Bundan yıllar önce beslerdim ama şu andaki piyasasından pek haberim yok ama komple bir akvaryumun tüm içeriğiyle (akvaryum, balık,bitki,kom,motor,tesisat vs vs)100-150 milyon arası olabileceğini söyleyebilirim.Bu konuda profesyonel sayılmasamda amatörlüğü devireli çok seneler oldu.
Şimdi gelelim kılçkuyruk hakkında bilgilere öncelikle kılıçlar saldırgan balıklardır 65-100 cm arası akvaryumlarda beslenmesi ve her erkeğe en az 3 dişi düşecek şekilde popülasyon sağlanması önşarttır daha az dişi de olabilir ancak erkekelrein kavga etmelerini önlemen mümkün olmaz.Bol bitki bulundurman balıkların güvenliği açısından ve akvaryumun güzelliği için şarttır.Bu balıklar canlı doğurdukları için yavruların doğumdan sonra saklanması yada erişkin hale gelene kadar saklanabilmesi için bodur bitkilerden kullanmanı tavsiye ederim.Bitki olarak amazon ve tütün bitkisi bu türler için idealdir bu bitkiler yüzeylerinde bir miktar yosun-alg tuttukları için balıkların beslenmesinde faydalı yan bir etken olarak kullanabilirsin.Aradabir haşlanmış ıspanak ve canlı kurt vererk balıkları çeşitli besinlerle zenginleştirdiğin bir menüyle beslersen çok daha çabuk gelişecek ve canlı renklere sahip olacaklardır.Akvaryuunsuyunu 1-2 tutam tuzla zenginleştirmen de balıklar için faydalı olacaktır tuz balıkların derilerindeki parazitleri öldürür bu sayede uyuz uyuz sağa sola sürtünmezler.
Akvaryumu direk gün ışığı almayacak bir yere koy.Motor olarak kendinden filitreli temizliği kolay iç filitreleri kullanırsan akvaryumda bir akıntı yaratırsın ki kılıçbalığı netice itibariyle bir nehir balığıdır hem de akvaryumun içinde dipte pisliklerin sabit kalmasını engellersin.Destek olarak çöpçü-labeo bicolor ve vatoz kullanamanı tavsiye ederim.
Şimdilik bu kadar daha çok ayrıntı vermek isterdim ama maalesef çok geçbir saat uykum var özelden ulaşırsan sana daha çok yardımcı olabilirim hatta bildiğim 1 kaynak var tüm ihtiyacın olan bilgiler orada sana adresini verebilirim.
Bu arada yukarıda verdiğim bilgiler c/p değil tamamen bana aittir haberin olsun