Akvaryum Hobisi Olan Var Mı ?

heirofking

New member
Reaction score
0
arkadaşlar içinizde akvaryumla ilgilenen, balık besleyen birisi varmı. Eğer varsa bi kaç konuda kendisine danışmam gerekiyo? Eğer ilgilenen varsa bana özelden ulaşsın yada burdanda konusabiliriz diger arkadaşlarda merak ettikleri şeylere cevap bulur belki

Evet sor bekliorum..
Her çeşit balık bulunur elimde..Bitek palamut yoq..:)

kendime akvaryum edinmek istiyorum ve balık olarakta kılıçkuyruk almak istiyorum. bu balıklar nasıl yaşarlar nasıl bi akvaryuma ihtiyac var herseyiyle bana ne kadara mal olur merak ediyorum eger ilk olarak bunlar hakkında bilgi verirsen memnun olurum

bi sitede kılıçkuyruklardan en az üç erkek birde dişi almak gerektigi ve bu dördü içinde en az 80litre kapasiteli bi akvaryuma ihtiyac oldugu yazıyodu. motoru filtresi taşı çakılı bitkileriyle beraber balıklar ve akvaryum toplam ne kadar tutar acaba. gece odamın ışıklarını kapatıp sadece akvaryumun ışığında oturup balıkları izlemek istiyorum bi nevi terapi gibi bişey olucak heralde

heirofking' Alıntı:
kendime akvaryum edinmek istiyorum ve balık olarakta kılıçkuyruk almak istiyorum. bu balıklar nasıl yaşarlar nasıl bi akvaryuma ihtiyac var herseyiyle bana ne kadara mal olur merak ediyorum eger ilk olarak bunlar hakkında bilgi verirsen memnun olurum

Bundan yıllar önce beslerdim ama şu andaki piyasasından pek haberim yok ama komple bir akvaryumun tüm içeriğiyle (akvaryum, balık,bitki,kom,motor,tesisat vs vs)100-150 milyon arası olabileceğini söyleyebilirim.Bu konuda profesyonel sayılmasamda amatörlüğü devireli çok seneler oldu.

Şimdi gelelim kılçkuyruk hakkında bilgilere öncelikle kılıçlar saldırgan balıklardır 65-100 cm arası akvaryumlarda beslenmesi ve her erkeğe en az 3 dişi düşecek şekilde popülasyon sağlanması önşarttır daha az dişi de olabilir ancak erkekelrein kavga etmelerini önlemen mümkün olmaz.Bol bitki bulundurman balıkların güvenliği açısından ve akvaryumun güzelliği için şarttır.Bu balıklar canlı doğurdukları için yavruların doğumdan sonra saklanması yada erişkin hale gelene kadar saklanabilmesi için bodur bitkilerden kullanmanı tavsiye ederim.Bitki olarak amazon ve tütün bitkisi bu türler için idealdir bu bitkiler yüzeylerinde bir miktar yosun-alg tuttukları için balıkların beslenmesinde faydalı yan bir etken olarak kullanabilirsin.Aradabir haşlanmış ıspanak ve canlı kurt vererk balıkları çeşitli besinlerle zenginleştirdiğin bir menüyle beslersen çok daha çabuk gelişecek ve canlı renklere sahip olacaklardır.Akvaryuunsuyunu 1-2 tutam tuzla zenginleştirmen de balıklar için faydalı olacaktır tuz balıkların derilerindeki parazitleri öldürür bu sayede uyuz uyuz sağa sola sürtünmezler.

Akvaryumu direk gün ışığı almayacak bir yere koy.Motor olarak kendinden filitreli temizliği kolay iç filitreleri kullanırsan akvaryumda bir akıntı yaratırsın ki kılıçbalığı netice itibariyle bir nehir balığıdır hem de akvaryumun içinde dipte pisliklerin sabit kalmasını engellersin.Destek olarak çöpçü-labeo bicolor ve vatoz kullanamanı tavsiye ederim.

Şimdilik bu kadar daha çok ayrıntı vermek isterdim ama maalesef çok geçbir saat uykum var özelden ulaşırsan sana daha çok yardımcı olabilirim hatta bildiğim 1 kaynak var tüm ihtiyacın olan bilgiler orada sana adresini verebilirim.

Bu arada yukarıda verdiğim bilgiler c/p değil tamamen bana aittir haberin olsun :D

osiris_cemo' Alıntı:
Bundan yıllar önce beslerdim ama şu andaki piyasasından pek haberim yok ama komple bir akvaryumun tüm içeriğiyle (akvaryum, balık,bitki,kom,motor,tesisat vs vs)100-150 milyon arası olabileceğini söyleyebilirim.Bu konuda profesyonel sayılmasamda amatörlüğü devireli çok seneler oldu.

Şimdi gelelim kılçkuyruk hakkında bilgilere öncelikle kılıçlar saldırgan balıklardır 65-100 cm arası akvaryumlarda beslenmesi ve her erkeğe en az 3 dişi düşecek şekilde popülasyon sağlanması önşarttır daha az dişi de olabilir ancak erkekelrein kavga etmelerini önlemen mümkün olmaz.Bol bitki bulundurman balıkların güvenliği açısından ve akvaryumun güzelliği için şarttır.Bu balıklar canlı doğurdukları için yavruların doğumdan sonra saklanması yada erişkin hale gelene kadar saklanabilmesi için bodur bitkilerden kullanmanı tavsiye ederim.Bitki olarak amazon ve tütün bitkisi bu türler için idealdir bu bitkiler yüzeylerinde bir miktar yosun-alg tuttukları için balıkların beslenmesinde faydalı yan bir etken olarak kullanabilirsin.Aradabir haşlanmış ıspanak ve canlı kurt vererk balıkları çeşitli besinlerle zenginleştirdiğin bir menüyle beslersen çok daha çabuk gelişecek ve canlı renklere sahip olacaklardır.Akvaryuunsuyunu 1-2 tutam tuzla zenginleştirmen de balıklar için faydalı olacaktır tuz balıkların derilerindeki parazitleri öldürür bu sayede uyuz uyuz sağa sola sürtünmezler.

Akvaryumu direk gün ışığı almayacak bir yere koy.Motor olarak kendinden filitreli temizliği kolay iç filitreleri kullanırsan akvaryumda bir akıntı yaratırsın ki kılıçbalığı netice itibariyle bir nehir balığıdır hem de akvaryumun içinde dipte pisliklerin sabit kalmasını engellersin.Destek olarak çöpçü-labeo bicolor ve vatoz kullanamanı tavsiye ederim.

Şimdilik bu kadar daha çok ayrıntı vermek isterdim ama maalesef çok geçbir saat uykum var özelden ulaşırsan sana daha çok yardımcı olabilirim hatta bildiğim 1 kaynak var tüm ihtiyacın olan bilgiler orada sana adresini verebilirim.

Bu arada yukarıda verdiğim bilgiler c/p değil tamamen bana aittir haberin olsun :D

eyvallah cemo sagolasın verdigin bilgiler güzel. yrn özelden msj atıcam sana konuyla alakalı olarak

Uzunluğu 1 metre
genişliği 40cm
yüksekliği 40 cm içindeki kum + bitki + filtre + ısıtıcı =150 ytl yi geçmez..
İlk aldığımda etçil balıklara ilgim vardı ama sonu hiçde ii olmamıştı..Örnek olarakta etçil bir prenanın yanına vatoz + 3-4 tane de moli balığı koymuştum,sonuç içler acısı..:(
Vatoz un görüntüsü kötü yemezler die düşünmüştüm yanıldım..Moli leride yem olarak atmıştım zaten..:)

Sen alırsan tavsiyem japon alma..Çoğu balıklarla uyum sağlıyamıyolar..Tropikal balık al..Otçul köpekbalığı + moli+ vatoz falan filan işte..

Hee bide şu var..Akvaryumun içini kesinlikle sabunla yıkamaya kalkma..Ne olursa olsun kesinlikle sabun deymiş hiç bşe sürme..Önce akvaryumun içini güselce bi yemek tuzuyla tuzla,ardındanda temiz bi bezle ovala..

Bilmediğin balıklarıda akvaryuma doldurma..Sabah kalktığında akvaryumun içinde balık çorbası görmek istemiosan tabi..:)

arkadaşım ben akvaryum ustasıyım.80 litre alcaksan motoru ısıtıcısı felanı filanı derken iyi bişe istiyosan en az 120 ytl gözden çıkartacaksın.AMA EN AZ

bende 3 tane chalenger var yani köpekbalığı, bende beselemiştim kılıçkuyruk ve lepistes 2 si bi arada,aslına bakarsan herşeyi harfiyen uymak en doğrusunu yapmak anlamına gelmiyo ben 2 dişi 1 erkek ve 2 tanede lepistes almıştım onlar yawruladı vs. yaklaşık 2 sene filan baktım sonradan arkdaşlara vermiştim akvaryumun boyutu çok büyük veya fanus biçimde olmasın sadece,örnek vereyim 2 kolunun maximum tutabileciği biçimde boyutta olması yeterli=))

bende palamut beslemiştim bir süreliğine balıkcıdan alıp eve gidiyodum ki baktım birsey elime dokundu arkadasıma söyledim sacmalama falan dedi eve getirdim balıkları buzlamıslar meğerse balıkları balıklar ondan dolayı hareket etmiyolarmıs annem tavaya attı sanırsam balıklar bir zıplıyo görmelisiniz sonra yalvardım tabii besleyelim falan diye kırmadılar beni bir süre besledim birgün suyunu değiştirirken balkondan asağı düsmüslerdi çok iyi hatırlıyorum sonra balkon yerine tuvalete götürdüm sularını değiştirmek için sizce ne oldu tabii tuvalete de düsürdüm sonra artık bakamayacağımı anlayınca pişirin su balıkları da yiyelim demiştim herkes yemişti de bir ben yememiştim ya sonra dedemde dayanamamıs gidip balık almıstı bana onların anısınıda bir daha ki sefere anlatırım artık:)

Geri