerinden alındığı emirle hareket edildiğine ve yargının siyasallaştığına, dair söylentilere neden olmaktadır.
Yıllarca yargıda görev yapan ve yargıya zerre kadar leke sürülmesine meydan vermeyen biri olarak, Cumhuriyet Savcısı meslektaşlarımdan acilen, bu köstebeklerin bulunmasını, haklarında gereken işlemlerin yapılmasını, mesleğin onurunun ve saygınlığının korunması adına zorunlu olduğunu hatırlatmak istiyorum.Gündüz AKGÜL
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Geri